Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojda, je lepší na kvasinky Intimní mýdlo Lactacyd oceán nebo Chilly intima Antibacterial? Co myslíte, díky ![]()
Příspěvek upraven 23.06.14 v 12:52
Ani jedno. Kvasinky se musí vyléčit a mýdlo to neudělá. Takže do lékárny.
@Sibyla0 píše:
Jit k doktorovi na stěry nebo do lékárny?
Asi tak nějak…
Tyhle přípravky jsou na hygienu, ne na léčbu kvasinek…
@Elongi
Ani jedno, protože je to chemie…
Při potížích s kvasinkami bych zkusila něco přírodnějšího, např. http://eshop.nobilis.cz/…mni-hygiena/
Ja bezne pouzivam Lactacyd (bilo-oranzovy). Pokud jsem mela nejaky problem, byla lepsi ta pěna. Chilli intima jsem mela asi 2×, vyhovoval take ![]()
@Elongi píše:
Jasny, mám globule a mast, ale jaké intimní mýdlo je lepší.
každému sedí něco jiného - třeba to vyzkoušet.
@Elongi Lactacyd dela i nejakou variantu, kde je vic lactobacilu, pouziva se prave pri kvasinkach, je „silnejsi“,nez klasic Lactacyd.
Příspěvek upraven 23.06.14 v 13:01
Záleží na každém. Lactacyd mi dělal strašný zlo, ale Chilli používám už rok a nemůžu si vynchválit, zatím nej intim gel na který sem narazila ![]()
Za mě tedy Laktacyd, ale jinak je to subjektivní. Každýmu sedne něco jiného ![]()
Nejlepší je mycí gel od Canestenu. Je to poměrně novinka. Dobře to doplňuje léčbu. A já ho používám i normálně, jako prevenci.
@Idril píše:
Záleží na každém. Lactacyd mi dělal strašný zlo, ale Chilli používám už rok a nemůžu si vynchválit, zatím nej intim gel na který sem narazila
To je ono!
Já třeba Laktacyd používám už snad patnáct let a problémy jsme nikdy neměla. Chilli intima mi naopak vadila ![]()
@DanaCe tak to se zeptám..
Já na ně trpím od ukončení kojení, pokaždé ve stejné části cyklu, tak by se mi to hodilo. Zatím to tedy vypadá, že slábnou měsíc od měsíce a že to fakt jen chce aby se ty hormony zklidnily.
Tak pokud chceš něco na kvasinky tak nejúčinější je podle mě mýdlo od Canestenu - koupíš pouze v lékárně. Nesmí se používat denně (pokud nemáš kvasinky) ale občas jako prevenci a při kvasinkách - pomáhá, nesvědí tě nic potom. ![]()