Výběrové řízení u firmy Brilas – moje zkušenost

2
18.9.26 11:46

Nábory do práce

Dobrý den, chtěla bych vám zde říct o mojí nedávné zkušenosti s firmou Brilas.
Moje zkušenost s výběrovým řízením u Brilas nebyla bohužel pozitivní. Druhé kolo s ředitelem rozvoje bylo příjemné a na jeho konci mi bylo řečeno, že pokud projdu, budu přijata a že během týdne dostanu hovor. Následně jsem ale byla pozvána na třetí kolo, o kterém jsem předem nevěděla, což bylo překvapivé i organizačně náročné, jelikož jsem kvůli němu musela cestovat do Prahy. Přístup při tomto kole na mě působil výrazně méně příjemně, otázky ve mně vyvolávaly spíš dojem zkoušení a někdy zesměšňování než poznání uchazeče. Rozhodnutí vybrat jiného kandidáta respektuji, zpětná vazba se týká především komunikace a průběhu výběrového řízení.
Pořád nedokážu pochopit jak si někdo ze dne na den řekne, že přidá ještě jedno kolo. Jde mi o princip.
Dávejte si proto pozor na pracovní nabídky, když vám řeknou, že vás vezmou.. vůbec to tak být nemusí jako v mém případě.
Já jsem do teď dost zaskočená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9379
18.9.26 12:31

Já byla taky jednou na pohovoru (ale jiná instituce), kde mi bylo řečeno, že se ozvou s výsledkem a ozvali se mi s informací o dalším kole a taky v Praze :lol: tak jsem pánovi slušně vysvětlila, že o žádném dalším kole nebyla na pohovoru absolutně řeč a už vůbec ne o Praze. Tak jsem se s ním rozloučila, že nestojím o práci, kde nefunguje komunikace a že o další překvapení nestojím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2544
18.9.26 12:56

Tak ono to asi nebylo nic proti vám. Jen prostě potřebovali prověřit kandidáty trochu víc než předpokládali. To přece není konec světa. :think: Třeba se jim na poslední chvíli ozval ještě další uchazeč nebo měli dva uchazeče podobných kvalit, chtěli si vás tedy ještě prověřit a holt dali přednost jinému.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
18.9.26 13:00

@shagga ono jde spíš o to, že několik let prý 3.kolo nedělali.. a hlavně už se měla řešit smlouva a najednou na mě vyrukovali s 3.kolem 🥲

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41943
18.9.26 13:38
@Taillinn píše: Více

tak jste asi byli dva na stejné urovní a potřebovali se rozhodnoout :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
643
18.9.26 14:19

Byla jsem kdysi ve stejné situaci. Řekli mi, že jsme 2, mezi kterýma se rozhodují a mám ještě přijít. Třetí kolo byla náročnější případová studie. Práci jsem dostala. Přiznali, že to není úplně standardní postup ale chtěli si být jistí. Jednalo se o odbornou pozici, kam nabírali třeba jednou za 5 let do týmu o 4 lidech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37177
18.9.26 15:08
@Taillinn píše: Více

A co jako, můžou si udělat klidně 10 kol. Asi dobre, ze te nevybrali kdyz mas hned potřebu je pomlouvat na netu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1837
18.9.26 15:33

Nemusela to od nich být záměrná mystifikace. Někdy o počtu kol rozhoduje manažer cílového týmu.
U nás ve firmě je k nám do týmu 3 a půl kolové řízení.
První 2 kola jsou formální s HR. Pak podle výstupu od HR, popř. pokud nikdo z našeho týmu ani nesledoval to výběrko tak může náš manažer požadovat 3. kolo už přímo s ním. Tam už se řeší spíše culture fit check.

A bud během 2. kola nebo 3. kola se dělá ještě vibe check (to půlté kolo), většinou manažer tam vpálí na odlehčení nějaký těžce černý humor, zpravidla nějaký rasistický vtip a sleduje se jestli se uchazeč začne smát, nebo mu alespon budou cukat koutky… protože když ne, tak stejně nezapadne a mohl by v budoucnu dělat i rozbroje (už jsme měli takové zkušenosti)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10079
18.9.26 16:03

Taky jsem měla o jedno kolo pohovoru víc, než bylo původně avizováno a taky jsem se necítila úplně komfortně. Nakonec mě vybrali, já nastoupila a jsem tam spokojená už pěkných pár let. Pak jsme si se šéfem vyříkali i to nadbytečné kolo pohovoru :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2337
18.9.26 21:37

Může se stát, že i když byli rozhodnuti pro vás, tak z nějakého důvodu se jim naskytl ještě jiný uchazeč, který by vyhovoval stejně. Proto asi udělali dodatečné kolo. Je taky možné, že celé to nepříjemné vystupovaní ve třetím kole bylo záměrné, aby zjistili, jak reagujete na to, když máte naproti někoho, kdo vás vytahne z komfortní zóny. Třeba tím, že se v důsledku komunikace s ním cítíte naštvaná, ponížená atd. Anebo to možná jenom vedl nějaký vážně nepříjemný člověk a záměr v tom nebyl. Těžko říct… Ale klidně bych jim řekla, že považuji za velmi neprofesionální přislíbit někomu pozici a poté to vzít zpět a dělat další kolo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27873
18.9.26 21:46
@HornyHippo píše: Více

jakože je dobře smát se rasistickým vtípkům? pochopila jsem to správně? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2383
18.9.26 21:47

Tiež sa mi to už stalo. Ale v mojom prípade vymysleli 4. kolo. Tak som sa im poďakovala a rozlúčila sa. Pol roka na to sa mi personalistka, ktorú som vtedy som 4. kolom vypoklonkovala, ozvala, že pracuje v inej firme a že presne mňa hľadajú. Absolvovala som 15. minutový pohovor s mojim aktuálnym šéfom a v podstate mi hneď na pohovore povedal, že sa mi ozvú so zmluvou. Pracujem tam piaty rok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1837
18.9.26 21:55
@ka2ka píše: Více

Jo, u nás ve firemním chatu běhaj takové vtípky že to dost selektuje lidi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.9.26 22:04

Zřejmě měl manažer v Praze na to místo už svého „koně“ a potřeboval dokázat, že je lepší. Sama jsem zažila druhé kolo pohovoru, kde se mi v podstatě vysmívali. Tvářili se tak důležitě, až to bylo komické. Hledala jsem, jestli není někde nějaká skrytá kamera, jestli to nemá být vtip. Ke konci jsme se nedostali, odešla jsem s tím, že na téhle úrovni nejsem ochotna pokračovat. Asi za dva měsíce mi volali, jestli mám o místo ještě zájem… No neměla jsem, pracovat v takovém kolektivu by se dalo jen těžko.

• Citovat
  • Upravit
27873
18.9.26 22:21
@HornyHippo píše: Více

hmm asi jsem divná, ale u takové firmy bych nedělala :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie