Mzda - osobní asistent
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
@Anonymní píše:
Zdravím,
zajímalo by mě, kolik si vyděláte jako osobní asistenti na hodinu v čistém?
V mém případě se jedná o osobní asistenci u sedmiletého chlapce s aspergerovým syndromem (agresivní typ) s ADHD, na základní škole.
fakt osobní?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vokishka Taky mě to zarazilo.
Pokud jde o asistenta pedagoga, tak toho platí škola podle tabulek.
Pokud jde o osobní asistenci, tak tu si často hradí rodiče z příspěvku na péči, osobní asistenci poskytují taky některý organizace, plat většinou bývá u spodní hranice.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@aprazanda ano, platí rodiče, zatím se jedná o osobní asistenci, od září bych byla pod školou jako asistent pedagoga
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@aprazanda ano, platí rodiče, zatím se jedná o osobní asistenci, od září bych byla pod školou jako asistent pedagoga
To se ptáš, kolik si máš říct nebo ti už nějakou částku rodiče nabídli? Já bych to viděla na hodně malý peníze, protože rodiče určitě nepobírají PnP v té nejvyšší částce a asi moc dát nemůžou. V soc. službách berou pečovatelky a osobní asistentky tak 10 000-12 000 Kč hrubýho základ za plný úvazek, tak to můžeš zkusit od téhle částky odvodit. Budeš taky poskytovat sociální službu. 70 Kč bych brala jako relativně slušnou částku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@aprazanda rodiče s penězi problém nemají… a ano, nějakou částku už mi nabídli (celkem jsi to trefila), tak jsem se chtěla jen pozeptat, jestli se tady někdo s osobní asistencí najde, abych věděla, jak se to pohybuje, jelikož jsem na netu nic konkrétního nenašla.
Jinak jsem si to samozřejmě odvozovala též z toho platu, jak píšeš ![]()
A díky ![]()
- Citovat
- Upravit
Taky chceme ted přejít z asistenta pedagoga na osobního asistenta. Má totiž mnohem větší pravomoce… Tak mě zajímá kolik asistence nabídnout. Syn vývojová dysfázie + ADHD. Ted dostává 5000 měsíčně, syn je ve školce 4 hodiny. Přemýšlela jsem o 10 000 čistého.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zakladatelko, ty by jsi byla spokojená s 10 000 na měsíc, čistého? Syn není nijak agresivní, je to brouček, jen málo mluví a je pořád v pohybu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Melody 4 osobní má větší pravomoce? Výhodný je podle mě jedině v tom, že pokud si ho platí rodič, tak se věnuje opravdu jen tomu jednomu dítku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vokishka píše:
@Melody 4 osobní má větší pravomoce? Výhodný je podle mě jedině v tom, že pokud si ho platí rodič, tak se věnuje opravdu jen tomu jednomu dítku.
No třeba může být s dítětem sám. Když je asistent pedagoga, tak nemůže. Nám by to usnadnilo spoustu věcí. Třeba když syn nevydrží na divadle, asistentka s ním může odejít, ted nesmí. Syn tedy nemůže ani na chvilku. A bude pracovat jen s ním, to je taky obrovská výhoda, ted s ním může pracovat jen učitelka a asistent se stará mezitím o ostatní děti. A je to škoda, protože naše asistentka je vystudovaný speciální pedagog.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Melody 4 Tak to máte divně nastavené, u nás běžně ped. asistent s dítětem odejde pryč, je s ním sám i celou hodinu, když je problém. Pokud dítě se třeba vzteká ve třídě, může odejít s asistentem a pracuje jinde. A funguje to tak i na jiných školách, o kterých vím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vokishka píše:
@Melody 4 Tak to máte divně nastavené, u nás běžně ped. asistent s dítětem odejde pryč, je s ním sám i celou hodinu, když je problém. Pokud dítě se třeba vzteká ve třídě, může odejít s asistentem a pracuje jinde. A funguje to tak i na jiných školách, o kterých vím.
No my jsme z Vysočiny. Zítra to proberu s SPC, co by doporučili. No právě takhle to má nastavené školka. Asistent pedagoga je prostě asistent pedagoga a přes to vlak nejede. Dokonce je asistentka ve školce i když tam syn není… Myslím, že i pro ní by to bylo lepší, kdyby byla náš zaměstnanec.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vokishka Třeba dřív byl problém, syn nechtěl chodit na procházky, prostě neexistovalo, že by s ním byla půl hodiny ve třídě sama… Ted už teda chodí v pohodě, ale celé to situaci komplikovalo, protože po nás chtěli, abychom chodili v 6 ráno, a před procházkou si ho vyzvedávali. Což nejde, chodím do práce. Naštěstí se syn přizpůsobil.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Syringa píše:
Záleží na moc faktorech: OA se tak běžné dává 90-120/hodinu hrubého, záleží na lokalitě-tohle je Praha, a na tom, jak se mzda vyplácí (čistá ruka, organizace), zad je jedná o HPP, DPČ, DPP… Přesná odpověď na tuto otázku není.
Hmm to je taky fakt, jakou formou to udělat… Každopádně počítám s tím, že sociální a zdravotní budem taky platit my.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zdravím,
zajímalo by mě, kolik si vyděláte jako osobní asistenti na hodinu v čistém?
V mém případě se jedná o osobní asistenci u sedmiletého chlapce s aspergerovým syndromem (agresivní typ) s ADHD, na základní škole.