Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj maminy, mam na Vas otazku jsem ve 13+5 tt a kolikrat me poboliva v podbrisku, doktorka mi povedela ze je to normalni ze by se mi za par dnu melo ulevit, mam o male strach min rok sem samovolne potratila kvuli hematomu a taky povidala ze to bude v poradku.
tak jake mate zkusenosti vy? Dekuji
Ahojky bud v klidu je to normální měla jsem to i já děloha se roztahuje takže neboj ![]()
@Nikolkar Ahoj dnes jsem 14+1 podle MS a podle UZ jsem 13+5 a taky to občas mám, jako kdybych měla dostat menzes a za chvilku to přejde
děloha se jen roztahuje
vůbec bych se nebála ![]()
Ano, je to úplně normální. Teď tě bude bolet možná pořád něco. V začátku za to mohou hormony, později rostoucí břicho a s tím natahující se vazy, utlačované orgány, rozestupující pánev… apod. Pokud to nejsou pravidelné bolesti, nekrvácíš jasně červenou krví, tak je to v pořádku a k těhotenství to patří. Mám dvě děti a ano, bolelo mě všechno možné u obou. ![]()
Jestli se můžu zeptat, měla jste nebo máte některá kolem toho 12., 13.týdne bolesti beder a kyčlí? četla jsem, že se v těhu rozvolňují vazy, ale nevím zda-li je to už ono. Kolikrát mi trvá, než se narovnám a můžu jít normální chůzí, mám to jen občas, ptám se jen tak pro zvědavost ![]()
Neměj strach, taky mě pobolíval podbřišek u obou těhotenství, vždycky mi pomohlo magnesium, doktor mi i říkal čím to je, ale už si to nepamatuju ![]()