Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, stěhujeme se do nového a moc věci si sebou z kuchyně vzít nemůžeme. Máte nějaký tipy nebo vychytávky co byste doporučili do kuchyně? Děkuji
Nejlepší vychytavka je nemít a hlavně nepotřebovat při vaření moc krámů ![]()
@Semtex píše:
Nejlepší vychytavka je nemít a hlavně nepotřebovat při vaření moc krámů
Taky jsem si myslela, ale i do mé miniaturní kuchyně jsem vecpala kávovar, toustovač, topinkovač, mixér a hrozně bych chtěla kuchyňskýho robota, ale na toho už fakt nemám místo
bez výše uvedeného se obejít neumím ![]()
@Lily Evans tak kavovar a mixer to je zaklad, bez toho se fakt neobejdu
toustovac nám exnul, tak teď momentálně nemáme a pouzivame jen topinkovac. Tousty momentálně zapekam v pizzovaci, který jsem dostala kdysi darem. No celkem se ta věc nakonec i hodi, dělám v tom občas nějaký rychly koláč, prihreju zbytek pizzy no a teď tam dávám zapect ty tousty. Sice nejsou placate, ale zapecene jo ![]()
Je už taky starší, až dodela, tak ho plánuji nahradit horkovzdusnou fritezou ve tvaru male placate trouby, kde se dá pect i pizza/koláče. Fritezu chce hlavně manžel, ten hodně smaží a využil by to, já bych se obešla i bez. Ale zase bych prave rada, aby to zařízení bylo ještě k něčemu, když už ho budeme mít, a ne jen na to smažení. Uvidime, no, zatím mě jiný typ té fritezy moc nezaujal a manželovi je to jedno.
Neobejdou se bez moderních vestavěných spotřebičů, kde se dá vařit ledacos a různě. Pak vyžaduji pekárnu na výrobu těsta. Tyčový a metlový mixér. Robot multifunkční. Zvykla jsem si na kontaktní gril. Dneska v něm budu chystat dětem svačiny. Potřebuji tlakový hrnec. A vyžaduji hrnce, které fungují na indukci, ale jdou dát komplet i do trouby. Nemám tohle vše běžně na lince. Je to uklizeno. Vytahuje se na danou práci a zase se to uklidí. Mám sekaček na cibuli/zeleninu. To nevytahuji furt. Na 2-3 cibule nepotřebuji. Jak se má krájet třeba 2 kila cibule. No nejsem sebevrah. Chystám se naložit a usušit maso. Tak občas i tu sušičku vytáhnu. To byl dárek od mých rodičů. Každý potřebuje něco jiného. Občas přijde sousedka a půjč mi… něco. Pak zas jdu já taky si něco půjčím. Jo a palačinkovač miluji.
A mám strašně ráda ta tenká plastová prkna, která prodávají v Ikee. Je to dost veliká plocha. Když dělám palačinky, tak ty velké na to položím. Vím, že děcka na tom něco ukrojí a nepořežou nám pracovní desku. Takže ty vyžaduji. A pak mám na horké věci buď proutěné podložky nebo kovovou. Ráda nakupují v Ikee. Tam vždycky něco najdu, co se hodí.
@Semtex píše:
@Lily Evans tak kavovar a mixer to je zaklad, bez toho se fakt neobejdutoustovac nám exnul, tak teď momentálně nemáme a pouzivame jen topinkovac. Tousty momentálně zapekam v pizzovaci, který jsem dostala kdysi darem. No celkem se ta věc nakonec i hodi, dělám v tom občas nějaký rychly koláč, prihreju zbytek pizzy no a teď tam dávám zapect ty tousty. Sice nejsou placate, ale zapecene jo
Je už taky starší, až dodela, tak ho plánuji nahradit horkovzdusnou fritezou ve tvaru male placate trouby, kde se dá pect i pizza/koláče. Fritezu chce hlavně manžel, ten hodně smaží a využil by to, já bych se obešla i bez. Ale zase bych prave rada, aby to zařízení bylo ještě k něčemu, když už ho budeme mít, a ne jen na to smažení. Uvidime, no, zatím mě jiný typ té fritezy moc nezaujal a manželovi je to jedno.
Jo tak fritézu žádnýho typu zas nepotřebuju já
Měla jsem tlakáč, ale prodala jsem. Ale co používám skoro při každým vaření je litinovej hrnec, miluju, těžký je to jak sviňa ale vaří se v tom skvěle (a jde vrazit i do trouby).
Nože, určitě kvalitni dobrý nože. Úplně nenávidím když dojdu k segre a musím tam řezat chleba s tupým nožem starym 10 let..
mám nože Ivo kupovala jsem na profikuchar. Lehký, ostrý, kvalitni.
A téměř vše schované. Ve své kuchyni bych nesnesla výstavku něčeho. Takže žádné ty lišty a na tom pověšené šufánky a nevím co. Na to je šuplík, skříňky. Vše uklizené.
@Kelsey píše:
A téměř vše schované. Ve své kuchyni bych nesnesla výstavku něčeho. Takže žádné ty lišty a na tom pověšené šufánky a nevím co. Na to je šuplík, skříňky. Vše uklizené.
Jo, to určitě. To je úplný zaklad úspěchu
když není místo na nějaké sezonní věci, hodit je do sklepa, ať to v těch skrinkach neprekazi a nezabírá místo často používaným věcem.