Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ano hysterčíš moc. Je to jenom myš. Neříkám, že to chci mít doma, ale narozdíl od nějakých štěnic se jedné myši zbavíš hravě. Dej do spíže a do místnosti kde jsi našla její bobky pastičky na myši a jako návnadu kousek slaniny a za chvilku je po problému.
Asi máte někde v podkroví dírku, proto se vám tam myši objevují. Na to plastická nezabere - přijde jiná dobrodružka. Najdi jejich vchod a pak budeš mít klid. A opravdu neblázni. My teď máme od kočky blechy😟
Možná i ty blechy by mi byly méně proti srsti
. Ale mate pravdu…jen ja mam něco v hlavě. A nejvic mě trápí, jak zajistit důkladnou dezinfekci. VSE neuhlidam. Dcera vše vali po zemi, pak to nese miminku…chrastítka atd.
Děláš z toho zbytečnou kovbojku. Tou dezinfekcí všude, všeho a pořád dokola akorát škodíš sobě i děckám.
Neříkám neumyt věci kde běhala myš, ale furt dokola dezinfikovat vše kolem sebe kvůli myši je úlet.
Myši jsou a byli vždy v lidských obydlích, od nepaměti.
My jsme na samotě v rodinném domě a myš se uvnitř objeví vždy na podzim, jak začne být chladno. Většinou je v kotelně nebo na půdě. Občas vleze nějaká do kuchyně, najdu bobky, umyju kuchyň dezinfekcí, roznesu pastičky a do max do dvou dnů ji mám.
Obyčejné pasti jsou k prdu, myši to s nimi umí, mám ty síťkové, do kterých si vleze a pak ji vypustím vzadu do lesa. Pořiďte si kočku a mas to vyřešené.
Rozmístit pastičky a moc neuvažovat nad právy myší a dalších hlodavců…
Tohle se osvědčilo:
Tuším jablko a nebo kousek vlašáku. A kontrolovat občas.
Příspěvek upraven 23.02.22 v 14:57
@Big boss píše:
Děláš z toho zbytečnou kovbojku. Tou dezinfekcí všude, všeho a pořád dokola akorát škodíš sobě i děckám.
Neříkám neumyt věci kde běhala myš, ale furt dokola dezinfikovat vše kolem sebe kvůli myši je úlet.
Myši jsou a byli vždy v lidských obydlích, od nepaměti.
My jsme na samotě v rodinném domě a myš se uvnitř objeví vždy na podzim, jak začne být chladno. Většinou je v kotelně nebo na půdě. Občas vleze nějaká do kuchyně, najdu bobky, umyju kuchyň dezinfekcí, roznesu pastičky a do max do dvou dnů ji mám.
Obyčejné pasti jsou k prdu, myši to s nimi umí, mám ty síťkové, do kterých si vleze a pak ji vypustím vzadu do lesa. Pořiďte si kočku a mas to vyřešené.
Naprosto souhlasím. Myši nejsou hrozba - až na výjimečné situace. Ale přehnaná dezinfekce je. To s kočkou mě pobavilo, protože naše kočka živou myš přinese až do kuchyně a pak ji pokojně vypustí a ignoruje. A pak má ta kočka blechy. To by.mela zakladatelka jako bonus😁
@Maetulina píše:
Možná i ty blechy by mi byly méně proti srsti. Ale mate pravdu…jen ja mam něco v hlavě. A nejvic mě trápí, jak zajistit důkladnou dezinfekci. VSE neuhlidam. Dcera vše vali po zemi, pak to nese miminku…chrastítka atd.
Ty blaho, milionkrat raději myška než blechy. To je nebe a dudy. Zbavit se blech, to je mnohem horší. Jedna myš ti nic neudělá. A na jaře beztak půjde ven.
Naše tchýně je ujetá a koupila si nějakou super ultrazvukovou plašičku myší za x tisíc, po měsíci používání našla vedle plašičky myší bobky, tak ji šla vrátit. Prodávačka ji vysvětlila, že na tak velký prostor (tchýně ji popsala přibliž OÚ velikost půdy) musí mít aspoň 3 plašičky. Tak si tchýně koupila další dva kusy za dalších x tisíc. Myši se akorát z půdy přestěhovaly do sklepa. Jsem zvědavá kolik taková blbost sežere elektřiny, když to jede 24/7. To ještě uvidí, až dojde vyúčtování.
Manžela malém kleplo, vysvětlil jí, že příště si má za kilo koupit past a za zbytek může letět v létě k moři.
Příspěvek upraven 23.02.22 v 15:05
@Big boss Kočku? Doteď mám v živé paměti, jak jsme naháněli myš v kuchyni a kočka ležela spokojené na radiátorů a na nás koukala s takovou tou otázkou v očích - co s tím proboha budete dělat, až to chytíte? Myš jsme chytili, vyhodili ven a kočka ležela taky. Za ty kecy.
@inkakřivák píše:
@Big boss Kočku? Doteď mám v živé paměti, jak jsme naháněli myš v kuchyni a kočka ležela spokojené na radiátorů a na nás koukala s takovou tou otázkou v očích - co s tím proboha budete dělat, až to chytíte? Myš jsme chytili, vyhodili ven a kočka ležela taky. Za ty kecy.
Neumí to od narození, musí se k tomu vést. Pokud se to tedy nenaučí od matky nebo jiných koček. Různými typy hraček se to dá. Kočka co se narodí v paneláku a v životě myš viděla jen v televizi, se jí bude ve skutečnosti spíš bát. Anebo jste měli vadný kus kočky.
Nebud paranoidni.
Nic nedesinfikuj, akorat tim detem skodis.
Venku taky nevis, co tam vsechno behalo.
@Big boss Meli jsme úplně normální kočku, houby vadnou. Línou jako veš. Ta tak se válet po postelích, krást maso z linky a lovit sýkorky, na to jí užilo. Jo, myši občas taky donesla, ale když se jí nechtělo, ani bohovi se nehnula. Prostě typická líná mrcha.
@inkakřivák píše:
Zdravím a omlouvám se musím anonymně. Je tu některá maminka, která má dvě malé děti.. jedno z nich půlroční miminko..a mely jste v dome mysi nebo mys? na podzim jsem v podkroví našla stopy po mysi.Vse jsme důkladně umyli, ale i tak jsem tam měla hrůzu chodit s dětmi. TED V zimě byla další mys ve spizi a opět v podkrovi.Jsem z toho na blázinec. Porad vše myji a ani dceri nechci dovolit chodit tam, kde se mys objevila a stále mám strach, ze se objeví.. i dole v obytném. Vse neustále dezinfikuje nebo myji. Hystercim moc? mam opravdu strach o zdraví dětí nejvic..a potom si začínám myslet, ze máme doma chlivek..ikdyz Teda pro hygienu dělám vše. NEDARI SE MI TO EVIDENTNE.mela to některá z Vas podobne?