Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Řeším skříň a komodu do ložnice. Momentálně tam máme pouze postel - tmavou trochu do červena - barva třešeň, ořech (nejsem si jistá). Myslíte, že mám šanci koupit někde skříň, komodu v podobné barvě? Nebo použít jinou barvu? Nechci mít ale nábytek v celé té barvě, protože by to bylo moc tmavé, ale chtěla bych to mít v kombinaci s nějakou světlou barvou, pokud možno ne s bílou.
Co mi poradíte? Jaký máte tip? Nábytek na míru by byl hrozně drahý. Nevím, jestli by to šlo nakombinovat - koupit komodu, dvě a nechat popř. vyrobit skříň na míru? Dá se tak vůbec sladit barvy?
@Sára 1 píše: Řeším skříň a komodu do ložnice. Momentálně tam máme pouze postel - tmavou trochu do červena - barva třešeň, ořech (nejsem si jistá). Myslíte, že mám šanci koupit někde skříň, komodu v podobné barvě? Nebo použít jinou barvu? Nechci mít ale nábytek v celé té barvě, protože by to bylo moc tmavé, ale chtěla bych to mít v kombinaci s nějakou světlou barvou, pokud možno ne s bílou.Co mi poradíte? Jaký máte tip? Nábytek na míru by byl hrozně drahý. Nevím, jestli by to šlo nakombinovat - koupit komodu, dvě a nechat popř. vyrobit skříň na míru? Dá se tak vůbec sladit barvy?
Dej fotku postele, třeba někoho napadne nějaký konkrétní tip.
Jinak moje OCD irituje, když se netrefím do odstínu, tak se vyhýbám různým dřevům v jedné místnosti a kombinuji radši s černou/bílou. Ale kombinace se světlou barvou jinou než bílá mě nenapadá.
Možná řada Ikea Bestå? Mají takovou kávovou, nazelenalou a i sklo, jestli to už nezměnili.
My měli z takového červeného dřeva (tuším ta třešeň) obývací stěnu, dvířka a supliky měla světlé, takový vanilkovy odstín, takže to nevypadalo tmavě. Ale kde sehnat neporadím, manžel si delal sam. Napadá mě leda koupit tu tmavou a dvířka nechat potahnout nějakou fólii
teď už jedu nábytek jen do černé a bílé barvy, to je jistota, ta dřeva se pak blbě kombinují, když člověk nekoupí celou místnost jako sadu.
@Sára 1 píše: Řeším skříň a komodu do ložnice. Momentálně tam máme pouze postel - tmavou trochu do červena - barva třešeň, ořech (nejsem si jistá). Myslíte, že mám šanci koupit někde skříň, komodu v podobné barvě? Nebo použít jinou barvu? Nechci mít ale nábytek v celé té barvě, protože by to bylo moc tmavé, ale chtěla bych to mít v kombinaci s nějakou světlou barvou, pokud možno ne s bílou.Co mi poradíte? Jaký máte tip? Nábytek na míru by byl hrozně drahý. Nevím, jestli by to šlo nakombinovat - koupit komodu, dvě a nechat popř. vyrobit skříň na míru?Dá se tak vůbec sladit barvy?
Dá, ale chce to mít vzorky (třeba vnitřní poličku stávající skříně) a s nimi obíhat prodejny nábytku. Jako poslední pak řešit truhláře, protože u něj doladění další skříně vyřešíš nejsnáze (truhláři většinou berou lamino od různých výrobců a tam už je dnes ta barevná škála opravdu široká). chce to ale mít dobré oko a dostatek času ![]()
@vedma007 píše:
Dá, ale chce to mít vzorky (třeba vnitřní poličku stávající skříně) a s nimi obíhat prodejny nábytku. Jako poslední pak řešit truhláře, protože u něj doladění další skříně vyřešíš nejsnáze (truhláři většinou berou lamino od různých výrobců a tam už je dnes ta barevná škála opravdu široká). chce to ale mít dobré oko a dostatek času
Nemám ani jedno. ![]()
@Kriss Tina píše:
My měli z takového červeného dřeva (tuším ta třešeň) obývací stěnu, dvířka a supliky měla světlé, takový vanilkovy odstín, takže to nevypadalo tmavě. Ale kde sehnat neporadím, manžel si delal sam. Napadá mě leda koupit tu tmavou a dvířka nechat potahnout nějakou fóliiteď už jedu nábytek jen do černé a bílé barvy, to je jistota, ta dřeva se pak blbě kombinují, když člověk nekoupí celou místnost jako sadu.
Dřeva se nakombinujou lehce. Ale styl skříní, hrany, atp., ne.
@Sára 1 píše: Řeším skříň a komodu do ložnice. Momentálně tam máme pouze postel - tmavou trochu do červena - barva třešeň, ořech (nejsem si jistá). Myslíte, že mám šanci koupit někde skříň, komodu v podobné barvě? Nebo použít jinou barvu? Nechci mít ale nábytek v celé té barvě, protože by to bylo moc tmavé, ale chtěla bych to mít v kombinaci s nějakou světlou barvou, pokud možno ne s bílou.Co mi poradíte? Jaký máte tip? Nábytek na míru by byl hrozně drahý. Nevím, jestli by to šlo nakombinovat - koupit komodu, dvě a nechat popř. vyrobit skříň na míru? Dá se tak vůbec sladit barvy?
Mě napadla taková ta prosklená skříň ve tmavě barvě. Musí tam být ale pořád úhledně srovnané oblečení.
Barva postele zhruba odpovídá této:
prospanek
drevena-postel-modena-180×200-buk-prirodni-lak
Nelze mi vložit odkaz.
@Atisia píše:
Mě napadla taková ta prosklená skříň ve tmavě barvě. Musí tam být ale pořád úhledně srovnané oblečení.
Ne, to určitě nechci - prosklenou skříň. V nejhorším chci, aby se vše schovalo.
Sice to mám ráda ve skříních srovnané, ale nechci, aby to bylo vidět.
@Zeoli píše:
Dřeva se nakombinujou lehce. Ale styl skříní, hrany, atp., ne.
Máš pravdu, nad tím jsem nepřemýšlela.
@vedma007 píše:
Dá, ale chce to mít vzorky (třeba vnitřní poličku stávající skříně) a s nimi obíhat prodejny nábytku. Jako poslední pak řešit truhláře, protože u něj doladění další skříně vyřešíš nejsnáze (truhláři většinou berou lamino od různých výrobců a tam už je dnes ta barevná škála opravdu široká). chce to ale mít dobré oko a dostatek času
Nejjednodušší by bylo nechat vše udělat u truhláře. Ale netuším, na kolik vyjde komoda od truhláře oproti tomu, když si ji koupím hotovou. Rozdíl v ceně bude určitě velký.
Nevymýšlej si krávoviny prostě tam kup skříně v jedné barvě aby se ti tam vešli hadry
@Roman18 píše:
Nevymýšlej si krávoviny prostě tam kup skříně v jedné barvě aby se ti tam vešli hadry
Romane, už zas chlastáš??
prd tomu rozumíš, tak se laskavě nevyjadřuj. A ještě s hrubkama ![]()
@Sára 1 píše:
Barva postele zhruba odpovídá této:prospanek
drevena-postel-modena-180×200-buk-prirodni-lak
Nelze mi vložit odkaz.
Když ono to chce vidět i konkrétně ten kus, záleží přece i na stylu a ne jen na barvě ![]()
@Semtex píše:
Když ono to chce vidět i konkrétně ten kus, záleží přece i na stylu a ne jen na barvě
Už ji máme dlouho, tak už ani nevím výrobce. Tudíž nemůžu dát odkaz.