Nabídka práce od kamaráda

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
601
29.5.12 20:10

Nabídka práce od kamaráda

Ahoj milé ženy,
mám otázku. Momentálně pracuju na úřadě na odborné pozici a dnes mi přišla nabídka od kamaráda, zda bych šla pracovat k němu do firmy, ve které je on na pozici generálního ředitele. Stručně mi řekl, že hledá slečnu/paní na výpomoc (nejspíš přímo k němu do kanceláře), víc ovšem nevím. Já se jednou nebo dvakrát zmínila, že nechci na úřadu zůstat celý život (nastoupila jsem tam ještě na vejšce) a že chci určitě jednou i do soukromého sektoru, protože mi práce na úřadě pro pracovní stránce nevyhovuje (ve smyslu řízení práce, a taky finančně to není žádná sláva, co si budeme povídat). Když se nad tím zamyslíte, šly byste do toho? Pohovor mám až ve čtvrtek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12978
29.5.12 20:15

Šla bych do toho kdyby:
Přítel byl spolehlivý typ a znala bych ho více než jen letmo.
Byla bych nespokojená v současné práci.
A nevadilo by mi ( existenčně), kdyby to nevyšlo.

Ale myslím, že ve čtvrtek se dozvíš to hlavní - netřeba spekulovat dopředu..za pohovor nic nedáš. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
29.5.12 20:16

No, podle ceho ti mam poradit, kdyz nic nevime? :mrgreen:
Napln prace, pracovni doba, misto pracoviste, vyse platu, jestli budes zamestnanec, OSVC, na dohodu…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
29.5.12 20:16

Já bych si nejdřív zjistila víc informací a na základě toho se rozhodla… Znáš prac. dobu, finanční ohodnocení, jakou smlouvu (určitou, neurčitou), konkrétní náplň práce a pod? Pokud ano, pak už je to jen na Tobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
891
29.5.12 20:41

No ale po pravdě na úřadě máš tu práci víc jistou a pokud by tě vyhodili pro nadbytečnost tak máš odstupné v soukromém sektoru tomu tak bohužel není :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44180
29.5.12 20:48

Kdybych měla práci ve státním sektoru, tak bych určitě nešla do soukromého.
Ten státní je podle mě vyšší jistota, i když jsou tam samozdřejmě i nevýhody, které si uvědomuješ.

Pokud to není skutečně dobrý kamarád,záruka kvality, dobře ošetřená smlouva, neodešla bych. Zvlášť v dnešní době.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
29.5.12 21:05

Na pohovor bych šla stoprocentně. No a pak se uvidí, co nám napíšeš za info. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
601
29.5.12 21:06

Děkuji moc za reakce :D kamaráda znám pět let. Práce by byla na hlavní pracovní poměr, bylo by to v místě mého bydliště. Já vím, že úřad má svá pro i proti. Děti zatím nemám, tak mě láká to vyzkoušet. Na druhou stranu vím, že v dnešní době se práce hledá těžko…ale představa, že budu celý život jen na úřadě a když tam vidím ty baby, co tam „existujou“ tak je mi těžko u srdce…takhle prostě dopadnout nechci…
Jsem vděčná za vaše postřehy a nápady…píšu si to na papír a všechno samozřejmě zjistím. A právě vím, že za pohovor nic nedám…nejdu rovnou podepisovat smlouvu. Nicméně to v sobě řeším a jsem z trochu nervozní už teď. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
29.5.12 21:53

Tak za sebe - práce ve státním sektoru se neopouští :mrgreen: :lol: .
Do soukromého sektoru bych ze státního odešla v případě, že :

• bych byla naprosto nespokojená se svou práci (ať už s náplní, šikanou na pracovišti atd atd..)
  • by mě práce neuspokojovala (jak finančně tak „psychicky“) a nová práce by mi to mohla nabídnout.
  • nepotýkala bych se s finančními problémy (riziko, že práce u kamaráda nemusí vyjít)

Jinak samozřejmě záleží na vztazích s kamarádem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11822
29.5.12 22:13

Krom toho, co už tu holky napsaly, zvaž ještě jednu věc - místo dohozené kamarádem a zvlášť generálním ředitelem - může to ovlivnit tvoje pracovní protředí. Protože o tomhle se určo všichni ostatní zamětnanci rychle dovědí, že jsi jeho kamarádka, a nemusíš díky tomu zapadnout do kolektivu. Někteří ti třeba polezou do zadku, jiní se tě budou bát, že budeš donášet atp. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2183
29.5.12 22:44

ja bych ti doporucila zustat na teplem mistecku , nez budes mit deti protoze tam se budes mit kam vratit, coz v soukromem sektru je mnohem horsi. a az pak bych se koukala po necem lepsim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
601
29.5.12 23:16

Moc děkuju za příspěvky. Přítel by byl taky pro, abych zůstala na úřadě. Jenže já mám obavy, že s děckem na krku a zkušeností 5 let ve státní sféře už po mě ani pes neštěkne…ach jo…ale ještě jednou moc děkuju za rady a porady. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
29.5.12 23:23
@Samantha_cz píše:
Moc děkuju za příspěvky. Přítel by byl taky pro, abych zůstala na úřadě. Jenže já mám obavy, že s děckem na krku a zkušeností 5 let ve státní sféře už po mě ani pes neštěkne…ach jo…ale ještě jednou moc děkuju za rady a porady. :kytka:

To je fakt, ze státního tě do soukromé sféry budou brát jako téměř bez praxe. Zatímco naopak by tě brali všemi deseti, tedy pokud to není nějaký protekční flek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5320
30.5.12 00:04

ahoj, já bych to zkusila v případě, že pokud to nevyjde, nebudete finančně strádat a bude šance, že najdeš brzké uplatnění v jiné firmě.
Z mého pohledu, na úřadě máš vysoké jistoty - toho, že budeš mít jen tabulkový plat, pevnou pracovní dobu a v 90ti procentech stále stejnou náplň práce. Soukromý sektor je pro mě příjemnější, akčnější, obvykle pružná prac. doba, rozmanitější náplň práce a je možné dosáhnout na lepší peníze. Mám pár spolužáků ve státní sféře a prostředí úřadů znám myslím celkem dobře, a děkuji, neměnila bych s nimi.

Samozřejmě, v soukromém sektoru máš vyšší riziko, že na Tebe po RD nebudou čekat (to bych dopředu s kamarádem probrala, třeba bys mohla dělat i částečně z domu, záleží na povaze práce), též vyšší riziko zeštíhlování stavu zaměstnanců a v tomto konkrétním případě budeš mít určitě ztížen „vstup“ do firmy mezi lidi, díky známosti s GŘ (ale nemusí být problémem, záleží, jaké tam panuje ovzduší a jak velká firma to je). Je pravda, jak holky píší, že z pohledu firem jsi „bez praxe“, a možná právě o to víc bych do toho šla, že si tu praxi tímto můžeš udělat, což Ti otevře dveře v budoucnu zase k jiným firmám/výdělkům :nevim:

Tady je každá rada drahá, každý má rád jiný způsob práce, podmínky, příležitosti, někomu vyhovuje usedlost, někomu akčnost, každý je schopen nést jiné riziko ztráty zaměstnání :nevim: Tak hodně štěstí :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zuzik 81
21.6.12 20:35

Zdravím, nevíte holky o nějaké práci domů??Jsem na ÚP a nemůžu nic sehnat, jelikož mám 2 děti a to je pro všechny obrovská pžekážka. jen né odkazy na podvodné stránky kde chcou platby předem. Děkuji

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat