Město versus vesnice - co vám chybí?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
11620
6.3.12 21:13
Katka86 píše:
Jura007 píše:
Dobrý večer, tak mám zase takovou ;) náladu… Nedá mně to, abych se poťouchle nezeptal: vy, co bydlíte na vesnici, co vám chybí oproti městu? A vy, co bydlíte ve městě, co byste rádi měli jako ti na vesnici?(Ale neberte toto téma smrtelně vážně… Nemám v úmyslu někoho rozčilit…)
Nechybí mi absolutně nic,bydlím na vesnici.Je pro mě utrpení jet nakoupit do města,všude tolik lidí,prostě mám ráda klid :mrgreen:

Přesně! :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
683
6.3.12 21:14

já jsem vyrůstala na vesnici a celou dobu toužila po městě, po 10 letech života kousek od centra Brna se chceme odstěhovat na vesnici (no, nějakou větší,se zákl.občanskou vybaveností), hlavně kvůli dětem, chybí mi tu klid, pohoda, příroda, bezpečí a hrozně mě teď baví, když jedeme k našim ty vesnické zábavy, jarmarky, kácení máje apod. potkávat se s lidma, které znáš :-) fuj, jsem nějak zestárla a jsem nostalgická :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
457
6.3.12 21:15
Hellik píše:
Tak mě na vesnici chybí naprosto všechno ..... a právě proto se po půl roce vracím zpátky do města… :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: … sousedka, u které můžu zazvonit jen v pyžamu a dát si u ní kafčo, hřiště pro děti, jakýkoliv obchod, ke kterému bych došla pěšky, vysoké historické domy, procházky centrem města, rychlý internet, chodníky, kroužky pro děti, kroužky pro dospělé, kino, joga, telefon na správce objektu, který vše opraví sám, nepřítomnost kohouta, který kokrhá stále a hlavně když potřebuji usnout.....
Samozřejmě že přeháním, jsou tu i výhody (zahrada, čistý vzduch, klid)… Nicméně u mě prostě vede město a poslední dobu nechápu, jak jsem mohla být tak naivní a odstěhovat se z města… Samozřejmě již dopředu píšu, že mi je jasný, že někomu život na venkově naprosto vyhovuje.

Naprosto chápu, jen si myslím, že dnešní život na vesnici není o toto ochuzený, do kroužků apod. se v pohodě autem dojede. V dnešní době si myslím, že na vesnicích nejsou lidé když chtějí o toto ochuzení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
6.3.12 21:18
Bavorov píše:
Hellik píše:
Tak mě na vesnici chybí naprosto všechno ..... a právě proto se po půl roce vracím zpátky do města… :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: … sousedka, u které můžu zazvonit jen v pyžamu a dát si u ní kafčo, hřiště pro děti, jakýkoliv obchod, ke kterému bych došla pěšky, vysoké historické domy, procházky centrem města, rychlý internet, chodníky, kroužky pro děti, kroužky pro dospělé, kino, joga, telefon na správce objektu, který vše opraví sám, nepřítomnost kohouta, který kokrhá stále a hlavně když potřebuji usnout.....
Samozřejmě že přeháním, jsou tu i výhody (zahrada, čistý vzduch, klid)… Nicméně u mě prostě vede město a poslední dobu nechápu, jak jsem mohla být tak naivní a odstěhovat se z města… Samozřejmě již dopředu píšu, že mi je jasný, že někomu život na venkově naprosto vyhovuje.
Naprosto chápu, jen si myslím, že dnešní život na vesnici není o toto ochuzený, do kroužků apod. se v pohodě autem dojede. V dnešní době si myslím, že na vesnicích nejsou lidé když chtějí o toto ochuzení.

Naprosty souhlas!!!
Ja osobne chodim na nehty, k holicce, na kaficka, do materskych center, chodime do kina a na vecere - a taky kdykoli chceme posedime na zahrade u kavicky, deti si hraji venku kdykoli si zamanou, nebojim se pustit je ven samotne, sedime a pozorujeme hvezdy, grilujeme… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
838
6.3.12 21:22

Bydlela jsem ve městě i na vesnici. Nyní na vesnici kde zůstanu snad až do smrti. Nic mi tu nechybí,je to nádhera. Klid,dům,dvůr,zahrada,kousek les,když něco potřebuji zajedu si tam :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1836
6.3.12 21:25
Hellik píše:

Hellik, tak přesně takhle jsem to chtěla napsat já! Ani nevíš, jak závidím, že se vracíš!!! ;) Nejsme sice vyloženě na vesnici, ale stejně… NESNÁŠÍM to tu! :? A taky doteď tápu nad svou naivitou… :nevim:

Black Orchids - také tak! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3839
6.3.12 21:25
Barca12345 píše:
Bavorov píše:
Hellik píše:
Naprosty souhlas!!!
Ja osobne chodim na nehty, k holicce, na kaficka, do materskych center, chodime do kina a na vecere - a taky kdykoli chceme posedime na zahrade u kavicky, deti si hraji venku kdykoli si zamanou, nebojim se pustit je ven samotne, sedime a pozorujeme hvezdy, grilujeme… :mrgreen:

a to já zas miluju tu rozmanitost, že můžu… cokoliv a prakticky hned.
můžu si vybrat z x-restaurací (francouzská, indická, sushi, pizza, vegetarinská…)
x různých výstav, kin, divadel, koncertů, akcí…¨
nakoupit kdekoliv a cokoliv…

štve mě, když něco nejde, a naopak mám ráda, když můžu (nemusím to mít,ale jde o ten pocit)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4486
6.3.12 21:26

Já jsem městský člověk, ale chybí mi zahrada nebo aspoň velká terasa. Kvůli dětem hlavně, ale mně by se to taky líbilo. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8265

Do podobne diskuze jsem tady uz kdysi prispivala..bydlela jsem 2O let na vesnici-byla jsem tam spokojena, jen maly obchudek byl predrazeny, spoje do mesta skoro zadne a lide hodne pomlouvacni.. :roll: -vsak to znate, ty vesnicke „baby“
Momentalne bydlim 5-tym rokem ve meste, vsechno mam pri ruce, ale chybi mi tu soukromi-moznost jit na prochazku do prirody a pritom nepotkat ani zivacka..
Doufam, ze jednou si poridime utulny RD se zahradkou a ja se vratim na moji milovanou vesnici.. :pankac: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
Black_Orchids píše:
Barca12345 píše:
Bavorov píše:
Hellik píše:
Naprosty souhlas!!!
Ja osobne chodim na nehty, k holicce, na kaficka, do materskych center, chodime do kina a na vecere - a taky kdykoli chceme posedime na zahrade u kavicky, deti si hraji venku kdykoli si zamanou, nebojim se pustit je ven samotne, sedime a pozorujeme hvezdy, grilujeme… :mrgreen:

a to já zas miluju tu rozmanitost, že můžu… cokoliv a prakticky hned.
můžu si vybrat z x-restaurací (francouzská, indická, sushi, pizza, vegetarinská…)
x různých výstav, kin, divadel, koncertů, akcí…¨
nakoupit kdekoliv a cokoliv…

štve mě, když něco nejde, a naopak mám ráda, když můžu (nemusím to mít,ale jde o ten pocit)

No, ale to my si vybirame taky!!! :think: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20662
6.3.12 21:29

Black kdybys měla jinou finační situaci(což ti teda nepřeji :* ),tak věř,že by ti to město šíleně vadilo :mrgreen:
Co mi z restaurací a obchodu,když nemám prachy si tam něco koupit :nevim: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18223
6.3.12 21:36

:D Já bydlím na kraji města v sídlišti, okolo domky, možnost procházky po polňačce, půl hodiny pěšky do města a paráda :D
Na vesnici mi chyběly krámy, přátelé- velmi špatné spoje autobusem, pokud bych pracovala v jiné obci/městě, asi bych se tam bez auta nedostala.
Ale na vesici člověk všechny líp zná, užívala jsem si zábavy a plesy- mezi známímy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3839
6.3.12 21:37
Katka86 píše:
Black kdybys měla jinou finační situaci(což ti teda nepřeji :* ),tak věř,že by ti to město šíleně vadilo :mrgreen:
Co mi z restaurací a obchodu,když nemám prachy si tam něco koupit :nevim: :lol:

:think:
myslím, že částečně máš pravdu. je fakt, že si můžu dovolit takřka vše, co město nabízí… na druhou stranu ale kdybych musela žít na vesnici, tak bych byla nucena se s tím nějak sžít… a nějak bych se s tím asi popasovala.
občas člověk čím víc toho má, tím míň přestává lpět na materiálních věcech…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
457
6.3.12 21:37

Black, ale to my můžem taky. Využíváme naprosto všech služeb na vesnici jako vy městě, jen prostě popojedem kousek dál autem. Opravdu život na vesnici je dnes o něčem jiném. Mě osobně ve městě chybí právě ta zahrádka, posezení, večer sedět, koukat, přemýšlet si v tom tichu, to má svoje obrovské kouzlo, ale chápu ty, kterým tohle nevadí a nepřemýšlí tak..........

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20662
6.3.12 21:38

Já si pěkně přez sezonku ráno zajdu na zahrádku,do skleníčku,utrhnu si zdravé rajčátko,papričku,čerstvé bylinky a zeleninku do polívky,medunku dětem na čajík.Co víc si přát :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Ale nebydlím na konci světa,takže bazén,kino,obchody,kroužky,čajovny,knihovny a nevím co všechno máme autem kousek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat