Myčka neleští
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Myčka neleští
Ahojky, potřebovala bych radu. Máme myčku, pravda je už 7 let stará, ale ještě do nedávna byla naprosto super. Krásně myla a perfektně leštila, ale před asi měsícem bylo nádobí špatně vyleštěné, ted už je na nádobí bílý povlak. Používala jsem drahé i meně drahé prosředky do myčky a nikdy nebyl problém. dala jsem do myčky prostředek na odstranění vodního kamene, beze změny, použila sem čistič myčky beze změny. Nemáte někdo radu co s tím?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
To začla dělat kamarádce těsně před tím než šla do kopru, ale přd úplným koncem myčky jí to stačilo zničit většinu nádobí. Zkusila bych nějakého opraváře..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No ono to může být tím, spousta lidí si kupuje takové ty tablety a myslí si že to stačí že jsou přece 3 v 1 ale to není pravda, pro myčku je hodně důležitá sůl která jakoby „čistí“ tu myčku zevnitř, v myčce je tzv. výměník iontů který je tam proto že sbírá veškeré nerostné prvky z vody a aby ten výměník dobře fungoval musí se do myčky dosypávat pravidelně sůl která ten výměník čistí pokud špatně funguje tvoří se povlak na nádobí takže by to mohlo být i tím
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lorr píše:
No ono to může být tím, spousta lidí si kupuje takové ty tablety a myslí si že to stačí že jsou přece 3 v 1 ale to není pravda, pro myčku je hodně důležitá sůl která jakoby „čistí“ tu myčku zevnitř, v myčce je tzv. výměník iontů který je tam proto že sbírá veškeré nerostné prvky z vody a aby ten výměník dobře fungoval musí se do myčky dosypávat pravidelně sůl která ten výměník čistí pokud špatně funguje tvoří se povlak na nádobí takže by to mohlo být i tím
Já teda používám výhradně jen tablety a tenhle problém nemám. A to máme dost tvrdou vodu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak tenhle problém nepoznáš hnedka ale tak za pět šest let ta myčka půjde do kelu dělala jsem v elektru a né jednou jsem měla šanci vidět jak vypadá zanedbaná myčka zevnitř a to třeba jen po 5 letech provozu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lorr Upřímně? Budu ráda když mi jakýkoliv spotřebič 5-6 let vydrží. S jejich současnou životností. Takže neřeším!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Používám Somat, finish, nebo i levné s Dm, jak píšu za ty roky nebyl nikdy problém-nádobí perfektně lesklé, ted je flekaté škaredé. Dávala jsem i sadu sůl, leštidlo prostředek. Dokonce jsem i zkoušela pustit myčku bez jakéhokoli prostředku na zkoušku, jestli bude bílý povlak a bylo to stejné, opět flekaté s povlakem.Pak jen se solí, prostě nic už nepomáhá. Tak myslím že slavná milovaná myčka, to má už asi za sebou ![]()
Ještě je možný, že je možná zanešená vodním kamenem, máme hodně tvrdou vodu..sice dávám prostředek na odstranění vodního kamene, ale asi to je málo
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lorr Upřímně? Budu ráda když mi jakýkoliv spotřebič 5-6 let vydrží. S jejich současnou životností. Takže neřeším!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pajinka111 Švagr dělá v elektru a tvrdí, že nejlepší dezinfekce na čištění myčky (ne nádobí) je ocet. Třeba zkus dát pár mycích cyklů bez nádobí jen s octem a uvidíš…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pajinka111 píše:
Používám Somat, finish, nebo i levné s Dm, jak píšu za ty roky nebyl nikdy problém-nádobí perfektně lesklé, ted je flekaté škaredé. Dávala jsem i sadu sůl, leštidlo prostředek. Dokonce jsem i zkoušela pustit myčku bez jakéhokoli prostředku na zkoušku, jestli bude bílý povlak a bylo to stejné, opět flekaté s povlakem.Pak jen se solí, prostě nic už nepomáhá. Tak myslím že slavná milovaná myčka, to má už asi za sebou
Ještě je možný, že je možná zanešená vodním kamenem, máme hodně tvrdou vodu..sice dávám prostředek na odstranění vodního kamene, ale asi to je málo
hm to tak vypadá na ten výměník iontů, přesně to odpovídá, ale zkus opraváře uvidíš co ten ti řekne, ale jestli je to ono tak je to na novou myčku, a pokud novou tak opravdu dodržuj tu sůl i to leštidlo a tím si prodloužíš životnost myčky, máti má myčku už 10 let nebo kolik a furt šlape jak švýcarské hodinky ale opravdu se stará o ten spotřebič
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jessikka píše:
tak pokud ti 5-6 let stačí tak ok neřeš, ale za mě je to málo, když životnost spotřebičů je udávaná minimálně 7 let a tím že se o něj správně staráš si tu životnost prodlužuješ a upřímně nemám nato a ani se mi nechce dávat co 5 let prachy za novou myčku…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A nezkoušela jsi jen přidat leštidlo navíc, i když dáváš tablety s leštidlem?
Případně nemůže to být jen na některém nádobí, většinou na sklenicích z tenčího skla? Ony pak tak často vypadají, ale nejsou špinavé s povlakem, ale odřené?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jessikka píše:
@pajinka111 Švagr dělá v elektru a tvrdí, že nejlepší dezinfekce na čištění myčky (ne nádobí) je ocet. Třeba zkus dát pár mycích cyklů bez nádobí jen s octem a uvidíš…
ten ocet slouží k pročištění filtru na zbytky u myčky a né k výměníku který dělá ten bílý povlak takže nevím jestli by to mělo nějaký efekt, ale zakladatelka může zkusit…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jessikka ocet jsem dávala po sobě několikrát bez nádobí, taky mi to radili a samozřejmě nic!
si říkám jestli má cenu volat opraváře k tak staré myčce a koupit novou, ale zrovna teda nejsou moc finance, ale fakt šlapala naprosto perfektně
- načítám...
- Citovat
- Zmínit