Poporodní splín - jsem špatná matka?
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Strach, miminko
Zdravím. Taky znáte ty filmy, kde se maminka usmívá, miminko se usmívá, vše jde hladce a je vše růžové?
Mám první miminko a tento pocit vážně nemám. Najde se tu někdo, kdo měl podobný problém jako já, abych věděla, že v tom nejsem sama?
Na miminko jsem se těšila, sice těhotenství bylo šílené, celé jsem ho prozvracela ale těšila jsem se. Když malá je na světě vše se obrátilo. Občas má bezdůvodné záchvaty pláče a místo toho, abych zjistila co malou trápí, uzavřu se do sebe, zpanikařím, stresuju se a tak. Snažím se být samostatnější ohledně starání. Hodně mi pomáhá mamka s přítelem. Nedokážu si vysvětlit, proč mám takový strach z malé. Jestli to je strach z pláče, nebo z mojí neschopnosti a selhání a nebo se bojím být s ní sama. Celý den je zlatá ale když přijde večer, tak se začnu stresovat, bát se, protože malá vždy večer pláče.
Jsem opravdu divná a jsem zralá na vyšetření s hlavou a nebo je to normální stav? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@NikyJ21 neboj nejsi jediná. Jsou nás totiž mraky 🙂Je to tvoje první velká role a časem se ji naučíš zvládat i bez stresu. Není špatné říct si o pomoc. Miminko z tebe ten stres a strach může cítit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Prosim te, je to uplne normalni u 1. ditete, to jsem asi az po 3 mesicich byla schopna s ni sama nekam jet. U druhe jsem uz neresila skoro nic a dite bylo tak klidne, ze jsem se v sestinedeli uplne nudila a vyrobila nejvic marmelad v zivote ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Castecne to normalni stav je, hlavne s prvnim ditetem. Je to uplne nova situace, solidni sok sam o sobe, a jeste se srovnavas s nejakou fikci z obrazovek. Ja, kdyz jsem mela prvni dite, tak jsem rikala, ze nejvic jsem byla prekvapena z toho, jak silnou reakci ve me vyvolava plac vlastniho ditete…uplne fyzickou, kdyz mel prvni delsi zachvat place, citila jsem se, jako kdybych ubehla maraton.
Ale je potreba davat na sebe pozor, jednak jak uz pise @iamlenka, aby z toho nebyl zacarovany kruh, mimco tu tvoji nervozitu citi…ale zase tyhle vecerni „koliky“ muzou mit spoustu jinych pricin a casto po par mesicich vymizi…kolik je male?
No a potom, pokud bys mela opravdu nezvladatelne utoky uzkosti a paniky, stalo vy za to je zkonzultovat, aby se si nerozjela popprodni deprese ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Je to úplně normální. Já to mám rovnou dvakrát. První půl rok byl peklo. (Večerní řeč u kluků zřejmě zpusoboval Vigantol.) Neustálý řev, děti se nedaly uspat. No šílený. Teď je jim rok a čtvrt a už je to lepší. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A viděla jsi romantický film jak je ten chlap zamilovaný po uši že pro tu ženu jede přes půlku světa a je dokonale romantickej a ona vždy upravena a správná atd.? Jen iluze dokonalého světa… U 1.dcery jsem měla taky tendenci aby vše bylo jak „má být“ a pořád řešila proč pláče, proč nepláce, jestli v tom měsíci dělá přesně co má atd… U 2.jsem věděla že je to jen všechno nějaké zrovna období co přejde… Že když to teď není tohle budu příště muset řešit tamto… S mířila jsem se s tím že dokonale to nebude, tak jako ani já a 2.dite jsem si užila úplně jinak
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Neboj se, je to naprosto normální a časem se to bude jen lepšit ![]()
S prvním dítětem to byla jízda, ze začátku jsem měla i strach být sama doma, když šel manžel na noční, hlavou mi běžely myšlenky, jak to všechno celou noc sama zvládnu.
Nebo když se vrátil domů z denní a ptal se mě, co si dáme k večeři, koukala jsem na něj jako blázen, nejen, že jsem ještě ani neobědvala, dokonce ani nesnídala a při bližším ohledání jsem zjistila, že jsem ještě v pyžamu ![]()
Se třetím dítětem se tomu už jen směju, od jeho narození bez přerušení pokračuju ve své práci.
Tak se neboj, sedne si to ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Naprosto normální
mně s péčí nikdo moc nepomáhal, ale manžel se staral o domácnost a babičky o jídlo, já řešila jen dítě. Přešlo to, má pět let a jsme super tým ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@NikyJ21 ahoj normální to je já s první dcerou seděla na houpací křesle a brečela jsem s ní když plakala ona a říkala sem si střídavě proč place? Dělám. Něco špatně? A nebo co jsem komu udělala proč moje dítě place?
pak postupem času bylo lépe a moje další děti byly hračka už mě pak ani pláč netrápil. Pokud nemáš moc černé myšlenky tak bych to neřešila. Nechat si pomoc není špatné ale znám to sama od sebe že jsem chtěla ukázat ze to zvládnu držím palce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@NikyJ21 jinak strach z malé máš nejspíš proto že je první a absolutně nevíš co přinese zítřek je to normální asi to chce prostě jen čas. Ale je to tvoje dcera tvé dítě takže pokud place nestresuj se jsi tam pro ni ono ji to jednou přejde
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@beruska9 malá měla taky svoji kolikovou jízdu. Pravidelně každý večer cca 2 hodiny pláče. Ani nevím kdy to přešlo, ale bylo to strašný. Taky jsem už nevěděla co dělat a říkala si, že se zblázním.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zakladatelko já myslím že tvůj stav je normální. Opravdu je plno žen které to mají tak jako ty, jenom se o tom nemluví. Časem si to sedne uvidíš ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit