Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, rada bych se zeptala jestli nemáte někdo zkušenosti s bolestivym vyšetřením UZ a bolestí i potom. Jsem v 17 tt, lékař mi delal UZ pres brisko, tlak sondy obcas bolel, ale prcek se nechtěl otočit, tak MUDr.do briska asi 3× bouchal sondou az se klepal obraz i prcek.Cely den jsem pak citila bricho a dalsi den po jidle se to zhoršilo ztvrdlo mi a dostavala jsem křeče jakoby po stranach břicha do třísel. Jela jsem k lékaři, ale rekl ze nic nemuze udělat a kdyby se to zhorsilo at jdu do nemocnice, jinak at odpocivam. Chtěla jsem jen ujištění, že je všechno v pořádku takze jsem odchazela docela s nervy nadranc.
Vzala jsem si magnezko a je to lepší, ale pohyby jeste necitim, tak jen doufám, že je mimi ok. Nemate nekdo podobnou zkušenost? Jsem prvorodicka, takze klasicky me vyděsí asi kazda prkotina
![]()
Tak dle popisu byl Dr. asi trošku hrubší, než by mohl být. Ale pochybuji, že nějaké poklepání sondou po břiše by miminku ublížilo.. To je v bříšku pěkně chráněné, víc bych se bála větších ran, např. pád na břicho, kopance atd.. Ale zaklepání s břichem… to asi ne. Mohl jen něco „rozhodit“.. Lehni si, hoď si nohy nahoru a dbej radám, co ti dal dr. na té kontrole potom;)
Dekuju moc, tak snad je prcek v pohodě a ja pro dnesek rusim domácí prace a jdu si hodit nozky nahoru:) Vsichni mi rikaji, ze jsem se mela ozvat, ale brala jsem to tak, že doktor vi, co dela. ![]()
Diky
![]()
@Viktorka_von_Ram me bolelo bricho po kazdem uz screeningu a to docela dost:nevim:. Nejvic po tom prvnim. A trvalo to az do dalsiho dne. Prcek byl O. K. tak te to snad uklidni
.
Taky mě párkrát po UZ bolelo břicho, jak doktor na sondu tlačil. Ale pro lepší viditelnost a přehlednost to je nejspíš potřeba.
Mimčo je dostatečně chráněné, to by musel dát tou sondou pořádnou ránu, aby se mu něco stalo. Neboj, bude to v pořádku ![]()
@Viktorka_von_Ram Rda do budoucna - pokud mimčo nabude chtít na UTZ spolupracovat, proaktivně navrhni doktorovi, že se půjdeš projít, na záchod, uděláš pár dřepů.
Me boli kazdy UTZ…prikladam to k tomu ze mam placentu na predni strane…cim je bricho vetsi tim jsou UTZ bolestivejsi..mela jsem to tak u obou tehotenstvi…kdybys videla jak „klepou“ v nemocnici to bys teprva koukala jak umi byt nezni ![]()
@eviku_miluna uf, tak to jsem ráda, že nejsem sama. Vsude tvrdi, ze UZ je bezbolestny a ja si pripadala jako blazen
dekuju moc ![]()
Rikala jsem si, ze se priste zkusim treba otocit na levy bok nebo se projit, ale doktor dost spechal, tak asi proto to udelal takhle narychlo, mel plnou cekarnu tehuli
Diky za zkušenosti a uklidnění, pri druhym mimcu me to uz nepřekvapí ![]()
Nekde psali, ze se ma chodit na UZ s plnym močákem, ja sla tesne predtim na wecko, tak třeba o proto to bolelo. Delohu mam podle zprávy vzadu nahoře, se tam asi nemohl dostat ![]()
@Viktorka_von_Ram píše:
Rikala jsem si, ze se priste zkusim treba otocit na levy bok nebo se projit, ale doktor dost spechal, tak asi proto to udelal takhle narychlo, mel plnou cekarnu tehuliDiky za zkušenosti a uklidnění, pri druhym mimcu me to uz nepřekvapí
Nekde psali, ze se ma chodit na UZ s plnym močákem, ja sla tesne predtim na wecko, tak třeba o proto to bolelo. Delohu mam podle zprávy vzadu nahoře, se tam asi nemohl dostat
vzdycky posilaji vycurat aby byl mocak prazdny!
@mikitaa aha…tak to jsem z toho jelenice
, je fakt, ze s plnym bych to asi nevydrzela ![]()