17-letá sama doma

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3580
22.2.22 09:58

17-letá sama doma

Ahoj holky, prosím je někde určeno v zákoně, jestli může být 17-letá týden sama doma? Omlouvám se, nechci moc diskutovat na toto téma, proč to chci nebo nechci udělat,,, a už vůbec nechci hádku,,, potřebuji vědět, jak to je ofiko,,,snažila jsem se hledat, ale nepovedlo se.

Díky, A.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
37121
22.2.22 10:05

Tak může byt doma sama, akorát když se něco stane, jde to na tvoje triko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7333
22.2.22 10:13
@Kriss Tina píše:
Tak může byt doma sama, akorát když se něco stane, jde to na tvoje triko.

Její rodiče asi jedou někam na týdenní dovolenou a jí se nepozdává, že by měla být týden sama doma. Chce být s nima.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3424
22.2.22 10:14

@Anik Máš za ní právní odpovědnost, takže pokud se něco stane, jde to za Tebou…A bože chraň se stane něco jí Ty si to budeš vyčítat do konce života…Spíš jí zajisti, když to tak blbě řeknu, hlídání-dozor…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1799
22.2.22 10:14

...

Já čekala, že to bude diskuze, jestli může být třeba večer sama doma :)
Já se přiznám, že bych se týdnu bála, záleží na co je zvyklá atd. Ale jak už bylo řečeno, kdyby něco…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1799
22.2.22 10:16
@Anik píše:
Ahoj holky, prosím je někde určeno v zákoně, jestli může být 17-letá týden sama doma? Omlouvám se, nechci moc diskutovat na toto téma, proč to chci nebo nechci udělat,,, a už vůbec nechci hádku,,, potřebuji vědět, jak to je ofiko,,,snažila jsem se hledat, ale nepovedlo se.Díky, A.

Ještě tedy dodám, že dálkově studuji a do třídy chodí 17-letý, co má rodiče někde daleko a sám bydlí v Praze, nevím jak je to možné, ale je, to bych se o něj bála ještě víc :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3580
22.2.22 10:17

…anebo to může být přesně obráceně :))

@Božislava píše:
Její rodiče asi jedou někam na týdenní dovolenou a jí se nepozdává, že by měla být týden sama doma. Chce být s nima.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14672
22.2.22 10:20

Ja jsem jednou byla tyden sama doma cca ve 14 letech. A to tehdy nebyly mobily. Takze verim, ze by to holka nejspis zvladla. Ale nevim, jestli bych takto dokazala nechat svoji dceru. Asi bych mela strach. A odpovednost jde opravdu za rodici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3580
22.2.22 10:23

Na večer bych se opravdu netroufla ptát:)

není zvyklá vůbec, nebyl zatím jaksi důvod,,,je zvyklá celej den, nebo do pozdního večera, když mám v práci odpolední, ale víc zatím ne. Dozor nevím no, na sídlišti kamarádka… Ale tváří se jako mistr světa. jen tedy dodám, bude to měsíc před 17. narozkama.

Spíš mi šlo o ten zákon, o tu ofiko určenou hranici, kdyby třeba sousedi šli na úřad a tam to na OSPODu nahlásili. nevím proč by to dělali, jen prostě přemýšlím, co by mi hrozilo ze strany zákona, kdyby se nic nestalo,,,jen to udání třeba.

@Monik29 píše:
Já čekala, že to bude diskuze, jestli může být třeba večer sama doma :)
Já se přiznám, že bych se týdnu bála, záleží na co je zvyklá atd. Ale jak už bylo řečeno, kdyby něco…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7296
22.2.22 10:25
@Anik píše:
Ahoj holky, prosím je někde určeno v zákoně, jestli může být 17-letá týden sama doma? Omlouvám se, nechci moc diskutovat na toto téma, proč to chci nebo nechci udělat,,, a už vůbec nechci hádku,,, potřebuji vědět, jak to je ofiko,,,snažila jsem se hledat, ale nepovedlo se.Díky, A.

Já takhle byl v 16, naši jeli na dovolenou, já měl zrovna ten týden brigádu, tak jsem nejel a zůstal doma. Nevím, jestli se to může nebo ne, ale tak, když nic neprovede, tak to nikdo nezjistí. U nás byla v záloze babička, kdyby cokoliv, byla ve stejném městě. Vůbec bych to neřešil, ono to není podle mě přímo zakázaný, jen prostě platí, že zodpovědnost do 18 mají zákoní zástupci, ale zakázat je nechat sedmnáctiletého člověka doma týden, těžko někdo může, jen je to prostě na jejich triko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14672
22.2.22 10:30
@Anik píše:
Na večer bych se opravdu netroufla ptát:)

není zvyklá vůbec, nebyl zatím jaksi důvod,,,je zvyklá celej den, nebo do pozdního večera, když mám v práci odpolední, ale víc zatím ne. Dozor nevím no, na sídlišti kamarádka… Ale tváří se jako mistr světa. jen tedy dodám, bude to měsíc před 17. narozkama.

Spíš mi šlo o ten zákon, o tu ofiko určenou hranici, kdyby třeba sousedi šli na úřad a tam to na OSPODu nahlásili. nevím proč by to dělali, jen prostě přemýšlím, co by mi hrozilo ze strany zákona, kdyby se nic nestalo,,,jen to udání třeba.

Ja chapu, o co ti jde. Vidim to jako @Matt 02

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TO_IT
22.2.22 10:31

@Anik ne zákon přímo tohle neříká, ty za ni máš odpovědnost, ale zase se to odvíjí od její vyspělosti, tzn ona není plně svéprávná, ale její svéprávnost je úměrně věku a rozumové vyspělosti. Lze tedy říci, že když ji necháš samotnou týden, nic neporušuješ, pokud se jí něco stane bude se to úměrně řešit. Ale zase tam jsou další vlivy samozřejmě.

Když jde ven je to rizikovější, než když bude týden doma.

• Citovat
  • Upravit
2773
22.2.22 10:35

No když si vzpomenu na sebe, tak doma je to jistě bezpečnější, než někde na vandru a tam jsem jezdila od 15, stejně jako mý kamarádi - sice ne sama, ale dospělý s námi většinou nebyl. Svou 17 letou bych doma týden nechala, ale sem tam by jí asi zkontrolovala babička - donesla jídlo třeba a někam by ji vytáhla.
Naše zákony toto moc neřeší a jsou spíš dost benevolentní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18539
22.2.22 10:35

@Anik Mas za ni zodpovednost do 18, ale nikde neni napsano, ze nesmi byt sama doma. V tech 16/17letech pokud je normalne zodpovedna, tak bych ji klidne doma nechala kdyz je s tim ok. My zustavali s brachnou bezne na vikendy kdyz mi bylo 16 a jemu 18 a on byl ten posledni kdo by se o me staral. Smirila bych se s tim, ze urcite zajde nekam na diskoteku, ale urcila bych pravidla - zadne vecirky doma a bez alkoholu a vysvetlila co by z toho mohlo byt za prusvih, kdyby ji nekde v hospode vyhmatli policajti. Prespat smi jen kamaradka a o vikendu - v tydnu se chodi do skoly, tak zadne ponocovani. Omluvenku ji nenapisu pokud zaspi. Zadni kluci a orgie doma. The End. Nejsem naivni, pulku z toho nedodrzi, ale jakmile se neco dozvis, tak bude mit prusvih u vas a neexistuje jakykoliv prostor na to zustat zas nekdy sama dokud tam bude bydlet - a je mi jedno jestli ji bude 20 nebo 30. Domluvila bych se s tou tvoji kamaradkou, ze kdyby neco tak ji muze mlada zavolat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18539
22.2.22 10:36
@safina píše: …sem tam by jí asi zkontrolovala babička - donesla jídlo třeba a někam by ji vytáhla. …

No spis by byla konecne jednou kvuli navsteve babicky taky doma :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný