Na dítě prostě nemáme :/
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Ahojky holky, tak my taky právě s manželem řešíme otázku mít druhé dítě nebo zatím ne, je mi 30 let, manželovi bude 35, máme 2,5 letou holčičku a zatím jsme se rozhodli, že na rok nebo na dva půjdu do práce. Naše finanční situace je asi taková: manžel plat 12 500 a já RD 7 600 = 20 100 kč, když zaplatíme hypotéku 6500 + splátky 2 000 + bydlení 3 500 + (poplatky - TV, internet, atd ) 500 + splátka auta 2 000 + alimenty 1500 = tak nám zůstavají měsíčně 4 100 kč na celý měsíc (jídlo, drogerie, nedej bože když se do toho zapletou nějaké pojistky, odpady apod). A holt musíme s tím vyžít, s příchodem dalšího dítěte stoupne částka o plíny, mlíko, malá půjde do školky cca 1000 kč, takže![]()
![]()
![]()
![]()
, takže jsme se rozhodli, že půjdu na rok, dva do práce, než se splatí auto (ještě 1,5 roku) + další splátky a pak bude druhé mimi, je mi to hrozně líto, že to takhle musíme řešit, vždycky jsem chtěla mít děti věkově k sobě blízko, ale nechci zase dítě přivést do takové finanční nejistoty a krize…
No tak to je logické. Jako se zbytkem 4.000,– by bylo další dítě nesmysl. Mít je po sobě je sice pěkné, ale uživit je, je důležitější. Vy na další dítě fakt nemáte. Poplaťte si dluhy a pak hurá do dalšího ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Berenika24 píše:
Ahoj holky,četla jsem diskusi a chtěla bych se taky podělit a i od Vás poradit
Je mi 25 let a přítelovi 31 let žije ve společné domácnosti 5 let a snažíme se o miminko náš finanční příjem je kolem 29.000,– platíme nájem, tel, půjčku elektriku a na měsíc máme kolem 9.000,– to by bylo ještě fajn, ale přišli doktoři na to, že dítě můžeme mít jedině umělým oplodněním a mě je z toho úplně úzko, protože vidím před očima jen ty sumy za léky atd. Peníze, které jsme měli našetřené padli na opravy bytu a já tedka nevím jak to udělat miminko moc chceme a lékaři mě řekli, že by to chtělo, že pak jsou problémy. Nevím jak to zvládneme, nechci si pak vyčítat, že kvůli penězům nemámem děti, ale bojím se jak to bude nákladné a dítěti bych přeje jen chtěla dopřát dobrý život. Přemýšlela jsem že bch šla na mateřskou na 2 roky a přítel by si našel ještě jedno zaměstnání. Opravdu mám z toho špatné spaní. Poraďte mi prosím?
Ahoj já byla taky na umělém oplodnění a stálo nás to injekce a to ostatní 21 tis. ostatní doplatila pojištovna povedlo se nám to na poprvé ted máme krásnou holčičku rok a půl, pokud se nepovede napoprvé tak vás to bude stát každých půl roku 21 tis jestli to tedy nezdražilo myslím, že ted je 6 pokusů a ten sedmý už by jste si hradili sami a to pak vyleze na 50 tis.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Ahojky holky, tak my taky právě s manželem řešíme otázku mít druhé dítě nebo zatím ne, je mi 30 let, manželovi bude 35, máme 2,5 letou holčičku a zatím jsme se rozhodli, že na rok nebo na dva půjdu do práce. Naše finanční situace je asi taková: manžel plat 12 500 a já RD 7 600 = 20 100 kč, když zaplatíme hypotéku 6500 + splátky 2 000 + bydlení 3 500 + (poplatky - TV, internet, atd ) 500 + splátka auta 2 000 + alimenty 1500 = tak nám zůstavají měsíčně 4 100 kč na celý měsíc (jídlo, drogerie, nedej bože když se do toho zapletou nějaké pojistky, odpady apod). A holt musíme s tím vyžít, s příchodem dalšího dítěte stoupne částka o plíny, mlíko, malá půjde do školky cca 1000 kč, takže![]()
![]()
![]()
![]()
, takže jsme se rozhodli, že půjdu na rok, dva do práce, než se splatí auto (ještě 1,5 roku) + další splátky a pak bude druhé mimi, je mi to hrozně líto, že to takhle musíme řešit, vždycky jsem chtěla mít děti věkově k sobě blízko, ale nechci zase dítě přivést do takové finanční nejistoty a krize…
Mám to podobně..i s alimentama 16timěsíční dcerku..na chvíli se vrátím do práce poplatíme co můžem, já už ted chodím půl roku i na brigády a pak do 36let druhé…půjde to jen se musí něco poplatit, trochu uskromnit, hodně přemýšlet kde ušetřit, kde nakoupit a jde to
A i při druhém holdám jít na brigádu než se zas vrátím do práce ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky holky, tak my taky právě s manželem řešíme otázku mít druhé dítě nebo zatím ne, je mi 30 let, manželovi bude 35, máme 2,5 letou holčičku a zatím jsme se rozhodli, že na rok nebo na dva půjdu do práce. Naše finanční situace je asi taková: manžel plat 12 500 a já RD 7 600 = 20 100 kč, když zaplatíme hypotéku 6500 + splátky 2 000 + bydlení 3 500 + (poplatky - TV, internet, atd ) 500 + splátka auta 2 000 + alimenty 1500 = tak nám zůstavají měsíčně 4 100 kč na celý měsíc (jídlo, drogerie, nedej bože když se do toho zapletou nějaké pojistky, odpady apod). A holt musíme s tím vyžít, s příchodem dalšího dítěte stoupne částka o plíny, mlíko, malá půjde do školky cca 1000 kč, takže