Mykóza 8. týden těhotenství

101
13.10.17 07:04

Mykoza 8tt

Ahoj holky,
Dnes začínám 8tt a od včerejšího večera mám pocit ze nám mě jde opět mykoza - trpěla jsem na ni často i před tehotenstvim.
Všude ale čtu, ze v prvním trimestru není moc přípravku, které mi muže lékař dat, mate s zimní některá zkušenost? Da se sehnat něco bez předpisu nebo musím letět k dr? :?
Děkuji ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
95
13.10.17 08:22

Ahoj :mavam: také jsem trpěla a od doby co preventivně používám Herbalon mýdlo( přírodní mýdlo je několik druhů, je i na mykózy, po porodu atd.) tak je klid. Jsem ve 27tt a zatím klídek :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
884
13.10.17 09:37

Mně bylo v prvním trimestru doporučeno pouze mazat fungicidinem, jinak nic. Mast je volne prodejna. Trpěla jsem na to cele těhotenství a ještě teď po porodu (6 měsíců) se to občas umí vrátit :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K92
2038
13.10.17 10:00

Zkus kefír, bílé jogurty a případně laktobacily Swiss. Na obalu vyloženě píšou „vhodné pro těhotné a kojící ženy“. Dokonce jsem někde četla, že při jejich užívání v těhotenství pak novorozenci tolik netrpí na bolení bříška. O zákazu užívání v první trimestru nikde ani zmínka… Zatím mi to vždy zabralo a když bylo nejhůř tak jsem používala mycí gel na intimní hygienu Cannesten (samozřejmě užití pouze zvenku a důkladně opláchnout). A taky omez sladké. Mně se vždycky mykóza rozjede po častých návštěvách cukrárny :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K92
2038
13.10.17 10:08

Ale jestli se mykóza už rozjela a horší se to, tak běž určitě co nejdřív doktorce. Případný zánět by byl pro miminko nebezpečnější než nějaké léky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101
13.10.17 18:39

Tak jsem zbehla do lékárny, paní mě skutečně prodala Fungicidin, akorát upozornila, ze v 1. Trimestru nesmím užívat vaginalne, takže jen prý mazat na sliznici :nevim:
Tak uvidíme, fungicidin mě nikdy nezabiral, vždy to vyřešil až Canesten nebo Clotrimazol ale co se dá dělat :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1362
13.10.17 18:46

Mela jsem v tehu a sla k dr..neco predepsala, nazev si nepamatuju. Problem je prave, ze se ten canesten na zacatku nebo vubec v tehu nesmi no..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
884
13.10.17 21:49

@Chaloupa Clotrimazol jsem už v dalším trimestru mohla zavádět, akorát se nesmí použít aplikátor. Tak přeji, aby problémy co nejdříve zmizely a klidný zbytek těhotenství ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí