Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, potřebuju trochu uklidnit. Celý těhotenství jsem měla nápadně bezproblémový a ve 36tt mi dělal doktor stěr na test na streptokoka. Dnes jsem už 38tt a měla jsem z toho hrozný strach a vyšel mi pozitivní. Máte někdo špatné zkušenosti s tímhle? Nebo naopak dobré? A porod probíhá přirozeně nebo v tom je rozdíl až na to podání ATB? Nechají vám mimčo po porodu u sebe? Díky za odpovědi.
Klid prosim tě, má to spousty ženských a jen u nás se s tím tak hysterčí. Dostaneš atb, když se nestihnou, budou mimino víc sledovat, možná je šoupnou jemu, to si nejsem jistá. Infekci může chytnout i bez tvého pozitivního nálezu.
@dbaruse taky jsem ho mela vystresla jsem byla jak blazen a vse v naproste pohode neboj ![]()
Mam nejen streptokoka ale i zlatého stafylokoka, a nikdo to neřeší
atb ti dají, a pokud ne, budou mimco vic sledovat. Necti hororove popisy na netu
netřeba se z toho zhroutit ani mit strach ![]()
Klííííd:) Já ho měla u prvního taky. U druhého mě stěr teprve čeká.
Nic se s tím nedělá, jen jak jsem dojela do porodnice už rodit, dostala jsem dávku antibiotik do žíly a jináč nic:) Miminko jsem u sebe neměla, ale z úplně jiných důvodů, jinak by mi ho normálně samozřejmě dali:) Neděs se, je to běžné.
Jen akorát, abys nebyla překvapená, kdyby ti náhodou začala odtékat voda (neodtekla najednou), tak ti budou chtít hned vyvolávat
Streptokoka má hrozně moc žen, antibiotika při porodu ti dají a bude to ok. Jinak se tato bakterie léčit nemá, protože je to zbytečné, po antibiotikách osídlí pochvu znovu. Já se snažila streptokoka zbavit, protože jsem myslela, že mi působí problémy právě on, jenže zbavit se ho je opravdu nemožné. Jinak např. ve Velké Británii stěry na streptokoka vůbec nedělají.