Myomy na děloze

20.8.25 21:31

Myomy na děloze

Dobrý den, dnes jsem se dozvěděla, že mám dva myomy o velikosti 2,5 cm. Začali jsme s partnerem řešit, co dál. Nemám pracovní smlouvu na dobu určitou a mám strach, že kdybych otěhotněla, přijdu o práci. Ženy, které jste měly před otěhotněním myomy - rostly a zvětšovaly se vám? Měly jste problém otěhotnět? Ptám se proto, abych věděla, jestli čekat dva roky je moc.
Děkuju všem za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
972
20.8.25 21:41
@Eliška1221 píše: Více

Velmi záleží na lokalizaci a růstu myomu. Radim ti obrátit se např. do myomove poradny do VFN Praha, Apolinář. Provedou ultrazvuk, zhodnotí, navrhnou vhodný postup.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2852
21.8.25 06:49

Než tady, řešila bych s gynekologem. Myomy jsou u žen celkem častá diagnóza, záleží na umístění a velikosti. Pokud ještě nemáte děti, nebo jsou na nevhodném místě, pravděpodobně lékař navrhne odstranění- dělá se i ambulantně na gynekologických klinikách. Co vím, jsou i ženy, co s myomy otěhotněly a jen byly víc sledované, protože myomy rostou působením hormonů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.8.25 08:13

@smudlinky tak já jsem to samozřejmě s gynekologem řešila, ale zajímá mě názor ostatních žen, jaké s tím mají osobní zkušenosti 😀 jak rychle a jestli vůbec ty myomy rostly jim, jestli měly problém s otěhotněním atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
314
21.8.25 15:04

Dobrý den, asi je to hodně individuální, ale kamarádka taky měla 1 myom na děloze, přišli jí na to cca rok před otěhotněním. V průběhu těhotenství to sledovali a všechno v pořádku. Nedávno porodila krásnou holčičku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.8.25 15:05

@Cirrus fibratus děkuju 😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.8.25 15:05

@Simon85 děkuju 😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Cizinka 999
21.8.25 16:26
@Eliška1221 píše: Více

Podle zkusenosti mych kamarádek v CR a me v cizine, tak v CR ty myomy resi az moc a casto operativne i kdyz neni treba
Ty myomy nemas velke a na těhotenství by to nemelo mit velký vliv. Ja je mam uz dlouho, jeden vic nez 6 cm a nedelaji mi zadne velke ptoblemy, jen chodím 2 krát ročně na gyndu.

• Citovat
  • Upravit
972
21.8.25 19:57
@Cizinka 999 píše: Více

Když rostou směrem do dutiny děložní, problém to vzhledem k plánované graviditě může být.
Opravdu se přikláním k expertnímiu sonografickému vyšetření (lokalizace, růst - prokrvení, velikost) a podle toho nastavit léčbu nebo nechat být

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.8.25 21:10

Mela jsem myomy a otěhotněla jsme skrz IVF, po dlouhém snažení. Ale jinak me myomy nikdo neřešil a v těhotenství jsem mela “štěstí” na docela laxní lékaře, kteří nic neřešili. V porodnici v poradně mi pak řekli, že myom přes plod už není vidět, že o tom nemam ve zprávách od svého gynekologa nikde ani zmínku, že to je zanedbané a už s tím nic neudělají, neví kde je, tak ze budou dělat jakože tam neni. Měla jsem těžký porod, ale nakonec jsem porodila přirozeně. Po porodu jsem šla k jiné gynekoložce a řekla my, že myomy nevidí.. ja ji nevěřím, urcite tam jsou, ale podle mě nekdo nedokáže dokonale číst z toho, co ukáže ultrazvuk… jinak moji kamarádce myom odoperovali a otěhotněla přirozeně krátce po operaci :nevim:

• Citovat
  • Upravit
1792
21.8.25 21:35

@Eliška1221 mám myomy na děloze už skoro 10 let, jeden docela velký, nerostou, tak s tím lékaři noc nedělají. Před 2 lety jsem porodila syna, v těhotenství mi to žádné problémy nezpůsobilo. Když jsem se ptala doktorky na případné odstranění myomu, tak mi řekla, že rok po operaci nedoporučuje těhotenství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí