Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím Vás,
jsem již u konce 2 měsíce těhotenství, tedy v začátcích. Ale i přesto… Stále se mi hlavou honí myšlenky, zda vše bude ok, v pořádku. Zda to malé zvládne, zda bude zdravé. Stále na mě jdou ty černé myšlenky co když…
Už s tím otravuju i svou polovičku, žádné mimi zatím nemáme.
Ráda bych se proto věděla, zda v tom nejsem sama, co vám pomáhá. Děkuji. ![]()
@ruzovenebe ahojky, tohle mám od začátku, je to normální, jsem 37tt
pokud to nepřesáhne už nějakej limit a není to panika
pokud doktor neříkal nic, z čeho by jsi měšla mít strach, snaž se být v klidu
i když vím, že to člověku nedá ![]()
Nedá no…stále dokola aby neodešlo samo a tak… je to se mnou hrozné… ![]()
@ruzovenebe taky mě to napadalo, ale vydrž, ještě měsíc|?a nejhorší máš za sebou
ale pak se zase budeš bát jinejch věcí
takže klíííd, ptž. stejně s tím nic neuděláš ![]()
V těhotenství jsem se bála, ale čím víc se budeš bát tí to bude horší psychika je důežitá. Po 14 týdnu se sice pravděpodobnost potratu změnší, ale stále není vyloučená.
Jinak já to asi beru jinak myslím, si že přijít o to je lepší v začátku než později.
Bát se budeš už pořád a až se narodí ještě víc.
Užívej si to raduj se užvej si to nic jiného ti ani nezbyde
Myslím, že tím, jestli miminko bude zdravé se zabývá každá budoucí matka. Musí si člověk myslet, že fakt bude vše v pořádku ![]()
@ruzovenebe
Vítej mezi maminky - od ted uz budeš mit o prcka strach porad, důležité je to ukocirovat, aby ses z toho nezblaznila ty ani okoli. Proste myslet pozitivně
![]()
@luciekal píše:
V těhotenství jsem se bála, ale čím víc se budeš bát tí to bude horší psychika je důežitá. Po 14 týdnu se sice pravděpodobnost potratu změnší, ale stále není vyloučená.
Jinak já to asi beru jinak myslím, si že přijít o to je lepší v začátku než později.
Bát se budeš už pořád a až se narodí ještě víc.
Užívej si to raduj se užvej si to nic jiného ti ani nezbyde
Mám 7 měsíční holčičku, a teda byla jsem ve stresu ještě víc, protože byla taková nehoda… tak o to víc, jsem se pak bála se začít těšit… a teda občas se bojím i teď a co si tak vždycky řeknu je, že jestli to má příjit, tak to příjde a proč panikařit dopředu, na to bude případně čas potom, teď bych si tím jen kazila to hezký…
Ahojky na začátku těhotensví sem to měla taky nepřidávalo mi to hlavně kvůli tomu že se k doktoru chodí jen jednou za měsíc. Ale neboj určitě je všechno tak jak má
za pár měsíců budeš mít pohyby a budeš už určitě klidnější ![]()
Můžu tě ujistit, že strach bude nějaký pořád. O dítě se bojíš celý život. A jak se říká, malé dítě malé starosti, velké dítě velké starosti. Holt si zvykej, že už nejde jen o tebe. Užívej si těhotenství a neděs se dopředu.
Děkuji moc za příspěvky. Věřím, že celé rodičovství je starost a obava. Ale teď je to jiné…člověk si přeje, aby to miminko vůbec bylo a zdravé, to se přece nedá srovnat s tím když už je…