Na interrupci už v 5. týdnu nebo čekat?

23.4.24 22:22

Na interrupci už v 5. týdnu nebo čekat?

Ahoj, neplánovaně jsem otěhotněla a rozhodla se pro interrupci. Zjistila jsem to už v začátku (podle ms 5+3, podle ovulace 3. týden). Dnes jsem byla na UZ pro potvrzení těhotenství, kde byla zatím vidět jen malá dutinka a k mému překvapení mi doktorka řekla, že mi žádanku na interrupci (pilulka) může napsat až další týden, kdy se potvrdí/vyvrátí srdeční funkce. Slyším o tom poprvé, naopak jsem si myslela, že pro tělo je lepší čím dříve, tím lépe. Její argument je nějaký „kodex“, že dřív mi to napsat nemůže, a prý je tu i pravděpodobnost, že to odejde samo, že jsem v tom rizikovém týdnu, což by pro tělo bylo jako forma potratu nejpřirozenější a pilulka by byla zbytečná zátěž. Co si o tom myslíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
18638
23.4.24 22:46
@jananovaak píše: Více

Ze je doktorka velice rozumná. Bezne spatne založené těhotenství konci 5-7tt a tělo si s nim poradi samo jako opozdena menstruace. Víc tehotna byt nemůžeš a ten týden nic nezmění, tak počkej

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24254
24.4.24 05:52

Ano má pravdu. To je jen dutinka. Těhotenství bude potvrzené v děloze až tam bude i plod. Teď ti ještě nemůže vyloučit třeba mimoděložní těhotenství. Musíš počkat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.4.24 06:27

Blbost. Resp. nevim jak u pilulky. Možná i proto jsem šla na klasický zákrok. Čím dřív tím líp. Naopak jsem byla ráda, že se to stihlo před tím, než by se zjistila srdeční akce. Stačilo, že na utz byl vidět flíček. Zjistila jsem to 14 dní po ovulaci a za týden jsem šla na zákrok. Vyřešeno během dopoledne, večer jsem normálně fungovala, kojila, měla jsem doma tři děti, dvě tehdy na distanční výuce. Čekat několik dní, co se po pilulce stane se mi nechtělo. Bylo to moje páté těhotenství a žádné předchozí neskončilo samo brzy.

• Citovat
  • Upravit
24254
24.4.24 08:58
@Anonymní píše: Více

Flíček - plod ano. Srdeční akce být nemusí. Ale jen dutinka nestačí. Myslím, že to jen zakladatelce vylíčila lékařka trochu jinak. Ono teoreticky za týden 6+0 by měl být vidět plod se srdeční akcí. Záleží i jak byla ta dutinka velká. Ještě může přijít normálně opožděná menstruace. Zbytečné jít hned na revizi nebo do sebe rvát pilulku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.4.24 11:04

Já jsem dostala žádanku na interrupci až když byla vidět srdeční akce.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.4.24 13:38

Upřímně? Stokrát lepší mi přijde ukončit těhotenství ještě předtím, než se srdeční akce potvrdí. Ale je to spíš psychické, pro mě. Že čím dřív, tím líp. Moje Dr taky měla času dost. Objednala mě za týden přesně s tím, že se to třeba vyřeší samo. Bylo mi 37. Nechápala jsem, protože ten týden mezi zjištěním // a zákrokem byl nejhorší v životě ( hned po zt, které jsme chtěli). Nakonec jsem šla jinam.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.4.24 20:07

Blbost, u gynekologa jsme byla 5+0 a žádanku vypsal. V nemocnici jsem pak byla 5+4 a bez problémů pilulku dali. Stačilo, že něco viděli v děloze.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová