Zkusit to po neúspěšném pohovoru znovu?

Anonymní
10.10.23 14:48

Zkusit to po neúspěšném pohovoru znovu?

Dobrý den,

jsem ještě studentka a hlásila jsem se brigádně na jednu pozici, pohovor jsem však totálně zvorala…respektive, nechtěla jsem lhát, tak jsem uvedla, že sice mám zkušenosti z oboru, ale ne přímo na tuto konkrétní pozici, že v minulém zaměstnání byla má náplň práce trochu odlišná - jasně že to byla chyba, shodila jsem se a udělala jsem ze sebe nezkušenou husičku, měla jsem víc vyzdvihnout své přednosti. Navíc jsem byla dost nervózní a už z toho, jak reagoval ten zaměstnavatel, jsem tušila, že to nevyjde. Ale pak jsem se dostala do jiné firmy na úplně stejnou pozici - pohovor se žádný nekonal, stačilo poslat životopis a okamžitě mě vzali, stačilo, že mám nějaké zkušenosti z toho oboru- zpětně si říkám, že jsem měla zbytečné obavy, ta pozice není zase tak odlišná od té mé původní a jsem tam spokojená. Akorát v té první firmě bych za stejnou práci měla o trochu vyšší plat a jelikož je to stále brigáda na dohodu, zvládala bych nejspíše oba úvazky.
Tak mě napadlo, že bych to zkusila znovu příští rok s tím, že teď už jsem zkušenější, ale nevím, jestli to není blbost, dá se snadno dohledat, že jsem to zkoušela a neuspěla jsem, tak už mě ani nepozvou na pohovor.
Máte někdo podobnou zkušenost, ať už jako zaměstnanec nebo zaměstnavatel?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4140
10.10.23 14:57

Já vůbec nevidím žádný duvod, proč byla poprvé chyba říct, že nemáš zkušenosti s konkrétní pozicí… Zachovala bych se úplně stejně. Lhaní na pohovoru stejně nikam nevede a i kdyby tě nakrásně vzali, tak by se stejně dřív nebo později ukázalo, že máš mezery… ale to už je teď stejně fuk.
Klidně bych životopis poslala znovu. To se normálně dělá… Za rok se toho v té firmě mohlo hodně změnit. Vedení, personální oddělení… a/nebo nikdo už si tě nebude ani pamatovat, nebo jim to nebude vadit a pozvou tě. To přece stojí za zkoušku, ne? Nejhorší, co se ti může stát je, že tvůj životopis hodí do koše…

Příspěvek upraven 10.10.23 v 14:58

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22183
10.10.23 14:58

Pokud je to brigada, kde se točí zaměstnanci, tak je to úplně jedno, klidně se znovu příhlas, za zkoušku nic nedáš. Maximálně tě zase nevezmou. Fakt si nikdo nebude dohledávát minulé pohovory, pokud to není nějaká top pozice, o kterou je zájem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.10.23 15:21
@mado píše:
Pokud je to brigada, kde se točí zaměstnanci, tak je to úplně jedno, klidně se znovu příhlas, za zkoušku nic nedáš. Maximálně tě zase nevezmou. Fakt si nikdo nebude dohledávát minulé pohovory, pokud to není nějaká top pozice, o kterou je zájem.

Já si teda minulé pohovory dohledávám vždycky, přijde mi to naprosto samozřejmé. Ale v tomhle případě, kdybych viděla, že je tam rok doplněná zkušenost, která je relevantní k té pozici, tak bych si zakladatelku velmi ráda opět pozvala.
Anonymní recruiter

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.10.23 15:23

Dělám v bance a tam si to fakt vyjíždějí, kdo se kam hlásí nebo hlásil, občas to lidi zkouší na víc pozic najednou. Taky se stalo, že se někdo hlásil na pozici, nevzali ho a pak za rok se vyměnilo vedení a vzali ho do stejného týmu ale lepší pozice.

• Citovat
  • Upravit
22183
10.10.23 15:45

A tohle se děje i v případě studentů brigadníků, na nejspíš ne moc kvalifikované funkce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4512
10.10.23 16:29

Tak za rok může být situace úplně jiná a nemusí nikoho hledat. Navíc vždy je lepší napsat k životopisu i průvodní dopis. V něm bych na tvém místě vypíchla posledni rok zkušeností na dané pozici a jak velký máš zájem.
Buď to vyjde nebo ne. Pak by ses akorát trápila tím, že jsi to ani nezkusila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
10.10.23 17:41

Ahoj, myslím, žes udělala všechno skvěle - nelhala jsi na prvním pohovoru, to by se stejně po nástupu poznalo. Prostě si zrovna představovali někoho, kdo bude mít praxi ze stejné pozice a není to nic špatného vůči tobě.

Určitě se do první firmy můžeš s novými zkušenostmi přihlásit za nějakou dobu znovu a připomenout se, žes už tam byla, vzala sis jejich připomínky k srdci a věříš, že tentokrát už to vyjde, protože se ti tam moc líbilo, a tentokrát už máš co nabídnout.

Držím palce! A pokud to tam nevyjde, určitě to klapne jinde ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat