Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@janickaIII píše:
Zkus nosní konvičku. A inhalovat Vincentku.
Ani jedno z toho nezvladne, ma tri roky ![]()
Inhalátor zvládnout i menší děti. To samé konvička. Ale když jsi přesvědčená, že to nezvládne, tak ji dál laduj chemií.
Můj kluk má dva roky a inhalovat dokáže. sice jen půl minuty nejvýše, ale zase vícekrát za den to splní efekt. konvicka až tak od čtyř let, chce to trochu obratnost, aby to teklo a proteklo tak, jak má. hodne pít a nárazove větrat. U dětí používám tymianovy sirup, co si vylouhuju ze sušeného, na zahleneni. a vincentka sirup nebo klasický jitrocelový na dýchací cesty. žlutá rýma je virového původu, na tu pamycon nepomuze. Zvýšit příjem céčka, dečka a b vitamínů. na obnovu úst sliznice z toho kašle a tekoucí rýmy je dobrý panthenol v cucacich tabletkach.
@janickaIII píše:
Inhalátor zvládnout i menší děti. To samé konvička. Ale když jsi přesvědčená, že to nezvládne, tak ji dál laduj chemií.
Inhalátor nemam, na vesnici ho nekoupim. A konvicku uz zkousela nekolikrat, nenecha si od te doby kloudne dat ani kapky do nosu. Nehlede na to, ze muj dotaz nesmeroval k tomu co ji mam dat.
Antibiotika měla před měsícem a teď nemá teplotu, takže za mě to na antibiotika není. Můžeš zkusit udělat domácí CRP, abys měla jistotu, ale myslím si, že v tomto případě by to byly zbytečně vyhozené peníze. Když není déletrvající horečka nebo bolesti ucha, k doktorovi nejezdím.
Proplachovat nos mořskou vodou, konvičkou. Můžeš zkusit odvar z cibule nebo cibulový sirup, tymiánovou mast. Pamycon taky pomůže.
Jinak není důvod, aby nezvládla inhalovat - posadíš si ji na klín a budete dýchat spolu, to není problém. Konvička je o cviku a motivaci. Konvičkuj taky, ať vidí, že se toho nemusí bát. V lázních samostatně inhalují i konvičkují 4-leté i menší děti.
Mucosolvan jen ráno, Pamycon do nosu na 10 dnů, dlouhodobě do nosu nějaké ty slané vodičky, Zyrtec kapky 2× denně, na noc Tussin / Sinecod / Levopront / Robitussin.
Jinak s virózou nikdo nic nesvede, musí odeznít sama.
Antibiotika se nedavaji kvuli hlenu, ale kvuli zanetu..kdyz ryma trva moc dlouho, tak se ten pamycon dava, doktor tak predpoklada, ze je ryma bakterialni a ne virova, kdyz trva moc dlouho a hlen je zabarveny…dcera ho mela 2× a zabere velmi rychle…konvicku, nebo neco ten zposob taky doporucuji, zabira to skvele, u me i u dcery..my teda pouzivame respimer, narozdil od konvicky se da pouzit tlak a ne jen spolehat na gravitaci a opravdu zkrati dobu trvani rymy tak na 3 dny a lehky prubeh..dceri jsem proplachovala nos slanou vodou ze spreje uz od kojence, ale je to zbytecne drahe, tak jsem koupila ten respimer..a k tomu kalobu, nema zadnou chut, tak ji deti vypiji bez problemu
@Doctus píše:
Mucosolvan jen ráno, Pamycon do nosu na 10 dnů, dlouhodobě do nosu nějaké ty slané vodičky, Zyrtec kapky 2× denně, na noc Tussin / Sinecod / Levopront / Robitussin.Jinak s virózou nikdo nic nesvede, musí odeznít sama.
Jak poznám ze to nepřeslo na prudusky? Dekuju
@Anonymní píše:
I kdyby to přešlo na průdušky, tak léčba je naprosto stejná.
ATB jsou u dětských respiračních infekcí rezervována pro 2 jednotky, a to zápal plic a těžké záněty průdušek s déletrvajícími horečkami (3 dny a více; kde se předpokládá bakteriální superinfekce).
Běžné bronchitidy (bez déletrvajících horeček) se léčí zcela symptomaticky, jedná se o samolimitující onemocnění.
@Anonymní píše:
Poslechem na zadickach nahoře mezi lopatkami, normálně tam priplacnes ucho a poslouchas. Je to sice hrubě orientační, ale slyšet to jde a má zjištění byla v tomto směru zatím vždy potvrzena lékařem
proste když je to na pruduskach, tak to tam vážně dost chrčí.
Jinak já davam i při ryme Kaloba sirup, je to takové univerzalni přírodní léčivo na skoro všechno, jak jsem zjistila
a na odhleneni můžeš například i sinupret, určitě budou mít taky i něco v sirupu. Nebo pak Ambrobene, taky je sirup.
@Semtex
Pokud je dítě zahleněné v horních cestách dýchacích, tak jsou slyšitelné přenesené fenomény, ne každé „chrčení“ při přímém poslechu je zánět průdušek.
Jak jsem zmiňoval výše, pokud nejsou horečky, ani bronchitický poslechový nález u dětí nic nemění na symptomatické léčbě.
Pokud ti vypije vincentku, tak ohřát a vypít, ideálně 3× denně na lačný žaludek.
Na odhaleneni je výborný lékořicový čaj, nebo čaj ze slézu.
Všechny ty kapky na kašel mi přišly naprosto kontraproduktivní, přišlo mi, že je to po jich ještě o mnoho horší. Celou zimu bereme lichořeřišnici, je to slabé přírodní antibiotikum.
Jakmile nás navštíví rýma nebo viróza, tak syna prolivam bylinkovymi čaji a Vincentkou. Nos prolachuju mořskou vodou a vloni jsem objevila kouzlo spreje do nosu se stříbrem - Coldisept nano silver.
Plus Priznic zábal a nohy nahřívání polštářkem ( je zmrzlík a má věčně zmrzlé nohy).
Na kašel když tak Ambrosan, ale nevím od jakého věku ho děcka můžou.
Všechny ty kapky na kašel pro děti je přesazena hrůza bez nějakého výsledku.
Aspoň u nás
Ahoj, kdy je stav ze se dava na zahleneni antibiotika? Pred mesicem je mela dcera protoze tyden pretrvavala horecka nad 39. Zvracela hleny. Ted je bez teplot, od vikendu mela trochu rymu, od zacatku tydne je zahlenena. Vysavala jsem ji ve ctvrtek zluty hleny, dostali jsme pamycon (po telefonu). V noci strasne kasle az se davi, davam tussin. Pres den mucosolvan. Od vcera vykaslava pres den. Teplotu nemá, nezvraci. Asi k lekari jezdit nemame, ze? Ma tri roky.