Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj.Tak my sice dětský pokoj máme,ale i přesto jsme měli udělaný dětský koutek v obýváku.Máme to oddělené a v koutě má malá pult,na zemi puzzle pěnový,hračky,hrazdičku atd.Na zdech má obrázky a všechno jako v pokojíčku.Má 10.měsíců a hraje si tam.Přemýšleli jsme že by měla koutek v ložnici,ale takhle to je lepší,když je místo.
Přemýšlela jsem,že mu tam dám do rohu nějakou obrázkovou tapetu,a nad tím pěnovým puzzlem jsem taky přemýšlela,ale na to máme ještě čas.
My máme v ložnici postýlku, okolo ní na zdi je tapeta a pěnový obrázek. Jinak má svůj hrací koutek v obýváku.
Dětský pokoj bysme rádi, ale bohužel to v prozatímním řešení bytu není možné
![]()
Jsme na tom podobně…my jsme zatím v dvougeneračním domě, kde máme 2+1…postýlku máme v ložnici a později bude hrací koutek v obýváku…ale do té doby doufám zrekonstruujeme domek, do kterého se chceme co nejdříve nastěhovat…naštěstí je na to čas…malá má 14 dní ![]()
měli jsme hrací koutek v obýváku a postýlku v ložnici,je to cca měsíc co jsem zrušila bordel pokoj a udělala malýmu pokojík … ale stejně máme většinu hraček v obýváku
… ono u malýho děcka je to jiný,ale až mu bude takových 3 až č tak asi bude potřebovat už svoje soukromý ![]()
Junkysko gratuluji k miminku:-) asi to tak uděláme,až bude větší tak uděláme něco v obýváku,a v ložnici budeme jen spát:-)
Já myslím, že tak do 5ti let se v pohodě dá žít bez pokojíku.
Navíc, pokud dítko nemá sourozence - moc ho nebude bavit být samotné v pokojíku a hrát si tam.
Takže spací koutek v ložnici a hrací v obýváku a vyřešeno.
Vlastní prostor mi přijde důležitý, až dítku začnou chodit samostatné dětské návštěvy, případně dříve, když si samo řekne…
Plus dát mu kdykoli možnost „se schovat“, stačí třeba látkový stan - domeček ![]()
levmah bydlíme v 2kk a na pokojíček tu fakt místo není… malá s náma spinká v ložnici a hrací koutek měla ze začátku udělaný v obýváku (vyčlenila jsem jí pár polic z knihovny a před knihovnu jsme položili takové ty pěnové puzzle (doporučuju takové ty dražší byl na nich krteček a neklouzaly a tím, že byly plné, tak je nemohla rozebírat
)
jinak ted protože byla malá už v malé postýlce jak sardinka a navíc ji v květnu budeme potřebovat pro další mimi, tak jsme trošku přeskládali i ložnici a část hracího koutku přesunuli tam, ale i tak to je jen dočasně, protože pak na to místo půjde postýlka (no zkoušíme kolik lidí se dá nacpat do 50m2
)
Jinak ze začátku malé mimi nic nepotřebuje, když jsme si chtěli hrát na zemi , dala jsem na zem peřinu a na to deku, a úplně malé mimi leželo v lehátku nebo ze začátku v cestovní postýlce v obýváku, do ložnice jsem ji nosila jen na spaní po obědě a na noc - velmi jsem to ocenila později, protože, prostě věděla, že v ložnici se spí ![]()
no a teď ve dvou letech to vypadá takto ![]()
jak vidno se samolepkami si dala práci a polovinu jich už oloupala
ale už mám na poště kapsář ze stejné látky, takže ten to zase oživí, půjde na delší stranu té postýlky ![]()
kapsář mi šila kámoška
a šije i ostatním, když budeš chtít klidně dám kontakt ![]()
Tak to si pěkně vyřešila.Obdivuju vás,že se tam všichni vlezete:-) na pěnové puzzle taky dojde,ale teď by nám tady zavazalo.A děkuju za nápad.
ahoj, určitě to vůbec neva, podle mě tak do 4 let, stejně by v pokojíčku nikdy sám nebyl, a z mojí zkušenosti když si hrajete, tak kdekoliv, jen ne v pokojíku
Takže bych to neřešila a prckovi bych udělala pokojíček z půdy jak píšeš, až povyroste ![]()
Zatím to neřeš, udělej mu barevný koutek v ložnici a je to. Jak píšou holky, malé miminko opravdu moc nepotřebuje.
My taky nemáme pokojíček, zatím máme postýlku v ložnici a hračky v obýváku. Blbý je, že dcera je vždycky všechny vysype a je tu neskutečný binec
![]()
Pokojík chceme přistavět v létě, snad to vyjde.
Ahoj emaminky.Čekáme nového člena rodiny.Máme trochu zajímavé bydlení.Obrovská kuchyň,ložnice a obývák.Velkou koupelnu a WC.Jenže pokojíček nikde,to pánové mistři nedomysleli:-) samozřejmně budeme mít postýlku v ložnici.Chtěla jsem se zeptat jestli máte v ložnici takový trochu dětský koutek?nebo tam máte jen postýlku a tým to hasne.Budeme dělat pokojík na půdě,ale až bude synek větší.Já mám pořád na mysli že miminko má vyrůstat v barvách:-) tak jsem mu to chtěla rozveselit kolem postýlky.