Město versus vesnice - co vám chybí?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Já si pěkně přez sezonku ráno zajdu na zahrádku,do skleníčku,utrhnu si zdravé rajčátko,papričku,čerstvé bylinky a zeleninku do polívky,medunku dětem na čajík.Co víc si přát
Ale nebydlím na konci světa,takže bazén,kino,obchody,kroužky,čajovny,knihovny a nevím co všechno máme autem kousek.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Black_Orchids píše:Barca12345 píše:Bavorov píše:Naprosty souhlas!!!Hellik píše:Naprosto chápu, jen si myslím, že dnešní život na vesnici není o toto ochuzený, do kroužků apod. se v pohodě autem dojede. V dnešní době si myslím, že na vesnicích nejsou lidé když chtějí o toto ochuzení.
Tak mě na vesnici chybí naprosto všechno ..... a právě proto se po půl roce vracím zpátky do města…![]()
![]()
![]()
… sousedka, u které můžu zazvonit jen v pyžamu a dát si u ní kafčo, hřiště pro děti, jakýkoliv obchod, ke kterému bych došla pěšky, vysoké historické domy, procházky centrem města, rychlý internet, chodníky, kroužky pro děti, kroužky pro dospělé, kino, joga, telefon na správce objektu, který vše opraví sám, nepřítomnost kohouta, který kokrhá stále a hlavně když potřebuji usnout.....
Samozřejmě že přeháním, jsou tu i výhody (zahrada, čistý vzduch, klid)… Nicméně u mě prostě vede město a poslední dobu nechápu, jak jsem mohla být tak naivní a odstěhovat se z města… Samozřejmě již dopředu píšu, že mi je jasný, že někomu život na venkově naprosto vyhovuje.
Ja osobne chodim na nehty, k holicce, na kaficka, do materskych center, chodime do kina a na vecere - a taky kdykoli chceme posedime na zahrade u kavicky, deti si hraji venku kdykoli si zamanou, nebojim se pustit je ven samotne, sedime a pozorujeme hvezdy, grilujeme…a to já zas miluju tu rozmanitost, že můžu… cokoliv a prakticky hned.
štve mě, když něco nejde, a naopak mám ráda, když můžu (nemusím to mít,ale jde o ten pocit)
můžu si vybrat z x-restaurací (francouzská, indická, sushi, pizza, vegetarinská…)
x různých výstav, kin, divadel, koncertů, akcí…¨
nakoupit kdekoliv a cokoliv…
BO, tak tvý příspěvky si číst nebudu, nebo se fakt opět naštvu!!!
Přesně, jde i jen o ten pocit, že prostě člověk může kdykoliv kamkoliv!!! A ano, jezdíme sice s mrňousem Xx týdně do Pra, ale když pominu horentní sumy za naftu (tímto díky tatínkovi za doplňování nádrže
), tak je to docela organizační oříšek - kam s autem… Takže sice se dá říct, že „když se rozhodneme, tak prostě nic není problém, protože jsme mobilní“… ale ve finále to tak jednoduchý není. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Bydlela jsem v okresním městě, velkém městě i na vesnici a u mě vede jednoznačně město. Na vesnici jsem si nezvykla nikdy. Vadila mi jedna sámoška na návsi, kde bylo otevřeno do 16h. odpoledne a pak už nic. Všichni se znali, pomlouvali, koukali si do talíře … já mám ráda jakousi anonymitu a tohle mi vážně vadilo. Ve velkém městě se mi líbilo jako bezdětné a nezadané.
Všechno při ruce, obchody a zábava, pařby - zkrátka na co si člověk vzpomněl, to měl v dosahu a všude se dostal MHD. Teď bydlíme na malém městě, kde jsme si koupili byt a jsem spokojená. Všechno v dosahu - obchody, školka, škola, pošta, koupaliště … atd., do Brna 15km, kam jezdí do 20 minut IDS, takže stačí sednou na bus a do půl hodinky jsem v centru. Na druhé straně je tady příroda, můžu si s kočárem vyjet někam na polňačku, kde nepotkám živáčka a užiju si klid. Takže u mě asi tak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Bavorov píše:
Black, ale to my můžem taky. Využíváme naprosto všech služeb na vesnici jako vy městě, jen prostě popojedem kousek dál autem. Opravdu život na vesnici je dnes o něčem jiném. Mě osobně ve městě chybí právě ta zahrádka, posezení, večer sedět, koukat, přemýšlet si v tom tichu, to má svoje obrovské kouzlo, ale chápu ty, kterým tohle nevadí a nepřemýšlí tak..........
no, popojedete… koukám, že jsi z Třebíče. Do Jihlavy 20min, do Prahy a Brna přes hodinu… nedáš si drink, musíš se vrátit nebo zůstat někde přes noc…
Na druhou stranu, máme tu dům se zahradou, provoz žádnej, klid, se sousedama si tykáme, na metro 10min…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, jsem typický panelákový dítě z krajského města anikdy jsem si neuměla představit, že bych bydlela na vesnici. Teď je to 3/4 roku, co jsme se přestěhovali na vesnici (do okresního města to máme 10 km) musím říct, že jsem si tu rychle zvykla, aź mě to překvapilo.
Prckovi je 15 měsíců a pro něj je to tady super, domek se zahradou, volný výběh
, neumím si představit být s ním zavřená v bytě ve městě. A ještě jednu výhodu jsem tu teď objevila, vezmou nám tu prcka do státní školky už ve dvou letech
, v sousedním krajském městě bez šance. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Lesina píše:
Prohrnuté a udržované cesty v zimě - to mi tady u nás chybí. A fest. Jo a hlídací babička v dosahu (ale to nesouvisí s vesnicí - městem)
musí říct, že silnice jsou u nás na vidlákově v zimě kolikrát mnohem lepší než rozsolená nesjízdná hluboká břečka ve městě rodičů ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nik77 píše:Black_Orchids píše:BO, tak tvý příspěvky si číst nebudu, nebo se fakt opět naštvu!!!Barca12345 píše:Bavorov píše:Naprosty souhlas!!!Hellik píše:Naprosto chápu, jen si myslím, že dnešní život na vesnici není o toto ochuzený, do kroužků apod. se v pohodě autem dojede. V dnešní době si myslím, že na vesnicích nejsou lidé když chtějí o toto ochuzení.
Tak mě na vesnici chybí naprosto všechno ..... a právě proto se po půl roce vracím zpátky do města…![]()
![]()
![]()
… sousedka, u které můžu zazvonit jen v pyžamu a dát si u ní kafčo, hřiště pro děti, jakýkoliv obchod, ke kterému bych došla pěšky, vysoké historické domy, procházky centrem města, rychlý internet, chodníky, kroužky pro děti, kroužky pro dospělé, kino, joga, telefon na správce objektu, který vše opraví sám, nepřítomnost kohouta, který kokrhá stále a hlavně když potřebuji usnout.....
Samozřejmě že přeháním, jsou tu i výhody (zahrada, čistý vzduch, klid)… Nicméně u mě prostě vede město a poslední dobu nechápu, jak jsem mohla být tak naivní a odstěhovat se z města… Samozřejmě již dopředu píšu, že mi je jasný, že někomu život na venkově naprosto vyhovuje.
Ja osobne chodim na nehty, k holicce, na kaficka, do materskych center, chodime do kina a na vecere - a taky kdykoli chceme posedime na zahrade u kavicky, deti si hraji venku kdykoli si zamanou, nebojim se pustit je ven samotne, sedime a pozorujeme hvezdy, grilujeme…a to já zas miluju tu rozmanitost, že můžu… cokoliv a prakticky hned.
štve mě, když něco nejde, a naopak mám ráda, když můžu (nemusím to mít,ale jde o ten pocit)
můžu si vybrat z x-restaurací (francouzská, indická, sushi, pizza, vegetarinská…)
x různých výstav, kin, divadel, koncertů, akcí…¨
nakoupit kdekoliv a cokoliv…Přesně, jde i jen o ten pocit, že prostě člověk může kdykoliv kamkoliv!!! A ano, jezdíme sice s mrňousem Xx týdně do Pra, ale když pominu horentní sumy za naftu (tímto díky tatínkovi za doplňování nádrže
![]()
), tak je to docela organizační oříšek - kam s autem… Takže sice se dá říct, že „když se rozhodneme, tak prostě nic není problém, protože jsme mobilní“… ale ve finále to tak jednoduchý není.
opět? koukám, že tě štvu asi tak nějak kontinuálně ![]()
tak sorry
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Bydlím asi 20 minut od velkého města autem, nechybí mi tu vubec nic a neměnila bych. Maximálně bych ještě zkousla okraj města.
- Citovat
- Upravit
Bydlime kousek za mestem cca 10minut.Jsme na bytovce.
Kdyz potrebuju do Brna si sjedeme.Pravda ve stredu mesta jsem rychleji bus,salina nez ti z okrajovych casti Brna.
Po 2letech jsem si zvykla.Jeste o Vanocich jsem myslela ze se vratim zpet do Brna do panelaku.Ted uz se odstehuju leda do domku se zahradou pravda uz by mi stacil byt se zahradou.Uz bych nemenila.Na jare idealni prochazky.Hriste tu je taky,rybnik ve kterem se koupe,obchody dva sice drazsi ale aspon neutracime,skolku nam rozsirili pro 50 deti takze si uz nestezuju vubec.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
BO - to byl pokus o vtipné přitakání
Ba naopak mám pocit, že jsme podobná „krevní skupina“, viz. i to cestování ![]()
Já si teď jen uvědomuji, jak velká chyba byla „cesta z města“. A tys napsala naprosto trefně to, co já jen „z praxe“ potvrzuji.
A ty drinky, jak jsi komentovala nějaký mamině… co dodat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nik77 píše:
BO - to byl pokus o vtipné přitakáníBa naopak mám pocit, že jsme podobná „krevní skupina“, viz. i to cestování
![]()
Já si teď jen uvědomuji, jak velká chyba byla „cesta z města“. A tys napsala naprosto trefně to, co já jen „z praxe“ potvrzuji.
A ty drinky, jak jsi komentovala nějaký mamině… co dodat.
rozumíme si ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
clovek píše:
Za ideal bych povazovala rodinny domek na mensim meste
S tím souhlasím. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Bydlela sem ve městě skoro 30 let.Před pul rokem sem se odstěhovala na vesnici do satelitního useku(městečka )
.Nejdřív sem měla strach že já holka z města třeba budu muset přikládat do krbu nebo sekat trávu nebo umejvat spoustu oken a že budu mezi buranama. ![]()
Nejdřív sem byla strašně překvapená kolik je mimo město hvězd
a i kamarádi se k nám chodili koukat na hvězdy
.pak mě překvapilo že když je bahno
tak sem od bahna což ve městě po chodníčku mě nepotkalo
a samé takové kravinky,ale jsem tu neskutečně štastná a myslím že mé děti budou taky(zatim jedno je velmi štastné:-)).Je fakt že se tu kolem staví ve velkém a samí měštáci,ale je tu i spoustu starousedlíku a hlavně maminky ve školce jsou spíš místní a přijde mi že se většina nás měštáku straní. ![]()
Přitom já sem osoba která se snaží skamarádit a všechny zdravim,usmívám se a kolikrát cítim ty pohledy jak mě zezadu propalujou,takže jediná nevýhoda vesnice je pro mě ta že si tady nemužu na hřišti s nikým pokecat proto že MARUŠ zná Petru a s katkou chodila do školy a Zuzana jim dělá vlasy a já sem prostě vždy cizí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ještě musim poznamenat že do centra velkoměsta to mám teda cca do 10 minut,takže jsem ve městě vlastně hned.Jinak bych to bez supermarketu asi nedala
- načítám...
- Citovat
- Zmínit