Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den, jsem ráda, že je možnost této diskuze, zeptat se Vás.
Včera jsem byla v nemocnici na vyšetření pro pozitivní těhu testy. Miminko na UTZ bylo (mám i mini fazolku). Nicméně lékař konstatoval, že zatím není srdíčko - srdeční akce. Trochu jsem se lekla a on, že by bylo vyjjímečné kdyby srdíčko již bylo. Že se nic neděje.
Nicméně, mě všichni uklidnují a modlím se aby bylo. Prosím uklidněte mě svými radami, zkušenostmi. Děkuji
![]()
Dnes jsem 5+6 tt. Další kontrola 9.12.
Jinak jsem dostala nějaké vaginální globulky tetraborické?! Nevím jak se to píše
Moc to brát nechci, z důvodu že nemám zatím svědivý či pálivý výtok. Ale čirý až bělavý, občas řidší, občas hustější…Nevím.
Předem říkám, že nemám žádné zkušenosti. Proto prosím o Vaši toleranci. Přeji všem těhulkám a maminkám hezký den. ![]()
Ahoj. to je normalni ze v tomto tydnu neni jeste srdecni akce, jinak ty globule si klidne davej pokud mas nejaky problem nebo z jakeho duvodu ti to dr napsal.ty nejsou skodlive, brala jsem je taky pri ATB v tehotenstvi
Pockej dva tydny a uvidis jak bude srdicko bit ![]()
Podle me je jeste brzo, navic ti to rekl i doktor tak se zbytecne nestresuj ![]()
Neboj, na srdíčko je opravdu ještě brzy…na další kontrole už jistě bude
Doktor má pravdu, fakt by to byla výjimka, kdyby už bylo. můžeš být klidu, je to normálně probíhající těhotentví ![]()
Nejsme lékaři, abychom posoudily tvůj výtok, ale dost žen přišlo o dítě kvůli tomu, že infekce přešla do plodových obalů.
Osobně si myslím, že lékař ví co dělá.
Děkuji Vám holky, jste skvělý, děkuji za podporu. Tak já ty globulky asi brát tedy budu, pro jistotu. Asi ví, proč mi je napsal že?
![]()
Vůbec ještě nic neznamená. Počkej na další kontrolu a nejanči. To nepomáhá ![]()
Nebooj já viděla srdíčko až v 8tt myslím. Je to ještě maličký. Když jsem tam byla snad ve 4tt tak se doktor bál aby mimi viděl takže žádný strach ![]()
Na srdíčko je opravdu ještě brzy, na další kontrole už bude určitě ![]()
Já na kontrolu šla až v 10tt a to už srdíčko krásně tepalo ale globulky jsem taky dostala. Aby se přeléčily všechny případné infekce aby nepřešly do dělohy. Takže srdíčko se určitě objeví ![]()
Zase globule na normální výtok´, když v těhotenství je to celkem normální. Sliznice jsou oteklé a produkují víc všeho. Já mám tenhle výtok celé těhotenství. I u prvního. Nejvíc v 1. trimestru, pak to trochu přešlo. A pak zase před koncem.
@krystinka.a ahoj, klid - já byla ted na kontrole 6+3 a srdíčko taky nebylo. Dle dr uplně v pohodě - další ko za 10 dní a tam už snad bude a když ne tak taky nepanikařím - každé těhu je jiné
globule bych užívala
Děkuji moc, jsem ráda, že v tom nejsem sama.:) Jste úžasné. Musíme věřit a nestresovat se že?!
Držím nám pěstičky♥
Ted' letím pro žádanku na endokrinologii na krev uáááá ![]()