Na kolo s vozítkem Croozer

47
23.4.10 09:53

Na kolo s croozerem

O víkendu chceme poprvé vyrazit na kolo s croozerem, máme 4-měsíční miminko. Máte s tím někdo zkušenosti?Dá se jezdit i po nezpevněných cestách, jak hodně miminko obléci,jak dlouho vaše mimčo vydrží v croozeru atd… Budu vděčná za všechny rady. Mějte se krásně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9454
23.4.10 09:56

vsechno zalezi na tvym mimcu…nase v tom vydrzi klidne celej den…teda s prestavkama na chovani a mazleni a krmeni apod :) a lepsi jsou asfaltky..me prijde ze to s deckem silene hazi kdyz se jede terenem a to mame vozik odpruzenej coz croozer neni. a obleceni..no podle pocasi…ja nijak specialne neoblikam…jako normalne…mam s sebou deku kdyby neco :) preju peknej vylet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neczuz
23.4.10 10:05

Máme Chariota, Croozera jsme měli půjčeného. Je to tedy fest rozdíl. S crooserem bez odpružení se podle mě po nezpevněných cestách jezdit nedá. :-? PO zkušenosti s Crooserem jsme zjistili, že je problém i se silnicema 3. třídy, protože na těch to skáče ještě víc, než na těch nezpevněných. Na frekventovanějších silnicích jezdit nechceme. Tím se děsně možnosti, kde jezdit. V podstatě připadali v úvahu jedině nově vystavěné cyklostezky. Neuvažujete třeba dokoupit odpružení od Velofiala?
Jinak 4 měsíční mimčo určitě jde. My jsme tedy ve 4,5 byli s vozíkem na běžkách.
Jak dlouho vydrží? - Jak kdy. Osvědčilo se mi vyjíždět před spaním, pak je to úplně bez problémů. PO probuzení jsme našli nejakou hospůdku, kluka vyndali, v hospodě řádil na stole, my se najedli, kluk se nakojil, a pak jsme zase pokračovali. Takže v kuse max 2 hodiny, ale s přestávkama od 10-16 v pohodě.
Na kolo/brusle oblékám o něco víc než do kočárku. v tomto chladnějším počasí je třeba zavírat poklop - už kvuli očím, aby nepadal prach, navíc přecejen při jízdě by na něj hodně fouka vzduch, který je ještě studený. Blbé je, že na mimčo moc nevidíš.

• Citovat
  • Upravit
43033
23.4.10 10:45

na croozera se dela odpruzeni -hod si do google velofiala - je to domaci vyroba, stoji asi 1500 a zesiri ti to vozik a taky se pak prej blbe pouziva jako kocarek
na ty stranky velofiala koukni, maj tam tipy a triky na croozer a taky spesl site proti hmyzu na vetrani

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14771
23.4.10 10:50

holky jak je to řešené s odlítajícíma kamínkama od kol auta,neproletí to tím vozíkem dovnitř?já mám z toho hrůzu :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10170
23.4.10 10:51

Ahoj,

tak s croozrem jsme po nezpevněných cestách moc nejezdili.
Co se týče výdrže - záleží na miminku. S Tobíkem jsme začali ve 2 měsících a dodnes vozík zbožňuje. Prostě zkuste raději něco kratšího s rychlou možností návratu. Oblečení - já měla spíš problém, že Tobíkovi bylo ve vozíku vedro. Croozer má hodně místa, takže klidně vezmi deku navíc. Časem odladíte.

O víkendu chceme prvně vyrazit s Apolenkou. Tak jsem zvědavá, jak se jí to bude líbit či nelíbit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10170
23.4.10 10:55

Sít proti prachu - já používám obyčejnou sít ke kočárku (http://www.detskydum.cz/…orek-111301/) . Koupila jsem v černé barvě, takže je přes ní pěkně vidět a k vozíku ji mám přichycenou kolíčky na prádlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
23.4.10 10:56

ajka: nejezdime tam kde jezdi auta :wink: jen po cyklostezkach

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
190
23.4.10 15:24

Máme Croozra.
Na něj odpružení (na obr.to žluté), ale pak se nedá používat jako kočár, my ho používáme jen za kolo.
Fiala doporučuje vyhodit zatím vnitřní sedadlo a nainstalovat autosedačku „vajíčko“, tak malé díte jí potřebuje, nesedí. http://www.velofiala.cz/
Bez odpružení bych na jiné než asfaltky nešla.
Pod síťku určitě ještě další síť, buď protiprachovou od Fialy, nebo jinou hustou, jak jsem tady četla (propadají ní minikamíky odražené od kola).
O víkendu bude svítit sluníčko, tak jednu plenu zboku, kde svítí a druhou zezhora, pod hlavní síť. Vše se dá prostrčit pod potahem.
Aktuálně budeš odstorjovat, nebo já nosím náhradní oblečení a cestou to propocené „vlaje“ a vysychá.
Krásný výlet, přeji Vám i sobě,ať moc nefouká, protože to je pak pěkná dřina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47
23.4.10 18:50

Moc všem děkuju za rady, zítra určitě vyrazíme a budeme to postupně dolaďovat. Příjemnou vyjížďku všem a krásný víkend :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47
26.4.10 14:32

První vyjíďky s croozerem se vydařily. V sobotu jsme byli na kolech a včera na bruslích. Je to příjemná změna, po těch procházkách s kočárkem. Jelikož zatím nemáme protipylovou clonu, vzali jsem sebou na radu Achdareka síť proti hmyzu a moc to pomohlo. Jinak se tam doopravdy hrozně moc práší. Asi možná místo protipylový clony taky jenom koupíme síťku v černý barvě. Díky za dobrej tip :palec:. Co se týče odpružení, tak se nám zatím nezdá zapotřebí jej kupovat. Máme croozer 2010, ve kterém je zavěšený miminkovník, tudíž to s mimčem moc neskáče. Ještě vyrazíme a uvidíme… Užívejte projížďek a mějte se krásně :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
194
27.4.10 00:49

Ahoj RAdanko,
tu protipylovou síťku bych ti určitě doporučila víc než nějakou siťku proti hmyzu, my už jezdíme s croozerem druhý rok a je k nezaplacení. Věř tomu, že jinak vyndáš dítě černý jako uhlík pokud se dostanete na nějakou nezpevněnou prašnou cestu. My jsme ze začátku dávali plenu pod tu černou síťku, co je tam napevno, ta taky pomůže hodně a na ní i uvidíš kolik toho prachu by šlo případně na mimčo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
27.4.10 09:31

ja teda nechcu nijak prudit ale o protipylovy sitce tu slysim poprve…takze nepouzivame..jezdime uz dva mesice (jezdime hodne)…a ani me nenapadlo ze by bylo neco takovyho treba :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jjelena
27.4.10 13:04

Croozera máme 4. rokem a žádnou sítku nemáme a děti nikdy!!! špinavý nebyly. A že jezdíme všelijakým terénem. JInak obě holky vozík milujou

• Citovat
  • Upravit
neczuz
27.4.10 16:50
mikitaa píše:
ja teda nechcu nijak prudit ale o protipylovy sitce tu slysim poprve…takze nepouzivame..jezdime uz dva mesice (jezdime hodne)…a ani me nenapadlo ze by bylo neco takovyho treba :nevim:

No, pokud je takovéto počasí a dítě je zadeklované, tak je čisté, ale pokud je otevřené, tak mi neřikej, že je čisté…My jezdímě po silnicích 3. třídy a asfaltových cyklostezkách, žádné terény, jednou jsem nechala oddeklováno a dítě mělo na obličeji samý prach a dokonce mu něco vlétlo do očička, měl ho červené. Ta síť co tam je originál zachytí jen hrubý bordel, ale ne prach. dítě přece jen sedí nízko a prachu je hodně exponováno. Taky nad sítí uvažuji. ale my máme Chariotta a tam jde větrat i bokem, takže zatím má předek na jízdu zavřený

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Enduro

• (4.7) + 13 recenzí

Chodítko DJ

• (3.9) + 11 recenzí

Street odrážedlo