Nachlazená kočka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
24870
24.1.13 10:31

Nachlazená kočka..

Ahoj všichni 8)

Asi máme nachlazenou kočku a nevím, jestli zatím vyčkat nebo jít k vetovi :nevim: Kočka jen pšiká, nic víc. Oči i nos má čistý, nekašle, jen každou chvíli kýchá.. Nosan má suchý, ale není teplý.

Je to JEN bytová kočka, takže se nejedná ani o kočičí virovou chřipku, FIP, ani nic takového, co by chytla od jiné venkovní kočky. Manžel má smrtelnou rýmičku, takže myslím, že to kočka má od něj :think: Žere, pije a chová se jako normálně (kočka :mrgreen: ) Srst má krásnou, lesklou. Je to Britka, takže krátký čumák a ty jsou prý na kýchání náchylnější.. Jen doufám, že to ani od jednoho nechytnu já, jsem ve 20tt.

Na veterině mají dovolenou, či co, nikdo mi to tam nebere a pokud se její stav nezhorší, tak nechci letět jinam, než kde má kartu. Je očkovaná, teď ji mám odčervovat, ale nevím, no, když tak pšiká :nevim:

Kdo z vás se věnuje domácím kočkám, máte s tím kýcháním zkušenost? Mám čekat, přejde to samo, nebo spíš jít k vetovi? Bodlo by mi nějaké uklidnění :kytka:

Příspěvek upraven 24.07.14 v 08:07

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
978
24.1.13 10:40

@Maky.p ahoj,taky mám britky dvě..a když pšiká tak jen chvíli..nikdy jsem je neměla nastydlí..jo možná když se nám narodili kotata a já byla nastydlá pořád jsem je pusinovala pak jsem si to uvědomila, ale pozdě a snad to malý kotě pšikalo jen pár dní pak to bylo dobrý :))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3478
24.1.13 11:05

Ahoj, nase je taky nastydla, mame ji nechat v teple a odpocivat, volali jsme na veverinu, nasi jeste tece z oci, tak mazem…dej ji spat nekam do izolave, ale nebala bych se, to bys nesmela nikam chodit, abys neco nechytla, ted to radi vsude..
a s tim odcervenim bych pockala, to se ma delat, kdyz jsou zdrave…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1053
24.1.13 11:09

Nemůže jí dráždit prach nebo nové stelivo? Nám kočka pčíkala z podestýlky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
24.1.13 11:10

Pokud jí neteče z očiček ani nosu, tak si myslím, že je zbytečné chodit. Odčervit určitě můžeš, může totiž kýchat i z červíků, dokonce mi vet říkal, že i kašel u koček může být způsoben červíkama v zažívacím traktu.
Na veterinu bych jela v případě sekretu z očí nebo nosu. Zkus koupit kočičí vitamínky ;-)

Naši kýchají pořád (peršan, turecká angora a obyč kocourek), kašlou občas taky, když vdechnou chlup při olizování kožíšku :)

Držím palce, at jste fit všichni doma :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14030
24.1.13 11:13

Pokud jen pšíká, tak bych asi zatím k vetovi nešla. My měli jednou kočenu nastydlou a krom toho, že pšíkala, tak jí teklo z očí a měla pořád mokrej čumáček. Dostala ATB a vetka doporučila jitrocelovej sirup nebo Mucosolvan na odhlenění.
A neboj, myslím, že o ní nic nechytíš, nám na veterině říkali, že spíš kočka chytne něco od nás než my od ní ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24870
24.1.13 11:15

Díky za uklidnění, holky :kytka: Zatím to nechám a uvidím, co z toho bude, snad ji to kýchání brzy přejde.. Já se s ní právě pořád mazlím a ona nespí jinde, než vedle mého polštáře, izolace asi moc nehrozí :think: Spí teď hodně, skoro celej den, večer ji chytne amok, tornádo hadra a pak spí hezky zase celou noc. Jinak je doma, takže v teple.

A s odčervením teda počkám..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24870
24.1.13 11:31

Stelivo má pořád to stejné, ale je fakt, že jsem jí v týdnu dávala úplně nové balení a i mě se zdálo, že je prašnější, než obvykle :think: Zkusím vysledovat, jestli pšiká víc po návštěvě záchodku.

Kačuli, díky, snad ty nachlazení brzy ustoupí :) Jinak teda nevím, jestli teď odčervit nebo ne, naposledy jsem jí dávala tabletku v srpnu a jak píšu, kočka je doma a žere víceméně jen granule. Kde by chytla červy? :think:

Jitrocelák doma mám, ale zatím jí ho dávat nebudu, nezdá se mi zahleněná. Ale kdyby náhodou, tak jí dám líznout :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
24.1.13 11:35

@Maky.p no to mi přišlo taky divné, ale já dávám občas syrové maso. Odčervila jsem a byl klid. :-)
My máme toho nejmladšího nemocného s plícema, takže ho sleduju víc než ty dva starší :-)

Jestli chceš, máme „Kočičí diskusi“ :-) tak se přidej..

https://www.emimino.cz/…nkovani/460/#…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14030
24.1.13 11:36

@Maky.p Odčervit stačí po půl roce ;-) A kdyby náhodou nastydlá byla, myslím, že by ji teď to odčervení akorát oslabilo :think: Takže bych s tím určitě počkala ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24870
24.1.13 11:40

@KačuliKačka - díky, o diskuzi vím, dřív jsem tam psala, ale pak jsem se ztratila :mrgreen: Teda, je fakt, že syrové maso taky občas dám, ale jen pár malých kousků, navíc vždycky jí dávám přemrzlé a jen kuřecí :think:

@Hřiběnka - teď zase chrní a je v klidu, poslední hodinu zatím nepšikla. Zkusím vysledovat ten záchod a podle toho uvidím, co s tím odčervením :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15290
24.1.13 11:40

@Maky.p - v pohodě, Kikča je venkovní teď už a taky mi tu včera a dneska kýchala! to je normální, ej to tak do pár dní přejde! jako rýma u člověka - léčená i neléčená 7 dní ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24870
24.1.13 12:12

Lili, jj, pořekadlo znám :) Ona mi pšiká už tak ze 4 dny a zatím se mi zdá, že to není ani horší, ani lepší. Tak uvidíme po víkendu asi :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24870
29.1.13 19:14

Tak, zdá se, že to pšikání zvládla kočena i bez veterinářky. Manžel už je ok, tak to přešlo i kočku :mrgreen: Ještě si občas prskne, ale už jen tak 2-3× denně.

Děkuji vám tu za rady a uklidnění :kytka:

Příspěvek upraven 24.07.14 v 08:08

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
29.1.13 20:23

@Maky.p tak to je super, že je kočička zdravá :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný