Mzdová účetní jako OSVČ

25
10.10.23 18:41

mzdová účetní jako OSVČ

Zdravím všechny,

pracovala jsem jako mzdová účetní, před pár měsíci jsem dostala výpověď z důvodu nadbytečnosti. Firma začala mít finanční problémy, a tak rozhodli, že jedna mzdovka bude stačit, byly jsme tam dvě. Já jako služebně mladší jsem musela jít z kola ven. Mám jako mzdová dlouholetou praxi a troufám si říct, že jsem ve svém oboru dobrá, ale i tak není vůbec lehké najít místo jinde. Uchazeček totiž bývá spousta.

Všichni mi radí, abych zkusila ty mzdy dělat jako OSVČ. Já ale nevím jak na to, nevím, jak a kde sehnat klienty. Můžete mi, prosím, někdo poradit? Asi bych si měla dát někam inzerát, ale na jaké webové stránky by to bylo nejlepší? Taky bych se chtěla zeptat, jestli tady jsou nějaké OSVČ účetní, kolik je obvyklé brát na hodinu. (Bydlím v olomouckém kraji).

Předem děkuji za jakoukoliv pomoc a radu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
454
10.10.23 18:59

@popeluš Jako ucetni budes mit mnohem vetsi sanci se uchytit a delat ucetnictvi pro mensi firmy a OSVC. Jako mzdova ucetni to budes mit slozitejsi. Zadne klienty nemas a ty nesezenes ze dne na den. Jdi radsi do prace a bokem si hledej klienty, kterym budes delat ucetnictvi a az budes citit, ze te to uzivi tak z prace odejdi a venuj se tomuto na plno. Takto za par mesicu zjistis, ze si tim vydelas mene nez praci na HPP.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2423
10.10.23 19:08

@popeluš V jakém účetním programu účtujete?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14210
10.10.23 19:10

@lucyk90 tak taky jde o to, jestli ovládá jen mzdy nebo i účetnictví, to by musela si udělat alespoň kurz, pokud to nedělala. Ale jinak určitě je lepší dělat firmě komplexně účetnictví i mzdy, pokud to tedy není nějaký gigant s tisíci zaměstnanci, kde na to musejí mít vyhrazenou mzdovku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15877
10.10.23 19:19

@popeluš Třeba ti to pomůže jako námět - znám dvě OSVČ mzdovky, jedná dělá mzdy pro okolní školy, druhá dělá pro účetní kancelář, časem si pak sehnala pár dalších svých klientů, některé z nich pak převedla s účetnictvím pod svou spolupracující účetní firmu. Takže fungují symbioticky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24853
10.10.23 19:47

Co mám v okolí účetní jako osvč, tak mají klientů dost léty prostě, ale dělají účto Komplet, takže mzdy i účetnictví celkově takovým jako živnostníčkům nebo maličkým firmičkám, které si prostě nezaměstnávají účetní na full-time…
musíš si ošéfovat zákonné požadavky, „kancelář“ klidně doma, program asi máš (?) včetně aktualizací..
a jinak se začíná většinou od známých, místních skupin, fcb, osobní doporučení, můžeš rozeslat nabídky místním osvč a firmám s lepší než obvyklou cenou na trhu, tu si prostě vygoogli…
známá vždy šílí v lednu a únoru, to ani nespává, jinak si žije celkem dobře, ale zas jako mega zbohatnutí se nekoná…
a hlavně je furt jednou nohou na finančáku, protože skoro každý se snaží šulit, oje-bávat atd… a ona to prostě musí postupně legalizovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Prostě Vodnář
11.10.23 09:24

Dnes už se na FÚ nechodí. Kontroly se provádí online.

@Lucy75 píše:
Co mám v okolí účetní jako osvč, tak mají klientů dost léty prostě, ale dělají účto Komplet, takže mzdy i účetnictví celkově takovým jako živnostníčkům nebo maličkým firmičkám, které si prostě nezaměstnávají účetní na full-time…
musíš si ošéfovat zákonné požadavky, „kancelář“ klidně doma, program asi máš (?) včetně aktualizací..
a jinak se začíná většinou od známých, místních skupin, fcb, osobní doporučení, můžeš rozeslat nabídky místním osvč a firmám s lepší než obvyklou cenou na trhu, tu si prostě vygoogli…
známá vždy šílí v lednu a únoru, to ani nespává, jinak si žije celkem dobře, ale zas jako mega zbohatnutí se nekoná…
a hlavně je furt jednou nohou na finančáku, protože skoro každý se snaží šulit, oje-bávat atd… a ona to prostě musí postupně legalizovat…
  • Citovat
  • Upravit
3538
11.10.23 10:12

Naše firma má externí mzdovou účetní. Pokud vím, tak těch firem má takto paní více. Jestli jí to uživí nevím, ale vidím v jakém jezdí autě, tak asi ano :). Zkusila bych poslat nabídky do menších firem, kde se jim nevyplatí zaměstnávat 2 účetní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
12.10.23 20:49

Díky

Moc děkuji za reakce, za rady. Ale zrovna dnes se mi poštěstilo sehnat práci jako personální a mzdová na HPP. Takže toto už není aktuální. :D

Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15877
12.10.23 21:44
@popeluš píše:
Moc děkuji za reakce, za rady. Ale zrovna dnes se mi poštěstilo sehnat práci jako personální a mzdová na HPP. Takže toto už není aktuální. :DDíky.

Proč by to nemohlo být aktuální? Podnikání ti nikdo bránit nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat