Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, mám trochu blbý dotaz.. Jsem na začátku těhotenství 9tt. Chtěla bych jet na festival a mám trochu obavy ani ne tak z hlasité hudby, jako spíše z toho „dunění“..Duní mi celé tělo vždycky i na kolotočíš a cejtím to i v břiše..není to moc dobrý pocit, tak mě zajímá jestli to nemůže miminku uškodit.. Děkuji za odpovědi ![]()
Jestli ti to nedělá dobře, tak nejezdi… Poslouchej své tělo, to ti asi řekne nejlíp. Já bych třeba jela, ale jsme každá jiná ![]()
V 6. měsíci jsem byla na koncertu Divokého Billa a v pohodě. Ale já se celé těhotenství cítila dobře.
Já se právě také cítim dobře, žádné příznaky nic.. ani ta hlasitá hudba mi nevadí.. ale ty basy mě zneklidnujou, kort takhle v brzkém těhotenství ![]()
Tak já byla včera taky na koncertě a termín mám za 14 dní, záleží jak se cítíš, já v 9tt jsem nemohla opustit wc, ale jestli je ti dobře tak jeď ![]()
Ahoj, chápu, že je to nepříjemné, ale nebezpečné to podle mě není. Spíš si myslím, že na to budeš pořád myslet a koncert si moc neužiješ.
Takže dunění nevadí miminku.. to jsem ráda
mě přišlo jak kdyby se mi miminko mělo „vyklepat“ ven
Proto mi to bylo nepříjemný.. jinak tyhle akce mám ráda, tak jsem ráda, že to nevadí a můžu jet ![]()
@Barus21 jezdila jsem celé, vysoce rizikové těhotenství. Ale špatně mi to nedělalo.. malý absolvoval i takové pecky, jako Napalm Death a pod
a to 18 tt. dřív i mnohem později
hleď na to, jak se cítíš.
@salvatrice ano, přesně.. toho se také bojím, ale zase když vím, že to není škodlivé tak bych se mohla uvolnit ![]()
@Barus21 píše:
Takže dunění nevadí miminku.. to jsem rádamě přišlo jak kdyby se mi miminko mělo „vyklepat“ ven
![]()
Proto mi to bylo nepříjemný.. jinak tyhle akce mám ráda, tak jsem ráda, že to nevadí a můžu jet
může to odloupnout placentu, ale to až později. 9 tt bych to vůbec neřešila.
@Barus21 Snad tě pobavím tím, že já se při takových dunivých koncertech cítím jako kdybych měla právě porodit i jako netěhotná.
![]()
@Silná píše:
Jestli ti to nedělá dobře, tak nejezdi… Poslouchej své tělo, to ti asi řekne nejlíp. Já bych třeba jela, ale jsme každá jiná
Byla jsem v 5.mes na Chinaski, uzila jsem si to na maximum, jen jsem musela vynechat hopsani ![]()
Já tedy u prvního byla ve všech trimestrech někde a ok, dokonce v 17tt jsem poprvé cítila pravý kopanec od malé, a to právě na klubovém koncertě (a nebyly to jen basy
). Teď jsem 21tt a chystám se za 3 týdny na Colours of Ostrava a týden na to na Benátskou noc. Jistě je to o vlastních pocitech a je důležité nepřecenit síly. Colours mám skoro za domem a na Benátskou jsme vyměnili stan za hotel. Jistě nebudu poskakovat před pódiem a bodyguarda (manžela) pověřím prorážením širší uličky mezi lidmi. A pak jen být v pohodě a užívat ![]()