Úhrada zničené televize, chci moc?

Anonymní
20.2.22 20:31

Úhrada zničené televize, chci moc?

Zdraví všechny,
včera jsme se sešly s kamarádkou u mně doma na posezení s vínkem. Nejsme z jednoho města, obě jsme po všech stránkách dost vytížené, takže si spíš voláme a na takovéto posezení se scházíme tak 2 -3× do roka.
Kamarádka bohužel nemá tzv. záklopku a stává se jí, že nedokáže včas přestat s pitím. Obvzlášť, když se nachází v nějaké těžší životní etapě, nebo situaci. Není to pokaždé, ale několikrát se to u za ty desítky let, co se známe stalo.
Včera to teda byla extrémní divočina, kterou nebudu popisovat a mimo jiné mi shodila ze stolku televizi a opravit to nepůjde - poničená obrazovka. Televize je naprosto obyčejná cca 2 roky stará koupená v akci za cca 4000,–. Moc ji nesleduju a stačí mi to.
Vzhledem k tomu, že těžko seženu novou v této cenové relaci, budu platit dopravu, někoho kdo mi to nainstaluje a možná i setobox, protože mám hodně starý a nové televize už tam nemusí jít zapojit si myslím, že by od kamarádky bylo fér, aby mi zaplatila 4000,– za které jsem televizi pořídila i přestože je už dva roky jetá.
Ne že bych na to úplně neměla pokud by odmítla, tak si prostě novou telku koupím za svoje i se vším tím dalším, ale měla jsem nyní nějaké větší výdaje a další už bych nerada.
Pro úplnost…ona má manžela, dospělé zaopatřené děti a společný příjem s manželem nejméně o 1/3 vyšší než já, která žiji sama s dvěma nezaopatřenými dětmi.
Na druhou stranu si uvědomuju, že jsme popíjely spolu, asi jsem to měla zarazit včas- lehce se to řekne hůř udělá v jejím případě :oops:
Nechci ztratit cca 30ti leté kamarádství, které je jinak úplně v pohodě tím, že to budu nějak extrémně hrotit.
Kamarádka řekla, že si to promyslí / tu úhradu o kterou jsem ji požádala/ a ozve se…
Co byste dělali Vy na mém místě?
Prosím všechny abstinenty a moralisty aby se zdrželi komentářů. Děkuji.
Anonym, nebo smazat. Děkuji.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2038
20.2.22 20:33

Jako kdybych já někomu něco zničila automaticky bych navrhla úhradu. Nechápu, co si tvoje kámoška chce rozmyslet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36080
20.2.22 20:34

Být tou kamarádkou ta ti sama navrhnu, že ti tu televizi zaplatim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4928
20.2.22 20:34

Asi bych ji nejdřív nechala si to promyslet a pak podle výsledku promýšlení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30983
20.2.22 20:36

Měla se okamžitě po vystřízlivění sama nabídnout, že ti tv buď zaplatí nebo sežene novou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.2.22 20:38

Nejde o to, že by mi nechtěla dát nic.
Ale viděla jsem, že jí tak nějak zarazilo, že chci částku, za kterou jsem telku koupila i když už je dva roky používaná :think:

• Citovat
  • Upravit
24748

Já bych navrhla sama, že koupím novou telku. Hanba by mě fackovala si něco rozmýšlet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jolka86

Nějakou úhradu by ti zaplatit měla, ale proč by měla platit plnou cenu 2 roky staré televize? To, že má s manželem peníze znamená, že ti má zaplatit 100%?

• Citovat
  • Upravit
27264
20.2.22 20:42

100% ceny mi přijde moc, ale podíl bych chtěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376

Jako úhradu jo, ale plnou cenu? Mně by snad ani nevadilo, kdyby mi sehnala podobnou, klidně z druhé ruky. Stát se to prostě může, holt víš, že s ní nesmíš doma pít :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15185
@Jolka86 píše:
Nějakou úhradu by ti zaplatit měla, ale proč by měla platit plnou cenu 2 roky staré televize? To, že má s manželem peníze znamená, že ti má zaplatit 100%?

Tak ať koupí novou. Nebo sežene někde v bazaru 2 roky starou stejnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116426

Nemá kamarádka pojistku na blbost? Přijde mi samozřejmé že by to ti měla zaplatit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
20.2.22 20:44
@Anonymní píše:
Nejde o to, že by mi nechtěla dát nic.
Ale viděla jsem, že jí tak nějak zarazilo, že chci částku, za kterou jsem telku koupila i když už je dva roky používaná :think:

Pockej s cim prijde.

Krome te castky bys mohla navrhnout, at proste dovali stejnou (klidne tu 2 roky starou z bazaru).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22566
20.2.22 20:45
@Anonymní píše:
Zdraví všechny,
včera jsme se sešly s kamarádkou u mně doma na posezení s vínkem. Nejsme z jednoho města, obě jsme po všech stránkách dost vytížené, takže si spíš voláme a na takovéto posezení se scházíme tak 2 -3× do roka.
Kamarádka bohužel nemá tzv. záklopku a stává se jí, že nedokáže včas přestat s pitím. Obvzlášť, když se nachází v nějaké těžší životní etapě, nebo situaci. Není to pokaždé, ale několikrát se to u za ty desítky let, co se známe stalo.
Včera to teda byla extrémní divočina, kterou nebudu popisovat a mimo jiné mi shodila ze stolku televizi a opravit to nepůjde - poničená obrazovka. Televize je naprosto obyčejná cca 2 roky stará koupená v akci za cca 4000,–. Moc ji nesleduju a stačí mi to.
Vzhledem k tomu, že těžko seženu novou v této cenové relaci, budu platit dopravu, někoho kdo mi to nainstaluje a možná i setobox, protože mám hodně starý a nové televize už tam nemusí jít zapojit si myslím, že by od kamarádky bylo fér, aby mi zaplatila 4000,– za které jsem televizi pořídila i přestože je už dva roky jetá.
Ne že bych na to úplně neměla pokud by odmítla, tak si prostě novou telku koupím za svoje i se vším tím dalším, ale měla jsem nyní nějaké větší výdaje a další už bych nerada.
Pro úplnost…ona má manžela, dospělé zaopatřené děti a společný příjem s manželem nejméně o 1/3 vyšší než já, která žiji sama s dvěma nezaopatřenými dětmi.
Na druhou stranu si uvědomuju, že jsme popíjely spolu, asi jsem to měla zarazit včas- lehce se to řekne hůř udělá v jejím případě :oops:
Nechci ztratit cca 30ti leté kamarádství, které je jinak úplně v pohodě tím, že to budu nějak extrémně hrotit.
Kamarádka řekla, že si to promyslí / tu úhradu o kterou jsem ji požádala/ a ozve se…
Co byste dělali Vy na mém místě?
Prosím všechny abstinenty a moralisty aby se zdrželi komentářů. Děkuji.
Anonym, nebo smazat. Děkuji.

Něco zaplatit ano, ale pořizovací cenu? To si se asi zbláznila, ne? Chápu, že ti řekla, že si toto musí rozmyslet. Taky bych se podívala, jakou hodnotu má taková tv dneska a dala ti tržní hodnotu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jolka86
20.2.22 20:46
@karkarka píše:
Tak ať koupí novou. Nebo sežene někde v bazaru 2 roky starou stejnou.

Hele můj názor, že 100% úhrada mi přijde moc. Nikomu ho nenutím. To, že šly k zakladatelce domu byla její volba, měly sedět v baru a nic by nerozbila.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný