Na úp na pár dní
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Pokud za tebe zaměstnavatel za červen odvedl odvody, pak je to v pohodě. Stačí jeden den a počítá se celý měsíc. Takže když nastoupíš v červenci, tak to bude ok. A zase v tom červenci nemusíš nastoupit od 1.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@P4ja píše:
Pokud za tebe zaměstnavatel za červen odvedl odvody, pak je to v pohodě. Stačí jeden den a počítá se celý měsíc. Takže když nastoupíš v červenci, tak to bude ok. A zase v tom červenci nemusíš nastoupit od 1.
jo
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
na úp na pár dní
No takže bych tam nemusela?, nerada bych pak dlužila na pojistném, aby případně naskákaly úroky. Další věc je podpora na tu bych asi nárok měla.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
No takže bych tam nemusela?, nerada bych pak dlužila na pojistném, aby případně naskákaly úroky. Další věc je podpora na tu bych asi nárok měla.
jak dlouho jsi byla v poslednich 2 letech zamestnana?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No nevím, já jsem měla mezeru mezi smlouvami cca 3 týdny a na úřad práce jsme musela - a ne kvůli podpoře, tu jsem nedostala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky si myslim. pracovala jsem teď měsíc a půl u předešlého zaměstnavatele vic jak 4 roky přešla jsem u práce do práce bez přetržky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nahlásila bych se. Tento měsíc máš sice pojištění zaplacený ze zaměstnání, ale bude přelom měsíce. Práci jistou nemáš, když jdeš teprve na pohovory, nemusí té vzít a u kdyby tak to může trvat nějakou dobu než se vše vyřídí. Odhlásit se můžeš vždycky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@levandule23 píše:
No nevím, já jsem měla mezeru mezi smlouvami cca 3 týdny a na úřad práce jsme musela - a ne kvůli podpoře, tu jsem nedostala.
kvuli pojisteni, musis byt pojistena aspon 1 den v mesici-bud ze zamestnani, nebo jako uchazec o zamestnani.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Danielss píše:
Povinnost je hlásit se do 3 dnů
Nevím, ale na úp se nikdo hlásit nemusí, když nechce. Není to povinné.
Nepleteš si to s něčím jiným??
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@P4ja Samozřejme, že přihlásit se povinné není, pokud má na to si hradit pojištění. Pokud nemá a chce být na UP, tak je povinnost se hlásit do tří dnů
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Danielss píše:
Povinnost je hlásit se do 3 dnů
neni to povinnost, pokud se na up prihlasis do 3 dnu od ukonceni pracovniho pomeru, mas narok na podporu jako bys tam sla hned den po ukonceni pp.
Ja loni sla po 14 dnech od ukonceni pp, dostala jsem za ten mesic jen polovinu podpory. Kdybych to zvladla do 3 dnu od ukonceni pp, dostanu podporu celou.
Vlastne vubec neexistuje povinnost se na up registrovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Danielss píše:
@P4ja Samozřejme, že přihlásit se povinné není, pokud má na to si hradit pojištění. Pokud nemá a chce být na UP, tak je povinnost se hlásit do tří dnů
Já si myslím, že není. Kdysi jsem šla až po měsíci, protože mně bouchla domluvená brigáda a nic se nedělo. Neměla jsem nárok na podporu, tak tam si myslím, že by to vadilo. Ale jinak v pohodě. A v jednom měsíci jsem měla zp hrazené bývalým zaměstnavatelem, i když jsem skončila hned na začátku. A v tom druhém jsem byla asi od 15. na pracáku a taky to stačilo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mám dotaz rozvázala jsem dnes prac. poměr ve zkušební době a u předešlého zaměstnavatele jsem přetržku neměla, hledám si práci, mám na zítra domluvené 2 pohovory, ráda bych jednu z prací vzala. Na úp se dostanu také až nejdřív zítra, se všemi dokumenty. Má smysl se tam hlásit, když bych mohla nastoupit ihned a vzali mě? Podle mého bych tak byla dlužna na pojištění, tak byt jen na 1-2 dny bych se tam nahlásit měla. V práci mi nechtěli dát dovolenou abych si hledala jinou práci, tak jsem to řešila jednoduše odchodem. Pracovala jsem do 15.30h tak mi nic jiného nezbývalo.