Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Prosím o radu ![]()
Muž si stěžuje, že nemá k pracovnímu notebooku dobrou myš. Má apple noťas a pochopila jsem, že jede přes touchpad. Já nejsem z Apple rodiny je ta Apple myš dobrá? Nebo mám zvolit nějakou jinou, je tam kompatibilita? Na noťasu pracuje, kancelářská práce, ale zase hodiny si hrát v powerpointu přes touchpad, tomu říkám tortura.
(Ano mohl by to koupit na firmu, ale nutím ho už - na vše času dost… kdyžtak mu strčím fakturu ať si ji proplatí.)
@Temnástranasíly píše:
Prosím o radu
Muž si stěžuje, že nemá k pracovnímu notebooku dobrou myš. Má apple noťas a pochopila jsem, že jede přes touchpad. Já nejsem z Apple rodiny je ta Apple myš dobrá? Nebo mám zvolit nějakou jinou, je tam kompatibilita? Na noťasu pracuje, kancelářská práce, ale zase hodiny si hrát v powerpointu přes touchpad, tomu říkám tortura.(Ano mohl by to koupit na firmu, ale nutím ho už - na vše času dost… kdyžtak mu strčím fakturu ať si ji proplatí.)
Zkoušela jsem ji jen v obchodě, ale nesedí mi, jak je placatá. Vůbec si nedovedu představit s ní reálně pracovat, ale zkušenost nemám.
Jsem moc spokojená s vertikální Logitech MX Vertical. Funguje přes bluetooth až se třemi PC (včetně jablka), takže lze snadno přepínat třeba mezi pracovním a domácím PC. Někde jsem viděla i variantu pro leváky.
@broskvová zmrzlina píše:
Zkoušela jsem ji jen v obchodě, ale nesedí mi, jak je placatá. Vůbec si nedovedu představit s ní reálně pracovat, ale zkušenost nemám.Jsem moc spokojená s vertikální Logitech MX Vertical. Funguje přes bluetooth až se třemi PC (včetně jablka), takže lze snadno přepínat třeba mezi pracovním a domácím PC. Někde jsem viděla i variantu pro leváky.
Chápu, takže by to musel vzít do ruky. On je nějak záhadně na značky, k Dellu potreboval Dell myš a tuhle myš zároveň nepoužívá na jiné noťasy ![]()
Mrknu co má dobré recenze.
Mně ta Apple myš vůbec nevyhovovala, zůstala jsem tak u touchpadu. Nezkoumala jsem, jestli je nějaká jiná myš s macbookem kompatibilní, ale pokud ano, tak bych se zkusila podívat na tu, co doporučuje zmrzka
.
Mám starší macbook a myšky jsou normálně kompatibilní.
Jak obyč cestovní malá s drátem, tak bezdrátová, kterou si občas vezmu od pracovního noťasu a jen přehodim čudlík. Taky mi jsou příjemné logitec, ale vertikálním jsem úplně na chuť nepřišla, ale asi je to o zvyku. ![]()
Mám ji v práci a mne naopak ta placatost vyhovuje. Je to jak mít ruku položenou na stole. U klasické myši bych měla to zápěstí ve větším ohybu.
@the.last.trial píše:
Možná bych uvažoval spíš o skutečném počítači.
Firemní
Jako je vtipné, že to jsou linuxaci, ale vzhledem k tomu, že mu poměrně rychle přechází do vlastnictví, tak to zkusil
Ajtaci ovšem na všechny s Apple koukají dost divně, on má na programování jiné noťasy ![]()
(My je pak posíláme dál v rodině, pořád to jsou noťasy nejvyšší třídy a holky pubosky se můžou ucvrkat)
Příspěvek upraven 23.11.23 v 18:06
@Temnástranasíly píše:
a holky pubosky se můžou ucvrkat
Jó, tak tomuhle rozumím. ![]()
@the.last.trial píše:
Jó, tak tomuhle rozumím.
Jsou to moje sestry
A většinou to daruji já.
Mám myš od Applu, někomu vyhovuje, někomu ne. Asi to není úplně ergonomický ideál, ale je dobrá na používání gest. Ale pokud se rozhodneš pro jinou myš, tak třeba já osobně si musím myš osahat v obchodě, každá myš je trochu jinak tvarovaná a každému sedí jiná. Takže se může stát, že dáš někomu jako dárek myš a nebude mu sedět v ruce a bude ji muset používat, protože je od tebe ![]()
Mne nevyhovovala, nejradši mam poradne bytelne herní myši, krasne na nich sedí ruka. Takže já bych omrkla tuhle část nabídky.
Zrovna na PowerPoint mi přijde touchpad praktičtější, rychleji se s tím manipuluje.
Já teda myš naposled použila někdy před 15 lety, ale je fakt, že znám hodně chlapů, co kvůli špatné motorice tu myš nosí - a taky teda myslím, že to chce ošahat, takže na slepo bych nic nekupovala. Co dát poukaz?
Myš by si měl člověk vybrat sám. Darujte mu poukázku na ni.