Na dítě prostě nemáme :/
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Anonymní… možná některé lidí svým příspěvkem naštveš, protože někdo nemá dohromady ani tolik, kolik máš plat jen ty sama.
Znáš pořekadlo: Život je otázka priorit?
Tím bych se řídila. Záleží jen na vás čeho jste ochotni se vzdát.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj. No, podle mého je to dost těsný,ale znám plno lidí kteří s touto částkou vyžijí a jsou v poho(nechápu jak to dělají)
Nevím jakou máš práci,ale možná bych si zjistila, jestli by tě v práci třeba až mimču bude rok vzali na zkrácený úvazek atd (tak to má kámoška)
Jinak zkus teď dát všechny peníze stranou a nechat si jen těch 7600 uvidíš jak Vám to vyjde, co si musíte odpustit-možná, že v „nouzi“ přijdeš na to, že vyhazujete peníze za něco, co třeba klidně oželíte.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, tak to by tě mohla pobavit moje situace. Jsem už čtvrtý měsíc doma těhotná, naprosto bez příjmu, žijeme pouze z manželova platu (asi 14 000). Já měla na miminko našetřeno necelých 30 000 (je pravda, že hodně věcí jsem si popůjčovala na mimi). Ale moje rozhodnutí bylo jasné. Jednou bych mohla litovat, že kvůli penězům jsem se dětí vzdala. Není to snadné, hodně jsme se museli uskrovnit, opravdu utrácíme jen za to nejnutnější, na druhou stranu jsem se naučila hodně šetřit a hodně zvažovat, co je opravdu nutné a co ne. Je to fakt jen otázkou priorit.. ale zůstat bez dětí? Nechtěla jsem se o tuto zkušenost ochudit.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ano, ted nam to staci nam dvoum, ale…13.000 + 7.600,– - jednou moje materska - to je 20.600,– - jen bydleni 12.500,– minimalne -nepocitam pripadne zdrazeni - zbyde nam na vse ostatni 8.100,– nejvice - a to vse na jidlo pro 3 osoby, jizdenku manzelovi do prace - to je pres 1.000,– , takze komplet pro 3 clenou rodinu 7.000,– - uplne na vse…nemyslim si, ze bych svym prispevkem mela nekoho nastvat… ![]()
- Citovat
- Upravit
Anonymní píše:
![]()
Ano, ted nam to staci nam dvoum, ale…13.000 + 7.600,– - jednou moje materska - to je 20.600,– - jen bydleni 12.500,– minimalne -nepocitam pripadne zdrazeni - zbyde nam na vse ostatni 8.100,– nejvice - a to vse na jidlo pro 3 osoby, jizdenku manzelovi do prace - to je pres 1.000,– , takze komplet pro 3 clenou rodinu 7.000,– - uplne na vse…nemyslim si, ze bych svym prispevkem mela nekoho nastvat…
Reakce na MENZY
- Citovat
- Upravit
Já bych řekla, že to by jinak nemohl mít dítě nikdo…Zvládli byste to, ¨musela bys sice koukat, co kupuješ a za kolik, ale vlasy by sis z toho nervala…Co jít na rodičák na 2 roky jenom?
Navíc nějakou dobu budeš mít mateřskou, na výbavičku máte už teď…No myslím, že úplně v klidu…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Lizbeth píše:
A co kdyby šel manžel na mateřskou?
To mi rikala i mama, ale ja bych tak moc chtela byt doma ja
Samozrejme, pokud bych mela i ja nadale o tolik vetsi prijem, asi by to tak bylo..
- Citovat
- Upravit
Ještě jsou přídavky na dítě a myslím,že prvních půl roku budeš mít mateřskou celkem pěknou.Navíc si můžeš rodičovák dát na dva roky a pak jít do práce-to je taky víc peněz.
Další varianta je,že by na rodičovák šel manžel,přeci jen tvůj plat je o mnoho vyšší a jeho fakt malý.Mimochodem,neuvažuje nad změnou zaměstnání-to je taky varianta ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zakladatelko, jsme na tom dost podobně, navíc jsme neměli ani žádnou rezervu (která teda není malá, když píšeš o cca 150 000,– na které můžeš sáhnout, kdyby něco). A máme čtyřměsíčního chlapečka, jíme, normálně vařím, přítel jezdí do práce autem, máme pojištění, platíme nájem, máme internet, paušály a rozhodně si potrpíme na kvalitní a značkové oblečení..jen umět využít akcí a podobnejch věcí..malej má všechny ,,nezbytné nesmysly,, (hrací deka, lehátko, miliony hraček…). Máme se dobře
Takže za mě to jde a jde to snadno, jen si s tím umět poradit a hlavně, jak ti píší holky, vědět, co je pro tebe nejdůležitější..100% blahobyt nebo miminko?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
xangel87 píše:
Já bych řekla, že to by jinak nemohl mít dítě nikdo…Zvládli byste to, ¨musela bys sice koukat, co kupuješ a za kolik, ale vlasy by sis z toho nervala…Co jít na rodičák na 2 roky jenom?
Navíc nějakou dobu budeš mít mateřskou, na výbavičku máte už teď…No myslím, že úplně v klidu…
No, na ty 2 roky bych sla klidne, ale ja mam strach, ze mi pak prcka nikam nevemou - skolka. Nase situace je horsi v tom, ze jedna mamca od nas bydli 2 hodiny cesty a druha 4 hodiny…nejake necekane hlidani u nas nepripada v uvahu, co se babicek bude tykat ![]()
- Citovat
- Upravit
Ahoj , za anonym se omlouvam, ale…
Prijde mi, ze v teto situaci nejsem sama, ze vice paru kolem by chtelo dite, ale nema na nej..Tak Vam popisu moji situaci s manzelem..manzel vydelava 13.000,– - hypoteka + poplatky + internet 12.500,– , tudiz on zaplati celkove naklady na bydleni a ja telefony, pojisteni, sporeni,jizdne do prace, jidlo…muj prijem je zhruba 20 - 25 tisic za mesic. Jenze, bojim se,ze az z tohoto prijmu vypadnu, bude zle..celkove nase vydaje jsou 25.000,– vcetne hypo, poplatku, jidla, pojisteni 1.600,– , sporeni 3.000,– telefony cca 1500,– dohromady, proste komplet..samozrejme, pokud by jsme museli, sporeni dame treba na 500,– a podobne..ale stale mam starch, ze to nedame. Manzel ze sveho prijmu zaplati celkove naklady na bydleni a me by musel rodicak stacit na vse oststni
Je tohle realne???? Asi nikoli? Jinak rezervu mame asi 100.000,– a stavebku neco okolo 50.000,– . Dekuji za nazory.