Město versus vesnice - co vám chybí?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Město versus vesnice
Dobrý večer, tak mám zase takovou
náladu… Nedá mně to, abych se poťouchle nezeptal: vy, co bydlíte na vesnici, co vám chybí oproti městu? A vy, co bydlíte ve městě, co byste rádi měli jako ti na vesnici?
(Ale neberte toto téma smrtelně vážně… Nemám v úmyslu někoho rozčilit…)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Prohrnuté a udržované cesty v zimě - to mi tady u nás chybí. A fest. Jo a hlídací babička v dosahu (ale to nesouvisí s vesnicí - městem
)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jura007 píše:
Dobrý večer, tak mám zase takovounáladu… Nedá mně to, abych se poťouchle nezeptal: vy, co bydlíte na vesnici, co vám chybí oproti městu? A vy, co bydlíte ve městě, co byste rádi měli jako ti na vesnici?(Ale neberte toto téma smrtelně vážně… Nemám v úmyslu někoho rozčilit…)
Nechybí mi absolutně nic,bydlím na vesnici.Je pro mě utrpení jet nakoupit do města,všude tolik lidí,prostě mám ráda klid ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Když jsme bydlela ve městě (Praha), tak mě hrozně vadil shon, všude mraky lidí, nikdo nikoho neznal, smrad z dopravy…super bylo, že jste ve městě měli vše po ruce…ted bydlím na vesnici (cca 200 obyvatel, velké město mám cca 3km)…u domu zahrada, klid, znám své sousedy (a nejen je
…horší je to s dostupností služeb - obchody, škola, práce - vše autem, mám ho k dispozici pořád, takže to mi taky až tak nevadí…jsem zkrátka na vesnici moc spokojená a do města do bytu už bych nešla…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
bydlela jsme ve městě, pak 2 roky na vsi a stejskalo se mi, takže jsme se vrátili do města, pro mě vesnice není, je tam nuda. nic tam není, takže za vším musíš dojíždět, já jsem šťastná na malém městě, kde jsou doktoři, lékárna, pošta, Albert, hřiště, školka, škola, kamarádky, oblíbená hospůdka… tohle mě na vesnici scházelo a bohužel ani lidé tam nejsou tolik otevření a prostě jsme se mezi ně nedostali, toť můj názor
pro mě ideální malé město cca 6 tisíc obyvatel ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Juro,nechybí mi nic,bydlím na malém městě asi 20 min. jízdy do centra Plzně.
U nás jsou všichni doktoři,lékárna,škola,MŠ,supermarket.
Navíc je tu kolem samej les ![]()
A když jdu na kolo nemusím jet mezi auty,abych se dostala do přírody.Neměnila bych ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na vesnici jsem zvykla a tak mi nechybi v podstate nic, za vsim se da dojet. Jen ta dopravni obsluznost by mohla byt lepsi, rusi cim dal vic autobusu, to je bohuzel nevyhoda a pak taky zasobovani tu neni nic extra. Zila jsem i v Praze a na ves jsem se vratila moc rada, do Prahy uz by mne nikdo nedostal.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vesnici bych nikdy nevyměnila za město.Někdy mi chybí obchody,banka,lékarna atd.Ale mám k dispozici pořád auto,takže si dojedu.To ticho,klid a červstvý vzduch je k nezaplacení ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
čau Juro,
já jsem veskrze městský člověk. A městem myslím opravdu město. U nás v ČR jedině Praha.
I když jedeme někam na dovolenou, tak to musíme zkombinovat s min. pár dny v nějakém městě (NY, Paris, Řím, Damašek, KL, Bangkok…).
Teď s dítětem jsme udělali kompromis a pořídili si dům v klidné části města ![]()
Jinak vesnice pro mě ano, ale max na víkend.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Každé má své pro a proti.Taky záleží kde člověk vyrůstal.
Já jsem typicky holka s města, co bydlela kousek od obchoďáku, když jsem dostala chuť na zmrzlinu, bylo kdekoli otevřeno i v 10 večer.
Loni jsme rok bydleli na vesnici.Perfektní byla příroda, člověk to měl kousek do lesa.Čistý vzduch nevím, když začali všichni topit, nedalo se v tom dolíku dýchat.Ale absolutně jsem si nezvykla na otevřenou jednotu Po-Pá 8.00-18.00 a maso jen v úterý, pečivo Stř a Pá
Navíc vyžití pro děti nulové a než jsme dojeli do nejbližšího MC, tak už byla malá zas mrzutá a stejně tam nechtěla být.
TeĎ jsme se přestěhovali do Prahy a já jsem spokojená.Cokoli potřebuju koupit, není problém,do MC kosek, do knihovny, kamkoli.I do toho lesa nebo do přírody.
Takže mě ve městě nic nechybí.
- Citovat
- Upravit
Bydlime v mensim mestecku, v rodinnem domku - Beskydy.
Nechybi mi nic!!!
Vse co je nutne ke kazdodenimu zivotu tady mame - skolka, skola, obchod i doktor - za jinymi vecmi si dojedeme do Ostravy (cca 35 km) a nedela nam to absolutne zadny problem!!!
Nesla bych zpet do zacouzeneho, neosobniho, spinaveho a hektickeho mesta!!!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Z města se budeme stěhovat na vesnici, ale je tam škola, školka, dopravní obslužnost celkem dobrá. Těším se na větší klid, na to, že vyjdu před barák s dětma a neskočí mi přímo do silnice apod. Ve velkém městě bych nebydlela ani náhodou. Mám k dispouzici auto, tak to není problém.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nechybí mi opravdu nic, jsem z vesnice, mám ráda klid. Ve městě jsem nesvá, není nadto vylézt ven v teplákách a mít svůj klid ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No mě nechybí skoro nic.Bydlíme na okraji Prahy,je tady krásná příroda,všechno blízko.Nestěžuju si,ale upřímně nedokážu si přestavit bydlet někde na Václaváku,kde je smog,prach,ruch…
Naši mají chatu v chatový oblasti,ale tam mi chybí obchod,když chceš do obchodu musíš autem a to ještě do Penny marketu.Ale zase je tam v noci krásný ticho a to co miluju,je absolutní tma.A ten krásnej voňavej les…už se nemůžu dočkat,až tam budeme,ale stačí pár dní a ráda se vracím do Prahy. ![]()
- Citovat
- Upravit
Tak mě na vesnici chybí naprosto všechno ..... a právě proto se po půl roce vracím zpátky do města…
… sousedka, u které můžu zazvonit jen v pyžamu a dát si u ní kafčo, hřiště pro děti, jakýkoliv obchod, ke kterému bych došla pěšky, vysoké historické domy, procházky centrem města, rychlý internet, chodníky, kroužky pro děti, kroužky pro dospělé, kino, joga, telefon na správce objektu, který vše opraví sám, nepřítomnost kohouta, který kokrhá stále a hlavně když potřebuji usnout.....
Samozřejmě že přeháním, jsou tu i výhody (zahrada, čistý vzduch, klid)… Nicméně u mě prostě vede město a poslední dobu nechápu, jak jsem mohla být tak naivní a odstěhovat se z města… Samozřejmě již dopředu píšu, že mi je jasný, že někomu život na venkově naprosto vyhovuje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit