Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, dnes mi přišel formulář k předběžnému šetření v řízení o pozůstalosti po mé mamce. Vše jsem tak nějak zvládla vyplnit, ale nemůžete mi někdo poradit, co mám psát do oblasti v aktivech pozůstalosti, přesně k otázce„šatstvo a ostatní osobní svršky“? To jako počet nebo hodnotu? Případně jak to mám asi odhadnout?
Je lépe odhadovat více nebo méně? Majetek po zemřelé je téměř nulový.
@Naats odborník nejsem, ani jsem to neřešil, ale očekávám, že to je spíš otázka „luxusních věcí“ třeba jako kabelka od gucciho, kabelka Versace, Lodičky od Laboutina…
opravdu asi nikdo nepotřebuje řešit trička z C&A, F&F, Pepca,…
@Naats píše:
Ahoj, dnes mi přišel formulář k předběžnému šetření v řízení o pozůstalosti po mé mamce. Vše jsem tak nějak zvládla vyplnit, ale nemůžete mi někdo poradit, co mám psát do oblasti v aktivech pozůstalosti, přesně k otázce„šatstvo a ostatní osobní svršky“? To jako počet nebo hodnotu? Případně jak to mám asi odhadnout?![]()
Je lépe odhadovat více nebo méně? Majetek po zemřelé je téměř nulový.
Napis nulu, my toto neresili a dali 0 a to mel tata i dost znackovych veci, ale v sume, co jsme dedili se to uz ztratilo, navic nic jsme neprodali, bud rozdali, vyhodili nebo par kousku si mama i schovala..
Má se tam uvádět částka, takže uveď 0. Částka, kterou bys uvedla, tak z té se pak vypočítává odměna advokátovi. Jsou to pásma, takže i kdybyste uvedli nějakou nízkou částku, tak nejspíš pořád budete v té nejnižší sazbě, ale je zbytečné tam asi uvádět částku, když oblečení je bezcenné
nikdo to zpochybňovat nebude
Já píši vždy " šatstvo, prádlo, obuv - bez obvyklé hodnoty, zlikvidováno " Tohle v dědictví vůbec neřešíme a nechápu, že to neustále do toho předběžka musím vypisovat
je v podstatě jedno, co tam napíšeš.