Nábytek - barva

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
15450
26.10.23 11:07

Nábytek, barva

Řeším skříň a komodu do ložnice. Momentálně tam máme pouze postel - tmavou trochu do červena - barva třešeň, ořech (nejsem si jistá). Myslíte, že mám šanci koupit někde skříň, komodu v podobné barvě? Nebo použít jinou barvu? Nechci mít ale nábytek v celé té barvě, protože by to bylo moc tmavé, ale chtěla bych to mít v kombinaci s nějakou světlou barvou, pokud možno ne s bílou.

Co mi poradíte? Jaký máte tip? Nábytek na míru by byl hrozně drahý. Nevím, jestli by to šlo nakombinovat - koupit komodu, dvě a nechat popř. vyrobit skříň na míru? Dá se tak vůbec sladit barvy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
26.10.23 11:40
@Sára 1 píše: Řeším skříň a komodu do ložnice. Momentálně tam máme pouze postel - tmavou trochu do červena - barva třešeň, ořech (nejsem si jistá). Myslíte, že mám šanci koupit někde skříň, komodu v podobné barvě? Nebo použít jinou barvu? Nechci mít ale nábytek v celé té barvě, protože by to bylo moc tmavé, ale chtěla bych to mít v kombinaci s nějakou světlou barvou, pokud možno ne s bílou.Co mi poradíte? Jaký máte tip? Nábytek na míru by byl hrozně drahý. Nevím, jestli by to šlo nakombinovat - koupit komodu, dvě a nechat popř. vyrobit skříň na míru? Dá se tak vůbec sladit barvy?

Dej fotku postele, třeba někoho napadne nějaký konkrétní tip. :) Jinak moje OCD irituje, když se netrefím do odstínu, tak se vyhýbám různým dřevům v jedné místnosti a kombinuji radši s černou/bílou. Ale kombinace se světlou barvou jinou než bílá mě nenapadá. :think: Možná řada Ikea Bestå? Mají takovou kávovou, nazelenalou a i sklo, jestli to už nezměnili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37113
26.10.23 11:49

My měli z takového červeného dřeva (tuším ta třešeň) obývací stěnu, dvířka a supliky měla světlé, takový vanilkovy odstín, takže to nevypadalo tmavě. Ale kde sehnat neporadím, manžel si delal sam. Napadá mě leda koupit tu tmavou a dvířka nechat potahnout nějakou fólii :think: teď už jedu nábytek jen do černé a bílé barvy, to je jistota, ta dřeva se pak blbě kombinují, když člověk nekoupí celou místnost jako sadu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4814
26.10.23 12:03
@Sára 1 píše: Řeším skříň a komodu do ložnice. Momentálně tam máme pouze postel - tmavou trochu do červena - barva třešeň, ořech (nejsem si jistá). Myslíte, že mám šanci koupit někde skříň, komodu v podobné barvě? Nebo použít jinou barvu? Nechci mít ale nábytek v celé té barvě, protože by to bylo moc tmavé, ale chtěla bych to mít v kombinaci s nějakou světlou barvou, pokud možno ne s bílou.Co mi poradíte? Jaký máte tip? Nábytek na míru by byl hrozně drahý. Nevím, jestli by to šlo nakombinovat - koupit komodu, dvě a nechat popř. vyrobit skříň na míru?Dá se tak vůbec sladit barvy?

Dá, ale chce to mít vzorky (třeba vnitřní poličku stávající skříně) a s nimi obíhat prodejny nábytku. Jako poslední pak řešit truhláře, protože u něj doladění další skříně vyřešíš nejsnáze (truhláři většinou berou lamino od různých výrobců a tam už je dnes ta barevná škála opravdu široká). chce to ale mít dobré oko a dostatek času :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15450
26.10.23 12:48
@vedma007 píše:
Dá, ale chce to mít vzorky (třeba vnitřní poličku stávající skříně) a s nimi obíhat prodejny nábytku. Jako poslední pak řešit truhláře, protože u něj doladění další skříně vyřešíš nejsnáze (truhláři většinou berou lamino od různých výrobců a tam už je dnes ta barevná škála opravdu široká). chce to ale mít dobré oko a dostatek času :)

Nemám ani jedno. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
26.10.23 12:51
@Kriss Tina píše:
My měli z takového červeného dřeva (tuším ta třešeň) obývací stěnu, dvířka a supliky měla světlé, takový vanilkovy odstín, takže to nevypadalo tmavě. Ale kde sehnat neporadím, manžel si delal sam. Napadá mě leda koupit tu tmavou a dvířka nechat potahnout nějakou fólii :think: teď už jedu nábytek jen do černé a bílé barvy, to je jistota, ta dřeva se pak blbě kombinují, když člověk nekoupí celou místnost jako sadu.

Dřeva se nakombinujou lehce. Ale styl skříní, hrany, atp., ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7223
26.10.23 12:59
@Sára 1 píše: Řeším skříň a komodu do ložnice. Momentálně tam máme pouze postel - tmavou trochu do červena - barva třešeň, ořech (nejsem si jistá). Myslíte, že mám šanci koupit někde skříň, komodu v podobné barvě? Nebo použít jinou barvu? Nechci mít ale nábytek v celé té barvě, protože by to bylo moc tmavé, ale chtěla bych to mít v kombinaci s nějakou světlou barvou, pokud možno ne s bílou.Co mi poradíte? Jaký máte tip? Nábytek na míru by byl hrozně drahý. Nevím, jestli by to šlo nakombinovat - koupit komodu, dvě a nechat popř. vyrobit skříň na míru? Dá se tak vůbec sladit barvy?

Mě napadla taková ta prosklená skříň ve tmavě barvě. Musí tam být ale pořád úhledně srovnané oblečení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15450
26.10.23 13:40

Barva postele zhruba odpovídá této:

prospanek

drevena-postel-modena-180×200-buk-prirodni-lak

Nelze mi vložit odkaz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15450
26.10.23 13:42
@Atisia píše:
Mě napadla taková ta prosklená skříň ve tmavě barvě. Musí tam být ale pořád úhledně srovnané oblečení.

Ne, to určitě nechci - prosklenou skříň. V nejhorším chci, aby se vše schovalo. :lol: Sice to mám ráda ve skříních srovnané, ale nechci, aby to bylo vidět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15450
26.10.23 13:42
@Zeoli píše:
Dřeva se nakombinujou lehce. Ale styl skříní, hrany, atp., ne.

Máš pravdu, nad tím jsem nepřemýšlela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15450
26.10.23 13:43
@vedma007 píše:
Dá, ale chce to mít vzorky (třeba vnitřní poličku stávající skříně) a s nimi obíhat prodejny nábytku. Jako poslední pak řešit truhláře, protože u něj doladění další skříně vyřešíš nejsnáze (truhláři většinou berou lamino od různých výrobců a tam už je dnes ta barevná škála opravdu široká). chce to ale mít dobré oko a dostatek času :)

Nejjednodušší by bylo nechat vše udělat u truhláře. Ale netuším, na kolik vyjde komoda od truhláře oproti tomu, když si ji koupím hotovou. Rozdíl v ceně bude určitě velký.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1677
27.10.23 00:33

Nevymýšlej si krávoviny prostě tam kup skříně v jedné barvě aby se ti tam vešli hadry

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42150
27.10.23 02:55
@Roman18 píše:
Nevymýšlej si krávoviny prostě tam kup skříně v jedné barvě aby se ti tam vešli hadry

Romane, už zas chlastáš?? :cert: prd tomu rozumíš, tak se laskavě nevyjadřuj. A ještě s hrubkama :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14556
27.10.23 07:26
@Sára 1 píše:
Barva postele zhruba odpovídá této:

prospanek

drevena-postel-modena-180×200-buk-prirodni-lak

Nelze mi vložit odkaz.

Když ono to chce vidět i konkrétně ten kus, záleží přece i na stylu a ne jen na barvě :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15450
27.10.23 13:09
@Semtex píše:
Když ono to chce vidět i konkrétně ten kus, záleží přece i na stylu a ne jen na barvě :nevim:

Už ji máme dlouho, tak už ani nevím výrobce. Tudíž nemůžu dát odkaz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný