Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ja to taky tak mela a rodila jsem az 40+3 ![]()
mozna ti neco telo naznacuje, ale to je jako sazka do loterie, uvidis jak se to vyvrbi…kazdopadne se neco chysta, ale muze to jeste trvat ![]()
@PajaSal ahoj, doufám, že to, co popisuješ není porod.. protože jsem teprve 32+6 a mám úplně to samé, co tam píšeš.. doufám, že to ještě aspon 5týdnů nebude znamenat nic zádadního…
Já mám od včerejška to samé, bolí mě záda, tvrdne břicho společně s bolestí v podbřišku takže uvidím jak to bude probíhat dál..
Ahojky, poslicky od kontrakci poznas snadno
..Az si nebudes vedet rady zda rodis, vlez si do vany s teplejsi vodou, pokud bolesti zesily, je to porod…ja to podle toho bezpecne poznala, jinak jsem mela stejne priznaky a rodila az v terminu..hoooooodne odpocivej ![]()
Tipuju poslíky.
Porod poznáš ![]()
Jinak čas nezastavíš, blíží se to, ale raději počítej s tím, že budeš rodit po termínu, maximálně budeš příjemně překvapená, že je to dřív, ale nebudeš zklamaná, že „furt nic“ ![]()
@Denyska22 píše:
Ahojky, poslicky od kontrakci poznas snadno..Az si nebudes vedet rady zda rodis, vlez si do vany s teplejsi vodou, pokud bolesti zesily, je to porod…ja to podle toho bezpecne poznala, jinak jsem mela stejne priznaky a rodila az v terminu..hoooooodne odpocivej
moc bych s tim nesouhlasila. Ja si vanu dala, kontrakce zeslabovaly, ale rodila jsem.. na druhy den byla mala venku…ted uz bych to nedelala a nijak kontrakce neutisovala, ale to jen po zkusenostech z prvniho porodu, kdy skoncil cisarem ![]()
Až budeš lézt bolestí po zdi a křičet na manžela, tak je to porod ![]()
@PajaSal píše:
Ahoj,
chtěla bych se zeptat na váš názor, jestli se už může blížit porod? jsem 37+0 a od soboty mě dost tvrdne břicho s tím, že mě občas píchne v podbříšku. žádná pravidelnost, ale den ode dne jsem víc a víc unavená a od včera mě občas píchne v kříži a dost mě bolí kyčle, jakoby při chřipce. A miminko je aktivní tak jak vždycky. Nedokážu rozeznat poslíčky a blížící se porod tak bych se chtěla zeptat zkušenějších maminek:)možná že je to úplně normální, ale už se tak těším že se vás zeptám:)děkuju moc za názory
mám to samé co ty
jsou to poslící a připravuješ se na porod…prostě se to blíží
![]()
Já musím říct, že mě osobně vana či ještě víc sprcha naprosto nepomáhají, naopak, ve sprše mi začne tvrdnout i jinak klidné břicho. Taky jsem radívala tohle a zjistila jsem, že je to naprosto v některých případech zavádějící.
Momentálně můžu jen říct, že nejvíc se mi osvědčilo pokud možno najít nějakou pohodlnou polohu ležmo a odpočívat, ideálně spát. Kdyby to byl porod, tak každý spánek před ním dobrý a když ne - tak to aspoň zaspíš, většinou se člověk pak budí bez bolestí a odpočatý ![]()
Ahoj,
chtěla bych se zeptat na váš názor, jestli se už může blížit porod? jsem 37+0 a od soboty mě dost tvrdne břicho s tím, že mě občas píchne v podbříšku. žádná pravidelnost, ale den ode dne jsem víc a víc unavená a od včera mě občas píchne v kříži a dost mě bolí kyčle, jakoby při chřipce. A miminko je aktivní tak jak vždycky. Nedokážu rozeznat poslíčky a blížící se porod tak bych se chtěla zeptat zkušenějších maminek:)možná že je to úplně normální, ale už se tak těším že se vás zeptám:)děkuju moc za názory