Na jakou vysokou školu? Ostrava

3359
8.7.14 13:51

Na jakou školu?

Ahoj holky, prosím o radu zda nevíte o nějaké škole (nejlépe v Ostravě), kde se dá ještě přihlásit.
Zkoušela jsem přijímačky na Speciální pedagogiku, ale byla jsem 39 a brali jen 26. Nabídli mi placené studium - ale to je finančně nereálné. Podala jsem si jen jednu přihlášku, teď mne to mrzí, protože na ostatní obory bych se s přehledem dostala, ale stejně mne nejvíce táhne ta Specka :nevim:. Teď zvažuji co dělat jiného, nejlépe aby to bylo na rok - dva, příští rok chci tu Specku zkusit znovu ;). Našla jsem jen jazyky a ty nechci :oops:. Uvažuji i o další střední škole, prostě si rozšířit pole působnosti, letos jsem dálkově maturovala z oboru Pedagogika pro asistenty ve školství, tak ať nevychladnu (když nic nebudu dělat, tak se mi již za rok nebude chtít, znám se :mrgreen: )
Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
538
8.7.14 13:52

Zkus práva, lepší vejška než střední a aspon se něco naučíš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
8.7.14 14:00

Můžeš zkusit VŠB, jak koukám, tak 2. kolo ještě leckde stihneš http://www.vsb.cz/…ciho-rizeni/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3359
8.7.14 14:04

@anorganička, to je asi celkem pozdě, chci jít ještě letos a pochybuji, že na práva bych se dostala v červenci ;). Jde mi o to vyplnit ten rok, než to zkusím znovu na Specku a teoreticky i dva roky bych zvládla (myslím), v nejhorším bych si v druháku maturitu/zkoušky nechala na září :jazyk:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3359
8.7.14 14:07

@Knihomyš, VŠB je celkem těžká, tam si moc nevěřím (jsem sice stavař, ale…). Proto uvažuji o té střední, abych to pak s tou vysokou zvládla, na tu Specku fakt chci, moc by mne to bavilo, jen mi to letos nevyšlo :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LJM
429
8.7.14 14:23

Na skoro jakoukoli Vosku muzes podat prihlasku ted a koncem srpna byvaji prijimacky. Voska je urcite lepsi reseni nez stredni skola.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zichisek
8.7.14 14:26

Co vyšší odborná škola sociální?

• Citovat
  • Upravit
3359
8.7.14 14:43

Holky, není VOŠ na 3 roky? Já vidím totiž své maximu, u studia dvou škol současně, maximálně rok…Dva roky by již zase bylo nad mé síly, mám dvě malé děti, chlapa, práci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zichisek
8.7.14 15:46
@MarieP píše:
Holky, není VOŠ na 3 roky? Já vidím totiž své maximu, u studia dvou škol současně, maximálně rok…Dva roky by již zase bylo nad mé síly, mám dvě malé děti, chlapa, práci…

Jo VOŠ je na 3 roky :think:
Tak to jedině nějaký rekvalifikační kurz, nebo nějaký kurz k té specce co se pak do budoucna bude hodit.Nebo nemá OU něco k celoživotnímu vzdělávání? V Ústí když absolvuješ kurz celoživotního vzdělávání, tak pak nemusíš skládat příjímačky.

• Citovat
  • Upravit
891
10.7.14 08:13
@MarieP píše:
Holky, není VOŠ na 3 roky? Já vidím totiž své maximu, u studia dvou škol současně, maximálně rok…Dva roky by již zase bylo nad mé síly, mám dvě malé děti, chlapa, práci…

Přece i VŠ (Bc.) je na tři roky… Jestli chceš vyplnit jenom rok, tak to fakt jedině nějaký kurz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3711
10.7.14 10:23

Nebo práce :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3359
14.7.14 08:17

@zvidavajanca, do práce chodím ;), jedná se o kombinované studium - jde o to, že na „Specku“ chci, moc by mne to bavilo.
Holky děkuji, rozhodla jsem se pro maturitu, v jiném oboru (dálkově při práci, jako tu předešlou :lol: ). Pokud se dostanu příští rok na VŠ, tak uvidím, jak to budu zvládat, ale přednost bude mít Specka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3711
14.7.14 11:46

@MarieP
K čemu je to dobrý? Kvůli statusu studenta - v čem ti to pomáhá, když pracuješ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3359
14.7.14 12:46

@zvidavajanca, chtěla bych jinou práci a k čemu je to dobré? K čemu je dobré vzdělání ti vysvětlovat nemusím. Nechci vypadnu z toho kolotoče (studovala jsem dálkově 5 let), protože když zjistím jaká je to „pohoda“, tak se mi již nebude chtít, navíc nejsem nejmladší a mozek cvičit potřebuji… :mrgreen: :nevim: O žádné statusy mi fakt nejde. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3711
14.7.14 19:04

@MarieP
No mě osobně dvě maturity/dvě střední přijdou k ničemu, ale OK…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze