Můžu začít s příkrmy?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Já myslím, že je to ještě zbytečné, počkala bych do toho 6. měsíce, max. třeba pár dní před, když se bude o to jídlo hodně zajímat, taky jsme to tak měli.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nekdo zacina uz od ctvrteho mesice, ale veetsinou ti, kteri jsou na UM. U kojeneho ditete se vetsinou zacina az po sestem mesici. Pak jsou ale teorie o imunologickem oknu a tam se doporucuje zacit i u kojeneho od toho ukonceneho ctvrteho. Zalezi jen na tobe, ale myslim, ze neni kam pospichat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Můžeš od těch 4 měsíců, záleží jestli mimco jeví o jídlo zájem. Já začínala ve 4 a půl měsících, syn se po jídle vyloženě sápal, taky byl plně kojeny.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Od ukončeného čtvrtého měsíce to lze, i u kojených, ale nutné to není, jo, jsou názory, že se má čekat do 6. měsíce. Ušetříš si spoustu nervů, pokud počkáš, než dítě začne jevit zájem. Klidně to otestuj, vem dceru k sobě, když jíš, a pozoruj reakce
Já u druhátka začala i s kojením asi ve 4,5 měsících, přesně jak píše @Kriss Tina, vyslověně se po tom sápal. Dodnes je o dost lepší jedlík než prvátko, u kterého jsem se snažila řešit nějaké tabulky, i když samozřejmě to může mít milion jiných důvodů.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ahoj chci se zeptat, dcera se narodila s váhou 3310g a 51cm, je plně kojena. Dnes jsme byli u dr, dostala první dávku hexy a doktorka nadhodila, jestli chci už začít s příkrmy tak můžu, ale nemusim. Všude čtu že se můžeme ale až od ukončeného 6 měsíce, když kojim tak jak to tedy je? 4měsíce má za 5dní, měří 66cm a váží 7270g
Není vhodné začít s příkrmem zároveň s očkováním či v té době zkoušet nové potraviny.
Ještě jí nejsou ukončené 4 měsíce. Tak třeba za týden by to šlo, pokud chceš začít. Záleží také jak rychle se na to vrhneš. Jestli dáš dle doporučení ochutnat několik dní pár lžiček zeleniny a budeš postupně přidávat po několika dnech další druh… či na to půjdeš jinak a rychleji. Tím pomalým stylem bych klidně po ukončeném 4. měsíci začala. Jestli třeba potřebuješ hlídat a máš problém s odsáváním, tak může být vhodnější dát dřív příkrm, než dokrmovat UM. Jen některé kojené děti nemají o ten příkrm zájem ani v těch ukončených 6 měsících.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já u syna začínala po ukončenem 4m a u dcery asi ve 4,5m. Oba kojení. Dcera že začátku nechtěla, syn s tím neměl problém.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj chci se zeptat, dcera se narodila s váhou 3310g a 51cm, je plně kojena. Dnes jsme byli u dr, dostala první dávku hexy a doktorka nadhodila, jestli chci už začít s příkrmy tak můžu, ale nemusim. Všude čtu že se můžeme ale až od ukončeného 6 měsíce, když kojim tak jak to tedy je? 4měsíce má za 5dní, měří 66cm a váží 7270g