Tachykardie dítěte

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
25
2.12.22 10:59

Tachykardie dítěte

Zdravím všechny, synovi (7 let) se projevila poprvé před půl rokem vertikulární tachykardie (tep 220, nezabraly vagovy manévry, takže injekce a srdce se nahodilo zpět, den na JIP), tento týden druhá epizoda, tep zase 220, tentokrát zabralo foukání do stříkačky, opět JIP. Kardiolog bude posílat lék. zprávy do Brna/Motola na konzultaci, zda ho už chtějí sledova, příp. provést ablaci. Máte s tím někdo prosím zkušenosti? Co by mohlo pomoct? Co už někomu pomohlo? Prý prevence není, žádné vitamíny nepomohou, ale nechce se mi věřit, že nejde dělat NIC..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13010
2.12.22 11:18

@Jeaaanne

ne, prevence není, žádné vitaminy ani nic podobného na to není

budou ho sledovat a případně provedou ablaci, když bude potřeba

je dobře že žijeme v zemi, kde je tato možnost vlastně zadarmo a pro každého dostupná, v mnoha, mnoha zemích světa, včetně těch vyspělých a bohatých by tuto možnost neměl

a v mnoha zemích na světě by se k podobné péči prostě nedostal, pokud by nebyl z té nejbohatší vrstvy lidí

bude dobře, nebojte, důvěřujte lékařům, nic vedle neshánějte, opravdu není třeba

:kytka:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3139
2.12.22 11:46
@Jeaaanne píše:
Zdravím všechny, synovi (7 let) se projevila poprvé před půl rokem vertikulární tachykardie (tep 220, nezabraly vagovy manévry, takže injekce a srdce se nahodilo zpět, den na JIP), tento týden druhá epizoda, tep zase 220, tentokrát zabralo foukání do stříkačky, opět JIP. Kardiolog bude posílat lék. zprávy do Brna/Motola na konzultaci, zda ho už chtějí sledova, příp. provést ablaci. Máte s tím někdo prosím zkušenosti? Co by mohlo pomoct? Co už někomu pomohlo? Prý prevence není, žádné vitamíny nepomohou, ale nechce se mi věřit, že nejde dělat NIC..

O pár vět předtím píšeš, co s tím dělat jde - ablace, šarlatánství, modlení, cvičení, zázračné vodičky, ani léky nefungují ve všech případech, někdy je prostě nutné udělat chirurgický zákrok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4569
2.12.22 16:24

Také jsem to měla, byla jsem na ablaci a mám klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
2.12.22 16:34

@annlady Ne, já to myslela tak, jestli má někdo zkušenost, co konkrétně pomohlo jeho dítěti, případně jemu, kdo na toto trpí. A hlavně, zda má někdo zkušenost u vlastního takto malého dítěte.

Nemluvím tady o šarlatánství, prostě, logicky mu nepomůže, když v 15ti začně kouřit a vypije každý pátek půl litra rumu. Naopak, jsou třeba bylinky, které jsou srdci prospěšné, jako např. hloh, ale asi ne vhodné pro dítě (nevím, ještě jsem nezkoumala).

Pravděpodobně je na tu operaci ještě malý, takže hledám způsob, jak mu pomoct, dokud na operaci nebude moct jít. Ptám se slušně na zkušenosti, pokud někdo zkušenost nemá, tak asi úplně nemá smysl reagovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
2.12.22 16:36

@Haňulík Děkuji za odpověď, jsem ráda, že Vám ablace pomohla :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
2.12.22 16:42

@Jeaaanne

tak samozřejmě že mu nezdravý životní styl ublíží / jako každému / kouření bez debaty, to snad ani není třeba psát

žádné bylinky ani vitaminy ani nic na toto neexistují, nemusíte pátrat, vše ostatní již jsem psala

:mavam:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
2.12.22 16:43

@Borrealis Děkuji za podporu, máte pravdu, dnešní doba má sice své proti, ale za ty možnosti, co máme, jsem velice ráda. Spíš to ale vypadá, že je na tu operaci ještě malý, tak jsem myslela, jestli není něco, čím tělo podpořit, aby se ataky minimalizovaly. Příspěvek není o tom, že bych doktorům nevěřila, naopak. Ale zajímalo mě, jestli je někdo, kdo řeší/řešil něco podobného a jestli pomohlo i něco jiného. :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
2.12.22 16:47

Řešila a řeším u svých pacientů

nepíšete nic více o té / zřejmě supraventrikulární / tachykardii, ale pokud je to klasická dětská paroxysmalní SVT, tak věřte že nic spešl neexistuje, jen ablace, pokud bude potřeba a léky, pokud budou potřeba

:mavam:

https://www.pediatriepropraxi.cz/…02/04/08.pdf

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
3.12.22 07:50

@Borrealis Moc děkuji, jsem ráda, že se ozval někdo z praxe a v PDF je to pěkně vysvětleno. A mohla bych se zeptat, syn nedostal žádné omezení do tělocviku, jen nesmí skákat do studené vody bez osmělení. Ale zároveň mi říkali, že když se to stane v klidovém stavu, tep je 220, srdce to vydrží. Ale kdyby se to stalo, když zrovna bude v zátěži, tak ta tepovka může být i vyšší a to už to srdce vydržet nemusí. Jaká je prosím praxe u Vás, mají děti také běžný režim nebo jsou třeba vyloučené dálkově běhy, atd.?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
3.12.22 07:54

@Borrealis Ano, diagnózu má supraventrikularní tachykardie a četla jsem, že tam byla chvilku zaznamenaná i sinusová tachykardie, jestli jsem to pochopila dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
monicka1990s
2.1.23 09:13

@Jeaaanne zdravím, mám čerstvě 7 letou dceru a řeším uplně to samé, cca od července začala mít ataky, naposledy nás odvezli do motola, kde byla zachycena supervert. tachykardie, měla tep až 260. V motole nás hned objednali do jejich kardiocentra, kam začneme docházet a pan doktor říkal, že jedině ta ablace dokáže vyřešit problém napořád,,prášky to jen zakryjí. Moje dcera má jen 20kg což říkal, že je taková hranice pro zákrok, ale že to se pak ještě bude řešit, jestli je to vhodné, nebo jestli se ještě vyčká. Můj manžel měl od malička arytmii WPW syndrom, což je něco podobného, žil s tím do 16 let bez medikace, protože tím jak to měl už od školky, tak si myslel, že je to normální a nikomu nic neřekl :nevim:.V 16 mu byla provedená ablace a dnes je mu 37 a je bez problémů.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA