Špatná placenta?

Terezka92
1.7.15 08:59

Špatná placenta ?

Ahoj maminky, jsem v 21.tt , čekáme chlapečka - Filípka :) Miminko jsme si s přítelem moc přáli, jsme spolu rok a půl. Pár měsíců před tímto těhotenstvím, jsem na úplném začátku potratila.Bylo nám jedno co čekáme ale později když gynekolog řekl že čekáme chlapečka, tak jsem si říkala, co budu s klukem dělat? Respektive - mám strach o jeho přirození, každý říká na to „stahování a přetahování předkožky“ něco jiného, někdo že to vůbec nedělá, mamka to prý bratrovi dělala od začátku, a atd. Už jsem klidnější a říkám si že na to časem přijdu.. :) A strach přejde.. Ale chtěla jsem se zeptat : před měsícem, mi v nemocnici řekli že mám krev okolo placenty která tam nemá být.. a že miminko asi nedonosím, nebo že placenta to nezvládne ani do 5.měsíce těhotenství, že se miminko narodí mrtvé, pak že v 6 měsíci, prostě každý říkal něco jiného. O 14 dní později, říkali, že krev už tam není, ale že tam jsou cévy které tam nemají být, tudíž padali zákazy typu : žádný sex, nic nenosit aby se na placentu nevyvinul žádný tlak, odpočívat, odpočívat, odpočívat, gynekolog zase říká že do 9 měsíce to placenta nezvládne a budeme rodit dříve..Setkali jste se s něčím podobným? A ty obavy které mám..myslíte si že jsou normální?.. Děkuji za odpovědi:)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10248
1.7.15 09:04

Nechápu obavy o pindíka když tě straší nedonošením děťátka, v té chvíli by mi asi pindík byl ukradenej… a že vím, jaký to je, těhotenství s předpovědí neúspěchu…
Hoď nohy nahoru a šetři se, 21 je super, aspoň do 30tt vydržet, tak lež a přemýšlej nad pindíkama… to neber jako urážku nebo posměch, ale fakt, máš ležet, lež, věř si, a studuj co tě zajímá, od pindíků, očkování a nevím co všechno ;-)
To zvládnete

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Terezka92
1.7.15 09:15

Děkuji za zprávu :) Ne samozřejmě, že na prvním místě je pro mě malého donosit.. Jsem doma, furt ležím, nic nedělám.. Prostě odpočívačka..No prý by bylo fajn donosit malého alespoň do toho 25 tt, že to má prý velké šance na přežití..Toho pindíka řeším proto, že máme v rodině tetu která má 3 syny, a kluci museli kvůli špatné péči o přirození na zákrok :nevim:.. Proto se ptám jak to mají ostatní maminky. Pořád si říkám, že se budu řídit selským a zdravým rozumem a že se tomu pak zasměji ( těm obavám o pindíka )…Ze začátku jsem byla z té placenty vyděšená :( Hlavně když každý doktor říkal něco jiného, ale ted' když malý kope tak jsem klidnější.. Jen si říkám že to třeba nepoznali na začátku ale až ted'… nevím.. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
10248
1.7.15 09:25

@Terezka92 No 25tt je hranice kdy ta miminka zachraňují, ale není to výhra, i když taky jsem měla 26tt jako metu, pak 28tt… no a rodila jsem CS 36+0
Já s pindíkama zatím nic nedělala, a dneska dr zkontrolovala, lehounce přetáhla a řekla že OK
Jsme spíš zastánce min do roka nechat být

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Terezka92
1.7.15 09:32

Já věřím že to placenta zvládne co nejdéle.. :roll:, četla jsem si spousty publikací o nedonošencích a od toho 25 tt, prý málo kdy ti prcci mají trvalé následky.. Věřím že to s Filípkem zvládneme do 9. měsíce…Máme skvělého doktora, takže také věřím že poradí a vše bude ok :hug:
A když jste rodila v 36 + 0, je mimi zdravé? :think:

• Citovat
  • Upravit
10248
1.7.15 09:36

@Terezka92 Mám dvojčátka, a jedem je úplně zdravý, a druhý je na tom maličko hůř, musíme cvičit vojtovku a ještě nevíme jestli slyší, ale jinou jsou to kluci usměvaví a spokojení a hlavně hodní :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3097
1.7.15 09:38

Drzim pesti ;) 25.tt je jeste hodne rizikovy :( ideal je vydrzet aspon do 30.tt cim dyl tim lip pro prcka ;)
Me strasi od zacatku tehu, ale verim, ze vse dobre dopadne a prcek si pocka aspon do 35.tt :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Terezka92
1.7.15 09:51

Děkuji :* No my s Filípkem to těhu máme takový divoký, když jsem volala doktorovi, že mi vyšel pozitivní test, tak hned že musím být doma, kvůli snížené funkci ŠŽ a předeslému potratu. Dělala jsem v té době chůvu, takže ze dne na den jsem skončila a jsem doma.Do té doby bylo vše relativně OK, gynekolog mi klade každou návštěvu na srdce že musím odpočívat a později nám nasadili tedy i hormony na ŠŽ. Od začátku těhu jsem hodně unavená a od doby co beru ty hormony, tak ještě víc, ale tak co, jsem doma, spím si kdy chci a furt ležím. Před měsícem jsem spadla na schodech a praštila se do břicha, takže jsme hned jeli na pohotovost a tam mi přišli na tu krev. Říkali, že s tím pádem ta krev nemá vůbec nic společného, že nechápou kde se tam vzala. Když jsme s těžkým srdcem, s přítelem řekli že se zeptám gynekologa, jestli není lepší těhu ukončit aby se miminko nenarodio postižené, tak řekl že ne, že je to hloupost..že to tam malý do toho 25 tt. snad zvládne, a pak hold inkubátor..Ale já věřím že to tam zmákne co nejdéle a třeba budu ještě přenášet… :think: :lol: Koukám že je na samém rohu těhule… :dance:

• Citovat
  • Upravit
Terezka92
1.7.15 09:55

„Bejbyyy“ - nevím jak se to dělá abych odpověděla přímo Tobě, tak snad si toho všimneš :palec: To bude vše dobré, pracovala jsem s autistou.. Všichni říkali že je to " dement, neschopnej, a podobně ".. Ale přišla jsem na to že když se mu věnuješ a je mezi ostatními dětmi, tak se rozvíjel daleko rychleji a lépe. Veřím že Váš maličký bude v poho a dožene brášku!! :) :*

• Citovat
  • Upravit
93
1.7.15 09:58

@Terezka92 ahoj prosím té šetří se a jen odpočívej. Já přišla o holčičku ve 38tt před 3mesici kvůli odloučené placentě. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
1.7.15 10:01

@Terezka92 věřím, že to bude dobrý..25tt je dost brzo, líp aspoň 30tt..ale jak píšeš, třeba budeš přenášet :hug: pindík-mám dpma 3, a ani o jednoho jsme se nijak nestarala, první 2 jsme zkusila přetáhnout v roce, jednou, šlo to o kousek, a pak ve 3 letech, šlo to takřka úplně. a třetí je úplná rarita, tomu jde od 3 m přetáhnout skoro celý, dr to zjistila, dkyž měl nález v moči, ale bez teplot, tak se divila že kojence e zánětem bez teplot ještě enviděla, tak koukala, ejslti tam nemá mázek pod předkožkou, že to může být tam, no a bylo to tím, předkožka mu šla v pohodě přetáhnout, tak jsme čistili, a mazali framykoinem, a pak už byla moč čistá. nejsem zastáncem nějakýho neustálýho přetahování :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Terezka92
1.7.15 10:42

Ilona225 > To mě moc mrzí :‚( Je to hrozné když člověk nic nezmůže :‘( Mě řekli, že nemá cenu abych ležela v nemocnici..protože jestli to tam popraská tak miminko stejně nezachrání..:-( Ale jak říkám, každý lékař mi říká něco jiného..Moc mě to mrzí :(

Příspěvek upraven 01.07.15 v 10:48

• Citovat
  • Upravit
Terezka92
1.7.15 10:45

Slavuska > Doufám že to tam vydrží dlouho :( První potrat byl pro mě šílenej..Ale říkala jsem si že to bylo na začátku, takže to rozhodla sama příroda..ale ted' jak Filík kope, mě roste břicho a pod.. to už bych asi nezvládla..Takže věřím že to tam zvládneme..
Ono s tim pindíkem je to asi " kus od kusu".. Asi každý pindík je jiný..Tak uvidím..Když to půjde, tak to kousek přetáhnu, když to nepůjde tak to nechám být… :think:

• Citovat
  • Upravit
93
1.7.15 11:50

@Terezka92 já vím že stim nic nejde dělat :,( jen hlavně odpočívej ať tam mimisek vydrží dost dlouho. Jsi už hlídána tak to dopadne dobře. Já jsem si myslela že jedu rodit a tam mě čekal verdikt, že malé nebije srdíčko. Teď mě trošku drží nad dvodou to že se hned za dařilo a jsem v 5tt, doufa! m že to vše dopadne dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
93
1.7.15 12:00

Jo a mám už syna a ten když se narodil tak měl jednu kuličku, tak šel ve dvou letech na operací, aby mu tu druhou daly kde má být a zrovna mu u toho protáhlý i sulina a má to naštěstí dobrý. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí