Na mateřské bez přátel

29.10.22 22:56

na mateřské bez přátel

Ahoj, mám nějaké špatné období a asi bych se chtěla vypovídat. Je tu někdo kdo třeba studoval nebo se přestěhoval, nebyl moc komunikativní a ani na dětském hřišti se neseznámil s žádnými přáteli? Chybí mi celkem společnost ve velkém městě, mám už dvě děti, ale ani děti nemají zatím kamarády - zatím nejsou ve školce. Chce si někdo psát komu chybí přátelé? Občas si připadám jako šnek v ulitě. S tatínkem dětí taky nikam nechodíme, není čas nebo podnět.. jen se staráme a to je jediná společná náplň. :mavam:

Anketa

Hlasovalo:

Loreipsum doloret

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6043
30.10.22 00:13

Tak zkus s dětmi někam vyrazit. My s nimi jezdíme všude možně od mala. Když nemá manžel čas nebo chuť, vyrážím s dětmi klidně na výlet sama. Já jsem ale upovídaná, poklábosím si s kdekým kdekoliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8046
30.10.22 05:46

Ty nejlepší, skutečné kamarádky mám od školy. Jinak hodně známých, ale pamatuji si, že jsem kdysi žila rok v Praze a musela jsem se vrátit zpět do rodného města, neb mi tam bylo hrozně smutno a přišla jsem si tam vykořeněná. Každé volno, kdy jsem nejela domů, jsem těžce nesla. Vedle nás ve vchodě žije paní ze Slovenska, máme stejně staré děti. Seznámil nás její manžel, který si toho všiml a nechtěl, aby byla sama, tak se občas vídáme. Paní i její muž jsou moc fajn. Je to hodně o náhodě. Věřím, až budou děti starší a budou škola, školka, kroužky, pak se seznámíš hned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1450
30.10.22 06:32

Nejlepší kamarádku mám ze školy a dvě dobré kamarádky náhodou, asi osud naše cesty svedl dohromady :D Jinak jsem taky spíš introvert, že bych se jen tak seznamila s nekym na hřišti, to fakt ne.. Co nejaky organizovaný krouzek pro matky s detmi? Nebo na fb jsou různé skupiny, kde se svolavaji ruzne výlety a akce na seznámení se, třeba Active mum&kids. Nebo neco podle mista tveho bydliště… Chápu, že pro uzavřenou povahu to může znit sebemrskačsky, ale když chceš přátele, musíš jim vyrazit naproti. Doma v obýváku ti do klína nespadnou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.10.22 07:28

Jak já ti rozumím :lol:. Taky jsem introvertka, přátele nemám. V práci sice všichni vycházíme, kolegové fajn, ale není nikdo s kým bych se setkávala i mimo práci. Mám i místa, kam ráda chodím, ale k tam jsem žádnou kámošku nesetkala. Možná zkus nejprve to hřiště - pochval třeba nějaké mamince kočárek, nějak se snažit začít komunikovat.

• Citovat
  • Upravit
shadowbabe
30.10.22 07:49

Společenská sem hodně si myslím, ale docela mě lidi zklamali a tak se držím ověřených přátel a nerada se už seznamuji tím stylem, že si člověka fakt pustim do života 🤷🏻‍♀️ Děti máme 2, bývala sem aj sama venku, protože hřiště asi tolik neláká, jako hernička / kavárnička. Takže to období báboviček sem nějak přežila a těšila se do práce :mrgreen: Tím samozřejmě nechci říct, že bych naše děti nemilovala, jen nemusím poslouchat jak krásně prdíME, kakáME, lezeME…

• Citovat
  • Upravit
11961
30.10.22 08:43

Přestěhovala jsem se k chlapovi a pak jsme koupili byt tak aby to měl blízko do práce, no je to sice jen asi 15km od mého rodiště a stejně daleko od města kde jsem žila ale prakticky tu nikoho neznám krom chlapovo rodiny…nijak mi to nevadí…dcera je malinká, neteř má o půl roku mladší holčičku tak spolu občas vyrážíme. No kamarády si najde dcera ve školce, já zas tak moc kamarády nepotřebuju, nějak mě neláká to vysedávání na hřišti nebo v nějaké herně a kafíčko ani vyprávění si o tom kolik má kdo zubů a pokakaných plin…mám kamarádky v práci se kterými jsem v kontaktu, probírame normální věci…děti mají většinou o dost starší nebo naopak ještě nemají…to nějak neřeším…když jdeme ven tak se prostě projdu snkocarem po okolí, dcera zatím nechodí takže na hřiště to úplně nemá cenu.. tam by ji bavila zatím jen houpačka ale nikde tu není hřiště s houpačkou pro tak malé mimčo…no na jaře už to bude lepší, to bude moct na klouzacku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6397
30.10.22 09:58

Mám narozeného syna v lednu 2020, takže než jsme se neděli, tak jsme pro všechny byli dlouho prasivy :lol:. Navíc jsem celkem stará matka, takže jsem asi možná “desila” :lol:. Mám ještě staršího syna a nejvíc seznamovacek bylo a je proste ve školce. Zachvilku školka čeká toho mladšího, ale tam se bude seznamovat manžel nebo chůva. :mrgreen:. V práci má ten život zase jiný obrátky, zbydou víkendy a na seznamování není moc času.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
725
31.10.22 18:10

Mám to podobně, klidně napiš 😁

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie