Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, máme taky malý byt (vážně 1+1
) rodiče spali už na rozkládací pohovce, klasickém letišti, na tom zvýšeném patře a teď taťka vyrobil takovou zvýšenou postel. Kde jsou pod deskama na matrace okolo skříňky, takže vznikl i úlužný prostor(Ale spaní je vidět - což někomu může vadit). A z jejich zkušeností jen - na rozkládací cokoli už nikdy i s výbornou matrací, ke stropu v paneláku taky ne-e je tam vážně dost teplo a jak tu bylo řečeno to lezení nahoru dolů - ono se to nezdá ale vážně nic moc. Takže já bych šla do toho pódia. Zdá s mi to dobrý kompromis… ![]()
Většina lidí, co znám, to řešila tak, že si vytvořili falešnou stěnu z nábytku, za tou spali a zbytek prostoru byl obývák s normálním stolkem a pohovkou.
Taky me napadlo patro na spani, ale jestli bydlite v panelaku ![]()
Moc děkuju za všechny tipy. Sednem na to s manželem a pořádně to prodiskutujeme. Je fakt, že ty patrové postele by u nás asi nešly. Jsme v bytovce, navíc hned pod střechou, tzn. v létě je tu na zdechnutí. A fakt hooodně bojujeme s prostorem. Pokud bychom pořídili normální postel, tak už sedajdu ani omylem. Tak by se nám asi návštěvy válely v peřinách
. No, je to prekérka. Potřebovali bychom nějaký ten metřík přifouknout ( nejlépe jednu cimru navíc
), ale to nehrozí
.
Cpisku, bedinge (nebo jak se to pise) z Ikea je vyborna na spani! Mame dost kvalitni postel (na zakazku truhlar, kamarad) s velice kvalitnimi rosty, na ni matrace za hrisne penize a v podstate nikde jsem se od te doby dobre nevyspala (navsteva, hotel, kamaradka atd). Jen na teto rozlozene sedacce se spi vazne dobre. Jako v posteli. Mame ji asi rok, sem tam na ni prespi navsteva, nemocni se na ni povalujeme na stridacku vsichni, spala jsem na ni tyden vkuse a dobre. Velice snadno se rozklada, nic nevytahujes, jen cvaknes a je to. Zvladne jeden clovek.
Jdine blbe je, ze bys musela nejak poresit ukladani perin. Ulozny prostor dost velky na ne se pod ni nevejde.
Vim, zes psala, ze rozkladaci ne, ale tohle je fakt jina rozkladaci. Zkus omrknout v Ikea, mas-li tu moznost. Stoji to za to.
@Pomlenka ale nějaký uložený prostor se pod ni dá dokoupit ne? My nemáme klasické duté vlákno, ale příkrývky z ovčí vlny a ty jsou docela tenké, ale teplé, tak by se nám to tam mohlo vejít. Já jsem se dívala na ikea stránkách, že snad se pod to něco koupit dá:) ale je fakt, že moc velké to nevypadalo.
@Cipisek79 Tak my taky spíme v obýváku…
jen jsem chtěla napsat, že my neskládáme…je to rozložené pořád
a nám to vyhovuje ![]()
a peřiny se přes den uklidí do pokojíčku
Tak dobře vyberte
Tak zatím máme favorita tu ikeáckou sedačku. Pokud bych si z ní teda opravdu nezničila záda. Sice jsem sedačku nechtěla, ale tohle je něco jiného, toto by se dalo. Ale furt na těch jejich stránkách nejsem schopná najít rozměr rozložené sedačky. Asi blbě hledám
.
Ulozny prostor pod ni dokoupit jde, ale je to prtave. Pohovka ma opravdu nizky ram. Premyslela jsem, ze nechame udelat od truhlare nejakou bednu pod to, ktera by zapadla do toho ramu. Nebyla by vysouvaci, ale da se tam dostat, kdyz se to zvedne (jako pri rozkladani). Nakonec na to ale nedoslo.
Cipisku, pred chvili jsme ji rozlozili (fakt se rozklada tak dobre, ze kdyz se chcem valet, rozlozime). Rozmery si nepamatuju, ale delky typuju na dva metry, sirku bych rekla stosedesat cm. Postel mame 180, tohle je trochu uzsi. Divne, na strankach to driv meli.
Nicmene abych ji jen nechvalila - kdyz jsme ji meli slozenou podle navodu (mmch tentokrat fakt vyssi divci, docela to trvalo to slozit a to mame oba cvik), tak nam vyjizdel sedak dopredu a nedalo se na ni normalne sedet. Vyresili jsme to prohozenim sedaku za operak - mame tak mensi hlubku a vyssi operku zad. I tak to neni sedacka, ale valecka, ale slusne uz se na ni sedet da a nezastrkavm porad ten sedak. Mit to furt v puvodnim stavu a jen jako sedacku, tak se zblaznim.
Pri kazdodennim rozkladani to ale nevyjizdi, to vzdy po par dnech, jak se na to tetelily deti. Nicmene to mohla Ikea vymyslet lip.
Preju stastny vyber.
Naši měli v obýváku sklápěcí postel. Po ustlání se peřiny s polštáři přepásaly pásy a postel se sklopila ke zdi a zakryla závěsem. Ušetřilo to spoustu místa a nemuseli nic skládat. Dělal jí děda, byl kutil. Teď jsem něco podobného viděla na veletrhu.
Tak dneska jsme byli v Ikee sedačku omrknout a zítra pro ni manžel jede
. Sice designově žádná hitparáda, ale nám jde především o účelnost a pohodlnost na spaní. A to sedajda splňuje. Takže díky moc všem za vyjádření, rady a tipy
.