Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše: Více
Myslím, že něco takového prožije párkrát za život skoro každý. Když se to potká s blbým obdobím ve vztahu, tak je to velmi… složité.
Samozřejmě, někdo by to mohl již takto považovat za nevěru. A svým způsobem oprávněně, protože zřejmě k ní cítíš přitažlivost i cit.
Pokud to ale zůstane u toho a třeba i díky rozumu zůstaneš ve vztahu s partnerkou, nedopustíš se fyzické nevěry, nebudeš kvůli tomu doma protivný, tak to tvé zakotvení v současném vztahu může i posílit.
Nech si pekne vzpominky a nic nepodnikej, nestalo by to za to ublizit pritelkyni. Spis se zamer na to, proc ses ted k ni po trech letech chozeni s pritelkyni zase upnul, co ti chybi ve vztahu?
Ahoj,
jasně že jsme to taky zažili. Že někdy vzpomeneme na někoho z minulosti, můžeme si pohrát s fantazii a pak je jen na nás, jak s tím naložíme. Nemáte závazky, můžeš vztah držet a nebo ne.
Sám píšeš, že je to jen v hlavě, že nic měnit nechceš. Tak si zavzpomínej a dál to nech být. Pakliže kontaktuješ, bude to jen těžší a můžeš pak udělat něco, čeho budeš litovat ![]()
Mně se to stávalo taky. Většinou ty vztahy teda nebyly nějak silné, ale… nesnila jsem reálně o těch mužích, ale o svých představách o nich. Většinou to byli spíš grázlíci, takže život s nimi by nepřipadal v úvahu, ale na to snění…
Protože ve vzpomínkách zůstane hlavně to hezké. Když si to člověk navíc ještě přikrášlí a zidealizuje… Jak tomu může kolikrát reálný muž konkurovat, obzvlášť, když ten vztah prochází nějakou krizí nebo se dostává do stereotypu.
Ta starší žena už dnes může být někde jinde. Už byste si nemuseli tolik rozumět jako dřív. Třeba by nechtěla ona Tebe… Je škoda kvůli pobláznění riskovat dobrý vztah - teda pokud je opravdu dobrý.
Jestli skutečně cítíš, že Tvá partnerka je ta „pravá“, nech si tu starší ženu „zastrčenou někde v šuplíku“ na případné občasné snění a věnuj se partnerce. Popřemýšlej o tom, čím bys mohl váš vztah „okořenit“, abys nemusel myslet na jiné ženy.
Pokud bys přítelkyni podvedl, mohla by to být konečná pro váš vztah. I kdyby Ti odpustila, stopu by to v ní stejně zanechalo napořád… ![]()
@Anonymní píše: Více… hmm, a i přesto všechno, tě pořád láká, viď?
Pokud by bylo se současnou přítelkyní vše super, jak popisuješ, neměl bys myšlenky na jinou ženu.
Myslím, že tohle jsou začátky budoucí nevěry. Myslíš na expřítelkyni už rok. To je strašně dlouhá doba. A se svou současnou jsi poze 4 roky a z toho rok myslíš na jinou. Celkem blbý. Ukazuje to na to, že současný vztah tě nenaplňuje ani náhodou.
Je to zvláštní případ, vlastně nedává mi moc logiku z osobní zkušenosti někoho tak moc milovat, jak píšeš, zakladateli, a přitom myslet na jinou. Možná bych přijal teorii, že po těch třech letech vztahu obvykle opadají růžové brýle, nastává realita a v tento moment si začne člověk uvědomovat, že s někým kdysi to bylo lepší.
Ono je to vždycky lepší s někým, s kým člověk zažil jen krátkou dobu a pouze hezké chvíle a ne tu realitu a denní stereotyp. To je vskutku nebezpečné.
Jako jak se z toho dostat. Zapracovat na vztahu, co jiného radit.
Aby ten vztah s přítelkyní byl zase hezký. Měl by být tak hezký, že člověk nemá pomyšlení myslet na jinou. Říkal jsi, že ses z nějakého důvodu rozhodl pro svou současnou a ne tamtu. Uvědomit si proč a nadále se toho držet. Asi měla tamta nějaké mouchy. Srovnat si toto v hlavě a svůj čas věnovat tomu, jak držet současný vztah hezký. Můžeš se pokusit namísto myšlení na to, jak to bylo s tamtou hezké, co bylo na ni špatné, možná se ti zadaří ji trochu si zprotivit. ![]()
Bylo by snad možné ty hezké věci, na které vzpomínáš, dělat se svou současnou? Nebo to prostě nejde díky její odlišné povaze? Každopádně možná ti trochu chybí srovnat si priority a za své rozhodnutí se pevně postavit. Něco v duchu, já vím, že to a to bylo fajn, ale jsou jiné, důležitější věci, a ty má moje současná partnerka. A být za to rád. ![]()
Asi takhle: Postav dům, zasaď strom, rozvíjej to Poupě v Sobě a vedle Sebe. Vzpomínky zůstanou, ale hleďme kupředu, lépe se tak vyhneme tvrdému nárazu…
Přitahuje tě ta starší žena čím? Vzhledem těžko. Tak tedy? Byla zkaženě neupejpavá, nebo všemu otevřená? Co v tom bylo tak silného?
Ahoj, nemám se s tím komu svěřit, tak to napíšu alespoň sem.
Je mi 27 let, mám stejně starou přítelkyni, jsem spolu 4 roky a děsně ji miluju. Vím, že jsem si souzeni a chci s ní být do konce života. Nicméně mám v hlavě ještě jinou ženu. Je to žena, která je o 24 let starší než já a se kterou jsem se vídal v době, než jsem znal přítelkyni. Byla skvělá, strašně mě přitahovala, nejen fyzicky, opravdu jsem si sedli. Já se pak rozhodl pro svou přítelkyni a s tou starší ženou jsem utnul kontakt. Nicméně asi poslední rok na ní pořád myslím a nedokážu ji dostat z hlavy. Vzpomínám, co jsme spolu prožili a jak to bylo krásné a mám strašné nutkání ji napsat a vidět se s ní. Nechci přítelkyni ublížit, tudíž to ani neudělám, ale to myšlení mě ubíjí. Nestalo se někomu něco podobného? Jak jste se přes to případně dostali?