Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Myslel jsem jestli je levnější způsob než z betonových tvárnic ![]()
@Zaty ne, alespoň co vím. Teď jsme taky dělali opernou zeď kolem části zahrady a beton a tvarnice vyšly nejlépe cenově
@Zaty píše:
Myslel jsem jestli je levnější způsob než z betonových tvárnic
Sežeň si z bouračky pískovcový bloky a udělej suchou zídku. Máš to za cenu dopravy
. Nebo se podívej na tvárnice Novabrick, ty se nemusí betonovat.
No, levnějšího asi nic nebude, ale pohledově nic moc, taky nemáš započítáno velké množství výztuže. Neznám přesnou situaci pozemku ale výška už je to pořádná, taky započítej odvodnění, nopovku a tak. Jak říkám, neznám tu situaci ale volila bych pohledově přijatelnější variantu z okrasných tvárnic zasazených do svahu schodovitě. Základy budeš muset udělat alespoň do hloubky metru, možná víc, to si nech raději spočítat od někoho, není to sranda, taková výška. Ze zkušenosti (u nás 25 m a 1,2 m vysoká) bych odhadla sto tisíc a víc, dle situace na pozemku, ceny bagru, ceny betonu, jestli to bude dělat firma nebo sám atd.
@Zaty píše:
Myslel jsem jestli je levnější způsob než z betonových tvárnic
To si myslím, že určitě levněji ne. A je to hlavně i rychlá a jednoduchá výstavba. Však tvárnice si spočítej na metry čtvereční, kolik jich budeš cca potřebovat, pak spočítej kolik budeš potřebovat prutů na výstupu a na beton jsou na netu i nějaký kalkulátory, ale počítej tak tři palety cementu, spíš asi víc, to fakt jen tak odhadem.
Nespletl sis fórum?
Tak ty víš, kolik by jsi měl slevu a nevíš kolik to bude stát
. A my to máme vědět jak? Skoč si do stavebnin.....