Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, poslední dny na mě jaksi všechno padá:-/ Jsem podruhé těhotná, ve 25.tt a už mám nahoře 9 kg.:( Do toho jsem celá olezlá, flekatá, tlustá, s velkým pupkem, navíc jsem malá (160 cm), takže i „normální“ velikost bříška k danému týdnu na mě vypadá větší. A vůbec mi nepřidává, když jdu po vesnici a někoho potkám a „Jééé, vy čekáte druhýýýý? Gratuluji a kdy?“, tak řeknu, že v říjnu… „ááááž v říjnuuuuuuu? A nemáš tam dvě? Hahahaha“… Vždycky si říkám, vtííííípnýý
Do toho mám i obavy, jak to zvládnu potom.. Jestli nebudu syna odstrkovat a tak.. Na miminko se moc těším, ale bojím se. Děkuji za dočtení..:)
Prijde mi to jako klasicke druhe tehotenstvi - vetsi bricho, horsi prubeh, obavy, jak to bude s prvnim… aspon teda ja to mela stejne a v okoli jsme to slysela obdobne ![]()
@Lejaa no vidíš, mě zase několik lidí za sebou řeklo, že nemám skoro žádný břicho a že jsem s prvním teda měla větší, až jsem se začala bát, jestli tam to moje dítě vůbec roste/žije. Tak bych brala kousek toho tvýho většího břicha!
Potom to nějak zvládneme. Budeme muset:)
Já jsem byla při obou těhotenství fešanda
. Ale lepší než naopak, když je ženská normálně flekatá s drny na hlavě a v těhotenství kočka. Na jiném stavu je krásné to, že člověk vidí světlo na konci tunelu. ![]()
nic si z toho nedělej
…já měla u druhého taky břicho šílený a nabrala jsem dost, doktorka mi říkala, že je to úplně normální - že od prvního těhotenství jsou už povolený ty vazy a svaly atd. a proto to „vypadá“, že je to břicho větší…fakt jsem to měla úplně stejně…spíš tě lituju teď přes léto, že budou hice…já teda rodila druhý koncem července a to bylo hice děsný…
@Ali-Ali
tak jsem ráda, že v tom nejsem sama.. Někdy jsem naprosto spokojená, jindy se na sebe podívám a zaplakala bych..
Navíc ještě 3 měsíce před sebou ![]()
@Luminel píše:
@Lejaa no vidíš, mě zase několik lidí za sebou řeklo, že nemám skoro žádný břicho a že jsem s prvním teda měla větší, až jsem se začala bát, jestli tam to moje dítě vůbec roste/žije. Tak bych brala kousek toho tvýho většího břicha!Potom to nějak zvládneme. Budeme muset:)
Fáákt? To jo, to bysme se o ty naše břicha mohly podělit ![]()
Mám známou a ta je ve stejném týdnu jako já a nemá taky skoro žádné, jen jakoby se hodně naobědvala:)) a říká, jaký má pupek ![]()
@Gerberka píše:
@Lejaanic si z toho nedělej…já měla u druhého taky břicho šílený a nabrala jsem dost, doktorka mi říkala, že je to úplně normální - že od prvního těhotenství jsou už povolený ty vazy a svaly atd. a proto to „vypadá“, že je to břicho větší…fakt jsem to měla úplně stejně…spíš tě lituju teď přes léto, že budou hice…já teda rodila druhý koncem července a to bylo hice děsný…
Děkuji:)
No na ty tepla se taky netěším.. Prvního jsem taky rodila na konci července a to bylo šílený, celý červen byly tropy a červenec to samý.. A v porodnici na chcípnutí. Teď to bude ještě horší, celý lééétooo ![]()
@Kfětoslava píše:
Já jsem byla při obou těhotenství fešanda. Ale lepší než naopak, když je ženská normálně flekatá s drny na hlavě a v těhotenství kočka. Na jiném stavu je krásné to, že člověk vidí světlo na konci tunelu.
jo, tak to je pravda. A pak ta dřina se shazováním přebytečných kil…
To je dalšímůj strašák, jak to zvládnu s dvěma.. Cvičení jsem moc nedala ani s jedním, syn je docela divočák, takže na mě moc nnezbejvá:(
No kecy jako nemas tam dve, bych na miste strelila hned jednu mezi oci. Urcite to vsecko zvladnes, stres postupne opadne ![]()
@Lejaa - můžu se zeptat, jak staré máš první dítko? A jak zvládáš péči o něj? Já jsem teď v 7.tt, doma 2,5 letá a i když zatím moc
, je pro mě těžké uvařit třeba oběd, když je manžel pryč.. Navíc jsem věčně unavená, bez nálady a i když se snažím, aby to malá nepoznala, je to těžké..že bude lépe? ![]()
@Lejaa taky jsem ve 25 tt, a le s pátým.. takže to není jé, vy čekáte druhé, ale jéé, už zase?
mám nahoře 5 kg, a le moje stehna mi přijdou jak sloupy…
@Anonymní píše:
@Lejaa - můžu se zeptat, jak staré máš první dítko? A jak zvládáš péči o něj? Já jsem teď v 7.tt, doma 2,5 letá a i když zatím moc, je pro mě těžké uvařit třeba oběd, když je manžel pryč.. Navíc jsem věčně unavená, bez nálady a i když se snažím, aby to malá nepoznala, je to těžké..že bude lépe?
Syn bude mit teprve za mesic 2 roky, takze je to nekdy vyzivny. Ale bude lip, ja do 12.tt byl uplne na odpis, unavena, zle me bylo a pak jak kdyz utne. Ted uz mi zacina spis zavazet to brisko, unavena uz tak nejsem, jen ty vedra no ![]()
@eleny3 píše:
No kecy jako nemas tam dve, bych na miste strelila hned jednu mezi oci. Urcite to vsecko zvladnes, stres postupne opadne
Ze?
dekuji. Snad ano…
9kg na 25tt mi nepříjde vůbec moc.
a už jsou před tebou JENOM 3 měsíce!! ![]()