Město versus vesnice - co vám chybí?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1961
7.3.12 07:47

Tak já mám od všeho něco, bydlíme v okresním městě v bytě, ale za bytovkou máme pole, les, možnost zahrady od souseda, včelky. (A hlavně - rodiče daleko :mrgreen: ). Pak rekonstruujeme můj rodný domeče na předměstí Prahy, to město dodnes považuji za ideální, protože místní starousedlíci se skutečně snaží pracovat na kultuře, škol a školek je tam dostatek, dům dětí, dobré restaurace, ale především velká zahrada u domu, hned přes ulici les (chráněná oblast) možnost si ráno dát čaj na terase, pěstovat, chovat dorbné domácí zvířectvo pro radost a užitek, báječní sousedé, kterým mohu důvěřovat… to je pro mě idila. No a na Sázave, kde jsem prakticky klacokovitě vyrostla, máme chalupu na polosamotě, kde když rozkvete louka, je to bylina vedle byliny, denně nosíte koše hub a lesních plodin, v lese nepotkáte živáčka … Takže přes léto nebo ve stresu maximální labůžo. Jo, mám ráda klid a známé lidi, ves by mi nevadila, s pomlouvačností jsem se zatím nesetkala (asi štěstí :lol: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1065
7.3.12 07:53

Ona je vesnice a vesnice. Vesnice je u mě zapadákov, kde dávají lišky dobrou noc a kde není krám, školka, škola, prostě nic. V takové jsem žila 20 let a NIKDY VÍCE!!!
Nějaký menší městečko už trochu chápu, ale mě je nejlíp v normálním městě, kde si dojdu všude pěšky, krámy mají pořád otevřeno a je tu nějaká kultura. Takže za mě jednoznačně město.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3734
7.3.12 08:34

Ahojky,
tak pro mě není ani tak důležité jestli je to město (raději menší) nebo vesnice (ač na vesnici žiju od mala),ale jestli je to dům nebo byt.
Já bych si v bytě nezvykla. Stačili mě přechodné období,kdy jsem v bytech pobývala a byl to pro mě očistec. Potřebuju prostě zahradu a velký prostor.
Takže kdyby ten dům stál ve městě (klidnější části),tak také dobře.
My tedy bydlíme na vesnici a neměnila bych. Auto máme každý svoje,takže nemám problém dojet si 8km do marketů nakoupit,do lékárny,k doktorům. U nás jsou 2 hospůdky a obchod,který je přístupný téměř 24hod,takže mi nic nechybí. Dítě vypustím když chce dojít ke kamarádce nebo babičce a nemusím mít strach . Jsem společenský člověk,ale ten klid a pohodu bych neměnila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.3.12 18:04

tak za prve nevim, proč je toto tema v sekci jak ušetřit… no a je to jednoduchy- bydlime na lontu, kde je v 7 večer ticho jak v hrobě, přes vesnici nam nikdo nejezdi, pač mame obchat, takže skorovšechna doprava jde mimo obec.. oba s mamino hakujeme v Brnisku, rodiče máme na Břeclavsku, takže sklépek, špek, vajíčka, krumple… kámoše máme po celé republice, takže když máme náladu zavoláme a jedeme na huby, nebo lyžovat… bydlíme v bytě, na barák by bylo, ale museli bysme se zadlužit tak dvěma melckama, na což hážem kakáč a radši si dopřáváme - nová kára, děckám kurzy, dovolený, atd.. máme velký kvartýr po reko, garáž a zahradu.. stačí.. :mavam: a hážu to sem jako anonym, co je kemu po tom…

• Citovat
  • Upravit
48576
7.3.12 18:10

Přesně tak.vesnice není jako vesnice.Ta naše se spíš už počítá jako satelitní město(je hned u města a pokud zástavba bude pokračivat jsme za chvilku po chodníku zase tam kde jsme bydleli ve městě :lol: .

Už bych nechtěla žít v paneláku.Poslouchat cizí a já teda nevim,ale já tady mám více soukromí.Nikdo mi do talíře právě že nevidí.Pomalu nikoho neznám zatímco ve městě sem znala každýho a každej pomlouval každýho tak tady je klídeček.

Děti mohou být na zahradě,v bazéně to bych si ve městě nemohla ani dovolit proto že těžko bych sehnala takovou parcelu když je to vše zástavba

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3839
7.3.12 18:55

mně se satelitní zástavby nijak zvlášť nelíbí. přijde mi to jako takové nahodile a uměle vytvořené společenství, často chybí infrastruktura, architektura vesměs tragická.. některé satelity kolem Prahy jsou postavené doslova na poli - kolem nic, uvnitř jen chodníčky ze zámkové dlažby, do města/přírody/obchodu/školy/dr. daleko :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
7.3.12 23:13

black orchids to víš to je praha :mrgreen: .Nám běhaj srnky až k baráku a koukáme na krávy.Do školky to mám 10 metru a do cukráren 10 :lol: a na houby to mám 10 minut :lol: .

U nás se ted rozjela totiž nová moda-domy mezi stromy :mrgreen: (opravdu se tak ten projekt jmenuje ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2324
8.3.12 05:52

momentalne s malym detmi mi vyhovuje byt a male mesto (jedine co nam chyba je zahrada, tu si suplujeme cez vikendy u babiciek)co nam nechyba je kosenie tej zahrady :mrgreen:
ked deti odrastu a nebudem potrebovat pod oknom skolku, stale behat do obchodu, chodit s nimi na kruzky a tak, padame rychlostou blesku na dedinu do domu…
ako to niekto pisal, nie je dedina ako dedina, moji rodicia byvaju v casti dediny kde je par domov, uplne ticho, denne prejde 5 aut, za domom maju potok… potom je kusok pola a zbytok dediny kde je asi 5 potravin, pizzeria, pekaren, lekaren, lekar, jazero, kniznica, skolka, skola… takze tak nejak si to na starobu predstavujem aj ja, na polosamote u lesa a vsetko na dosah za 15 minut pesi :mrgreen: alebo 3 minuty autom …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3734
8.3.12 07:41

kamčo,ty jsi asi někde od nás nebo si to pletu. mám pocit,že tě znám z nějaké diskuze,ale jak říkám,možná se pletu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6814
8.3.12 08:00

Ahoj,tak já celý život bydlela v Praze v bytě,pak když se narodili děti šli jsme do většího bytu v pronájmu,po pár letech nás štvalo,že dáváme takové peníze jen za to,že tu můžeme bydleta chybšla nám zahrada.tak jsme si vzali hypotéku,že si pořídíme domek,V Praze pro nás nereálné,takže jsme udělali komprosim a postavili jsme dům v malém městě 40km od Prahy,oba jsme tu našli práci,je tu škola,školka doktor,pár obchodů. S bydlením jsem spokojená moc,do bytu už bych zpátky nešla,ale Praha mi pořád dost chybí,takže si pořád zvykám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3839
8.3.12 09:16
Kamča.dalmatinka píše:
black orchids to víš to je praha :mrgreen: .Nám běhaj srnky až k baráku a koukáme na krávy.Do školky to mám 10 metru a do cukráren 10 :lol: a na houby to mám 10 minut :lol: .U nás se ted rozjela totiž nová moda-domy mezi stromy :mrgreen: (opravdu se tak ten projekt jmenuje ;)

:)
já rozumím - není satelit jako satelit… zároveň taky chápu, že ne každý může mít bydlení dle svého gusta. To znamená, že svými komentáři jsem se nechtěla nikoho dotknout.

p.s. mně běhaj před barákem bažanti a zajíci :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
8.3.12 14:17

Juro, nečetla jsem ostatní, ale taky přispěji svojí trochou do mlýna ;)
Vyrostla jsem na vesnici a můžu říct, že pro dítě není nic lepšího. Od svých 18 jsem bydlela v Brně)Pro ty, kteří nevědí -je to takové skoro město - spíš větší vesnice ;) ) a můžu říct, že pro svobodného dospěláka není nic lepšího :mrgreen: Teď mám děti a chtěla bych jim dopřát výhod obého, proto se chci stěhovat na Slatinu (část Brna) - což je dědina ve městě - všichni se tam znají, děcka lítají po venku, zároveń to máš kousek do centra… No, takže za mě tak. ALe vzhledem k tomu, žes tuto otázku položil na miminovském fóru, tak ti odpovídám jako matka. Kdyby ses mě zeptal před 5 lety, odpovím jinak (řekla bych ti, že jedině centrum velkého města :dance: :lol: ). A kde bydlíš ty? Pořád v Bronxu? Jsme sousedé, víš to??? ;) :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
8.3.12 14:34

OT - Kamči, moc tě zdravím a těším se na volnější večer, až ti budu moct vypsat, co u nás nového. Díky za SZ!!! Moc na tebe myslím!!!
BlackOrchids, tebe jsem taky dlouho neviděla :mavam: - moc ráda čtu tvoje příspěvky. A líbí se mi, jak si nenecháš zkazit náladu těmi, kteří ti závidí všechno, co máš. Jen víc takových boháčů! Však kde bychom bez vás byli? Kdo by nám platil tu mateřskou a důchody? :lol: :hug: Hele, zrovna prodávám v Brně byt. Nechceš zainvestovat? Chci se stěhovat mimo centrum :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
quassa
16.1.13 06:30

Mě na vesnici chybí nejvíc to, že tu není obchod otevřený skoro pořád :D a taky ten sortiment je tu minimální :D a taky MHD :D :D :D

• Citovat
  • Upravit
930
26.1.13 21:59

Poslední 3 roky bydlím na vesnici. Dřívě jsem bydlela ve větším městě. Jsem ráda, že jsem z města pryč. Sice to mělo výhody v podobě Kauflandu, školy, školky, MHD…ale na vesnici mám klid, psiska, bazén, zeleninu, kytky… :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat