Mzda - osobní asistent
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Syringa píše:
Záleží na moc faktorech: OA se tak běžné dává 90-120/hodinu hrubého, záleží na lokalitě-tohle je Praha, a na tom, jak se mzda vyplácí (čistá ruka, organizace), zad je jedná o HPP, DPČ, DPP… Přesná odpověď na tuto otázku není.
Hmm to je taky fakt, jakou formou to udělat… Každopádně počítám s tím, že sociální a zdravotní budem taky platit my.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dělám AP ve školce a je to tak, že jsem tam pro dítě, aby se učitelka mohla věnovat ostatním, nebo naopak se věnuji ostatním, když učitelka má práci s tím mým dítětem kvůli kterého tam jsem. Takto je to správně, řešili jsme to i při nástupu s PPP, protože ředitelka si nebyla jistá, nikdy tam přede mnou AP neměli. Ohledně chvilky s dítětem osamotě, si myslím, že bych s ním neměla nikde chodit sama, ale běžně s ním zůstávám sama v šatně, když se nechce oblékat a učitelky s dětmi už jsou venku. Stejně tak jsem s ním na chodbě, nebo vedle ve třídě pokud ruší na divadle ap. proto tam ten AP je. Pro osobního asistenta by mohlo být výhodnější finančně, když ho platí rodina, ale zase bude mít asi mnohem více práce a dost jednotvárné. Mně naopak baví, že můžu být i s ostatními dětmi a dělat „normální“ věci.
Anonymní A
- Citovat
- Upravit
@Melody 4 píše:
Zakladatelko, ty by jsi byla spokojená s 10 000 na měsíc, čistého? Syn není nijak agresivní, je to brouček, jen málo mluví a je pořád v pohybu
Jestli jsi tyhle peníze myslela za 4h. denně/měsíc, tak by to byly peníze přímo krásné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Melody 4 Jinak jak píšeš, že asistentka pedagoga, která se nyní věnuje Tvému synovi, s ním nemůže jít nikam samostatně, to mi přijde divné, s tím jsem se nesetkala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
rodič jako asistent ve školce
Maminky prosím vas myslite je i možnost že by osobní asitenci mohl být i rodič dítěte? syn bude muset mit do školky určite asistenci a já mam rekvalifikační kurz na pracovník v sociálních službách, pro přímou obslužnou péči,,atd…nebo musí být pedagogické vzdelání?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kamarádka, co dělá na ZŠ asistentku, mi říkala, že synovi by ji dělat nemohla…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@baruna1 píše:
Maminky prosím vas myslite je i možnost že by osobní asitenci mohl být i rodič dítěte? syn bude muset mit do školky určite asistenci a já mam rekvalifikační kurz na pracovník v sociálních službách, pro přímou obslužnou péči,,atd…nebo musí být pedagogické vzdelání?
Osobního asistenta může dělat cizí člověk s kurzem pro pracovníky v soc. službách (nebo s jiným uznávaným vzděláním) nebo rodič, který mít předepsané vzdělání nemusí. Asistenta pedagoga může dělat člověk s kurzem pro asistenty pedagoga či jiným uznávaným vzděláním. Teoreticky může osobního asistenta i asistenta pedagoga dělat rodič, ale školy prý toto nemají rády a ani odborníci tuhle varianty rodičům moc nedoporučují. Ujasni si, jestli bys tedy synovi dělala osobního asistenta nebo asistenta pedagoga. Varianta osobního asistenta je přeci jen v očích školy i odborníků v lepším světle než rodič v roli asistenta pedagoga. V tomto případě jde hlavně o patřičný odstup a nadhled, což může být u rodiče jako asistenta pedagoga problématický. Osobní asistent má trochu jinou funkci v té „dopomoci“.
Jinak potom v praxi ty obě asistence dost plývají a překrývají se, záleží prostě na postižení. Spíš jde o to, jestli dítě oficiálně má asistenta pedagoga, protože toho zřizuje a platí škola nebo osobního asistenta, protože ten není zaměstnanec školy a hradí si ho rodiče nebo jiné organizace.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit