Platnost ustrihnute opět, sankce za prodleni

30
21.2.22 10:57

Platnost ustrihnute opět, sankce za prodleni

Ahoj,
19.1.2022 jsem si měnila trvaly pobyt. Úplně jsem zapomněla zajít na úřad s výměnou op. Stěhování, nemocné deti. Jak dlouho platí ustrizena op a hrozí mi nějaká sankce? Chci tam zajít 28.2. Až mi zmizí nehezky opar na rtu :D

Děkuji za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
34039
21.2.22 11:04
@pattismith píše:
Ahoj,
19.1.2022 jsem si měnila trvaly pobyt. Úplně jsem zapomněla zajít na úřad s výměnou op. Stěhování, nemocné deti. Jak dlouho platí ustrizena op a hrozí mi nějaká sankce? Chci tam zajít 28.2. Až mi zmizí nehezky opar na rtu :DDěkuji za odpovědi.

Ustřižený OP neplatí vůbec, proto je ustřižený roh. Zajdi na úřad, zažádej o novou a vyřešeno :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101928
21.2.22 11:11
@arinecka píše:
Ustřižený OP neplatí vůbec, proto je ustřižený roh. Zajdi na úřad, zažádej o novou a vyřešeno :nevim:

To neni pravda, Op samozřejmě plati, jen k nemu musi byt ten listecek. Ale tedy jak dlouho nevim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101928
21.2.22 11:12

@pattismith Neres jak dlouho a plati a případné sankce a proste tam dojdi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34039
21.2.22 11:12
@j.a.n.i1 píše:
To neni pravda, Op samozřejmě plati, jen k nemu musi byt ten listecek. Ale tedy jak dlouho nevim.

Ona o žádném lístečku nepíše, jen o ustřižené OP.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101928
21.2.22 11:19
@arinecka píše:
Ona o žádném lístečku nepíše, jen o ustřižené OP.

Pise, ze menila trvaly pobyt a to se listek s novym vydava.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31216
21.2.22 11:21

Byvala tusim lhuta - platnost listecku ke zneplatnenemu OP - 6 tydnu, ale je to dost prehistoricka informace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3589
21.2.22 11:39

Do 15 dnů je dle zákona povinnost požádat o nový OP. Ale já to na podzim taky protáhla cca na měsíc, a nic se nestalo. Ustřižená občanka neplatí vůbec, s tím lístečkem 45 dní.

Edit: ale ten lísteček občanku plnohodnotně nenahrazuje,,,např. v bance vůbec, pouze na nahlášení korespondenční adresy, ale ne na výběr peněz, třeba ze stavebka v mém případě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15947
21.2.22 11:43
@pattismith píše:
Ahoj,
19.1.2022 jsem si měnila trvaly pobyt. Úplně jsem zapomněla zajít na úřad s výměnou op. Stěhování, nemocné deti. Jak dlouho platí ustrizena op a hrozí mi nějaká sankce? Chci tam zajít 28.2. Až mi zmizí nehezky opar na rtu :DDěkuji za odpovědi.

Ano, můžeš dostat pokutu. Opař řešit nemusíš, mohou použít původní fotku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1519
21.2.22 12:16

Až prijdes na magistrát, tak ti úřednice vezme jak starou odstřihlou občanku, tak ten lístek k tomu. Platila jsem jen 100 Kč za zrychlené zhotovení občanky, neboť ten čas mezitím jsem byla bez dokladu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101928
21.2.22 12:42
@lísteček1 píše:
Až prijdes na magistrát, tak ti úřednice vezme jak starou odstřihlou občanku, tak ten lístek k tomu. Platila jsem jen 100 Kč za zrychlené zhotovení občanky, neboť ten čas mezitím jsem byla bez dokladu.

Proc by ji to brala, normalne mi to zustalo az do vydani nove OP.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1519
21.2.22 13:25
@j.a.n.i1 píše:
Proc by ji to brala, normalne mi to zustalo az do vydani nove OP.

Protože po uplynutí tý doby, co je doklad platný i s ustřižením a s tím papírkem, doklad už nemá platnost. Já šla na magistrát asi s měsíčním zpožděním a mně vzala občanku i se žlutým papírkem. A je to celkem čerstvá zkušenost.
A proč m to úřednice vzala, nevím. Myslela jsem si, že je takový postup.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný