Na těhotenství sama

Anonymní
26.11.15 05:53

Na těhotenství sama

Ahoj, mám trochu specifický dotaz, proto nová diskuze. Možná nebudu jediná, kdo toto řeší. S partnerem spolu nejsme a nebudeme, okolnosti jsou velmi vážné, nicméně mám roční dítě a jsem v 5.týdnu těhotenství. První porod probíhal CS a druhý bude také na 90%. Mám strach, až přijde na porod. Byla jsem na nadstandartu a brala bych ho i pak. Jde mi o to, že dítě ještě kojím a budu nadále, navíc je na mě dítko dost fixované a já na něj. Přemýšlela jsem o tom (mluvila se sestrou), že by byla v porodnici chvíli se mnou. Nenastupovala bych den předem, ale až ten den, kdy by byl CS vykonán. Druhý den jsem vstávala - to bych ještě zůstala v porodnici ale třetí den bych chtěla domů, pokud by samozřejmě vše bylo v pořádku - i kdyby to mělo být na reverz. Protože to už jsem byla v pořádku, velmi rychle jsem se zahojila a byla bez analgetik (nebo mám jiný práh bolesti). Určitě nepřipadá v úvahu noc beze mě. Pokud by samozřejmě bylo možné mít ambulantní porod, řešila bych to takto, jenže mám oční vadu - vysoký tlak v očích a tlačení je příliš riskantní (mám i novotvar na oční sítnici). Jinak jsem pod 25 let. Dále mám strach ohledně ledvinných kolik. Měla jsem v těhu dvě a byla hospitalizována na kapačkách. Bojím se, že se to bude opakovat a to si nemohu dovolit - je něco jako prevence? Děkuji za rady

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7904
26.11.15 06:06

Zajisti si hlídání a buď v porodnici tak dlouho, jak to bude potřeba. Stejně tak můžeš skončit v nemocnici i v těhotenství, žádná prevence není 100 %. Otec dětí je pořád otec a musí se buď postarat osobně nebo nějakou péči zajistit. Může to dopadnout i hůř než minule a nebudeš přece koukat na JIPce na hodinky, že už potřebuješ odejít. Malá to bez tebe vydrží úplně v klidu, vždyť už jí v té době budou skoro dva. Začni ji na odloučení zvykat postupně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21902
26.11.15 06:06

Nemyslim, ze by ti nekde umoznili, aby dite bylo s tebou celou dobu, pres noc, po sekci.Deti nevidi radi ani na navstevach v porodnici, kvuli riziku prenosu infekce. Navic v době porodu bude dite vic, jak rok a pul stare.
Nepripada v úvahu noc beze me - nejsi jedina, co ma doma male dite, koji a jde rodit. Vetsina deti v tomhle veku je na matku fixovana a zadna si je do porodnice nebere.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12914
26.11.15 06:37

Pokud máš psychicky tak problematické dítě, že ho noc bez tebe zdeptá natolik, že to na něm zanechá neřešitelné následky, měla bys s tím začít něco dělat.
Tvoje dítě má nějaký zdravotní mentální problém?
Zajisti hlídání, v nejhorším případě placené, když máš na nadstandart, máš i na hlídání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5010
26.11.15 06:48

Mám doma mamánka, ke kterému v jeho dvou letech přibude sourozenec. Na odloučení zvykám tak nějak od začátku těhotenství, nejdřív přes den, pak časem i večer. Také to mám problematické s hlídáním, manžel by nejradši dělal že děti nemá, ale dostal v tomhle nůž na krk - hlídá když mám doktory a dvakrát za měsíc mizím večer na těhotenské cvičení. Myslím, že něco takového bys postupně zařídit mohla, i když to bude asi trochu složitější, když s partnerem nejste.
Ono je potřeba být občas trochu tvrdá i na sebe, když chci někam odejít a malá řve, tak prostě udělám pápá a jdu. Kdybych měla neustále skotačit, jak batole píská, tak bych se od něj nemohla hnout na krok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
26.11.15 06:51

Za 9 měsíců bude tvoje dítě někde úplně jinde, kojit ho už samozřejmě dávno nebudeš muset a ohl. závislosti jsem se jen pousmála. Víš, že to bez maminky vydržely ale úplně všechny? A většina dokonce ještě líp než s ní? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
212
26.11.15 07:00

Sijes si na sebe bič. Malou ti na noc do nemocnice nedají, v tom Te ujišťuji ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
401
26.11.15 07:17

Hlavně přestaň přemýšlet, co bude za 9 měsíců a řeš co je teď. Vše už popsaly holky výše, zajistit hlídání(ať už rodina nebo placené),dítě začít zvykat, čím dřív, tím na to bude lépe připravené. V porodnici ti ho nenechají. Máš spoustu času. Co babičky, sourozenci, máš někoho?
Já jsem v 5.měsíci a doma mám 10 měsíčního kluka. Z kojení se mi odstavil sám ve 3.měsíci těhotenství, nechutnalo mu. Okamžitě jsme začali trénovat spaní v pokojíčku, trénujeme u babičky, dnes musím např na celý den kvůli těhu do jiného města na kardiologii a genetiku, takže malý bude u babičky. Děti si zvyknou lehce, to my matky máme v hlavě ten problém. Věř že za týden dva by na tebe dítě zapomnělo. Je to kruté, ale příroda to tak zařídila, aby životaschopná mláďata nezemřela žalem, pokud přijdou o mámu.
Takže přepnout v hlavě myšlení a trénovat. Držím palce a přeji pohodové těhotenství :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
26.11.15 07:32

Po CS Tě možná na reverz pustí, ale nedají Ti dítě, protože nebudeš schopná se o něj postarat :nevim: máš moře času na to, abys prcka zvykla.. mmchdm, matky to snášejí mnohem hůř, jak děti, to je stará známá věc :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30964
26.11.15 07:40

Plan je to tedy smely, vubec nepocita s nejakymi problemy v tehotenstvi, kdy by ta hospitalizace byla nutna. Jak budes volit pak? Noc s ditetem a nebo ohrozeni nenarozeneho?

Najdi si chuvu, zvykejte si vsichni postupne za tve pritomnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9452
26.11.15 07:49

Tak ja zakladatelku i chapu. Neumim si predstavit byt v porodnici bez syna. :oops: Takze radsi zustanu jen u jednoho prcka. :mrgreen: Je to samozrejme jen jeden z duvodu. :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
26.11.15 08:05
@jednažena píše:
Tak ja zakladatelku i chapu. Neumim si predstavit byt v porodnici bez syna. :oops: Takze radsi zustanu jen u jednoho prcka. :mrgreen: Je to samozrejme jen jeden z duvodu. :P

to není jen o prckovi, ve špitálu můžeš skončit, ani nevíš jak.. a co potom? prostě musíš, hotovo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
26.11.15 08:12

Hystericka no…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4658
26.11.15 08:32

Můžu se zeptat proč nepřipadá v úvahu noc bez Tebe? Máš někoho, kdo by se o ní postaral? Pokud ano, už bych jí začala zvykat na nepřítomnost maminky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
26.11.15 09:21

Mně udivuje, že jsi teprve v 5.tt a už máš naplánovaný porod a pobyt v porodnici 8o Čeká Tě ještě skoro 8 měsíců a nikdy nevíš, jaký průběh bude mít těhotenství. Zakladatelko, zařiď si na hlídání otce, tetu, babičku, příp. placené hlídání. Pochybuji, že by v nějaké nemocnici nechali dítě s Tebou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí