Na pár hodin do školky ?

202
25.3.14 09:58

na pár hodin do školky ?

Synovi jsou 2 roky a 4 měsíce. Uvažuji, že by jsem ho začala dávat dopoledne do školky a na oběd by jsem ho brala domů. Mám vůbec na toto nárok? Je to běžné? Jde mi o to, že v září už jde do školky na trvalo tak aby věděl jak to tam chodí a tak. Co myslíte? Ptám se nejdřív vás ať nejdu nejprve trapčit do školky a ať se na mě ředitelka nedívá jako na tele, že to tak aby nechodí. Děkuji za info

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
25160
25.3.14 10:01

Nárok na to máš, je otázka, jestli ti takhle malé dítko vezmou - dneska jsou školky docena narvaná. Mám skoro stejně starou holčičkua do školky nastoupila tento měsíc… ale mám štěstí na firemní školku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
25.3.14 10:01

@karafiatek u nás to tak jde, ale dělají to mamči na začátku září než si dítko ve školce zvykne, teď nejspíš budeš mít probléms tím že nebudou mít ve školce místo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
25.3.14 10:06

No školky jsou narvané, to by pak museli takhle vyhovět každému, myslím, že asi ne.. Malá chodí do přípravky, 100 Kč za dopoledne, dotuje to městská část. Pokud jí vezmou do školky, bude tam chodit denně. Ale do opravdové školky ne, u nás si zvykají až po nástupu, rodiče v šatně a zpočátku chodí třeba právě jen na dopoledne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1210
25.3.14 10:06

Pokud bude ve školce místo, tak to tak jde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59391
25.3.14 10:10

@karafiatek jestli seženeš místo, ale co vim tak se chodí po obědě ;) ale u nás se nedostane ani tříleté :? navíc už je březen a to málokde je místo, většinou jak s eněkde uvolní místo už je sepsán pořadník od zápisu dětí co se nedostali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
25.3.14 10:10

Pokud by vás přijali už teď, asi by se domluvit dalo, pokud jste přijatí až od záři, tak teď na to nárok nemáš… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
25.3.14 10:12

Po dohodě s ředitelkou. Jestli je u vás místo. Nárok totiž rozhodně nemáš. (Nárok a přednost a povinnost!!! má až předškolák, a to stejně od začátku školního roku.) Situace je spíš taková, že v daném školním roce musí ředitelky odmítat tříleťáky narozené v březnu a dál, protože školka je narvaná k prasknutí. Mimochodem, to se mi stalo loni - u nás na malé vsi!!! (Místo do práce jsem pak šla na pracák a tříleťáka měla doma.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
25.3.14 10:15

@Emilie u nás berou tříleťáky jen do prosince, už lednoví mají smůlu, zrovna to řeší kámoška klukovi budou 2.1. tři a školku budou mít až od září

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
25.3.14 10:18
@anickadomnik píše:
@Emilie u nás berou tříleťáky jen do prosince, už lednoví mají smůlu, zrovna to řeší kámoška klukovi budou 2.1. tři a školku budou mít až od září

Tak u nás je dostat do školky dítě, kterýmu jsou tři až v prosinci, sci-fi… Nebýt sourozence v té stejné školce, nedostal by se ani mladší prcek, kterýmu budou tři v srpnu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
25.3.14 10:21
@kate02 píše:
Tak u nás je dostat do školky dítě, kterýmu jsou tři až v prosinci, sci-fi… Nebýt sourozence v té stejné školce, nedostal by se ani mladší prcek, kterýmu budou tři v srpnu…

u nás tři taky v prosinci a taky absolutně sci-fi, půjde, když to dobře dopadne, ve třech a devíti měsících.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2266
25.3.14 10:25

@terinka4444 u nás je to úplně stejné, dítě mám prosincové, sice přihlášku do MŠ podám, ale pozitivní výsledek neočekávám.

Vím tady v okolí o několika školkách které berou netříleté, tj mladší děti a dokonce berou i děti z nespádovývh vesnic! takže někde to jde! ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
25.3.14 10:27

@Reee u nás nevezmou ani přihlášku dítěti, které nedovršilo tři v srpnu, ne, že by mělo nějak větší šanci, ale můžou si podat přihlášku, já ani to ne.Katastrofa.No nic, protáhnu si péči o dítě asi do puberty nebo co :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
25.3.14 10:28

@Reee @terinka4444 @kate02 holky tak tohle vám nezávidím, mě teď nabízeli školku pro kluka 16měs. :oops: :oops: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
202
25.3.14 10:29

Mám výhodu že bydlíme na vesnici a vesnické školky tak narvané nejsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin