Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, nedalo mi to a musím zase založit stupidní téma, ale přece. Seděla jsem v jednom podniku, kde se bavili dvě slečny o tom, že pokud se bere pravidelně antikoncepce a doktor má zaznamenáno, že každý měsíc chodíme pro recept pro antikoncepci a otěhotníme, hradí nám potrat pojišťovna, podle mě je to stupidita, protože potrat pojišťovna hradí pouze ve vývojové vadě či nad 40let není to tak? Co myslíte, mýlili se slečny? Omlouvám se, že tohle téma zakládám na stránce, kde jsou všechny snažilky a maminy, ale přesto mi tahle konverzace dvou slečen vrtá hlavou a budu ráda i za vaše názory. (Ovšem ne typu jak je potrat špatný atd… to sama moc dobře vím ![]()
Holky bacha, neco v tom bude!! Taky jsem neco takovyho slysela, ale sama nevim
@karolina45 tohle se řešilo ve více diskuzích, kde se probíraly // přes antikoncepci. A myslím, že je to obecně rozšířená fáma. To, že si pro prášky chodíš, ještě neznamená, že je bereš a bereš pravidelně. Takže smůla, interrupci pojišťovna v takovém případě NEHRADÍ
*Interrupci provedenou na vlastní žádost si hradí žena do 40 let sama, u starších žen z důvodů vyššího rizika genetického poškození plodu je interrupce hrazena zdravotní pojišťovnou.
Je-li potrat indikován ze zdravotních důvodů, hradí jej pojišťovna. Mezi zdravotní důvody se počítá i otěhotnění při zavedeném antikoncepčním tělísku.*
Pokud se prokáže, že selhala HA, tak ano. Ale dokaž to, on každý doktor ti řekne, že jsi prostě zapomněla vzít tabletku.. Takže dle mého je to na tvém gynekologovi. ![]()
Interupce je hrazená při otěhotnění přes tělísko a asi i přes implantát. Ne přes takovouhle antikoncepci, jako je HA ![]()
Já slyšela, že při antikoncepci ne, ale při selhání nitroděložního tělístka ano. ![]()
Tak moje kamaradka otehotnela pres antikoncepci, uz mela.2 deti a potrat opravdu neplatila.ale asi zalezi na dr co napise
To platí jen pro zavedené tělísko, tam je jasné, že selhalo.. U prášků nikdo nemá jistotu, žes je brala správně a nevynechala..
Kamaradka otehotnela pres dve lety pres prasky a na potrat sla zadarmo, ale myslim, ze zalezi hlavne na gynekologovi
Všechno se dá zařídit, když se chce.
Ale obecně a pro všechny opravdu jen při tom tělísku ![]()
Jj, je to pravda, kamoska taky otehotnela pres HA a dokonce jeste dostala vyvolavacku a kdyz uvazovala o potratu, tak ji doktor rekl, ze to bude mit zadarmo, ale je to uz 7 roku, takze nevim, jestli to plati jeste ted.